Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Prosím poraďte
Autor Zpráva
leon
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:31
- Nahlásit

Prosím, obracím se na vás s naléhavou prosbou o radu. Jsem tu obklopená knížkama, nic nemůžu najít a snad mi někdo tady poradí. Vrátil se mi pes ze zahrady a má utrženou celou tu kůžičku na nose. Teče mu z toho po celém krev a já nevím co s tím.Co mu na to dát. A vůbec nevím jestli se to zahojí a naroste mu tam nová kůže. On měl docela suchý, popraskaný nos, který jsem mu mazala a teď vůbec nevím co se mu na zahradě stalo, jestli si to nějak sedřel. Budu vděčná za každou radu. Díky moc.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:42
- Nahlásit

leon:slyšela jsi někdy o veterinární ordinaci?Občas dobrá věc...

leon
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:45
- Nahlásit

Jo slyšela, ale bohužel teď tam ject nemůžu. Nejenže tu nemám auto, ale mám tu i malé dítě.
Veterinář mi telefon nebere.
Samozřejmě tam zítra pojedu, ale jen nevím jestli to mám něčím vymýt.

evina
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:53
- Nahlásit

leon romiň jestli jsem byla původně nepříjemná!To je mi líto co se stalo.Poradit neumím,nám se tohle nikdy nestalo.Olizuje si to?

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:00
- Nahlásit

leon
Vím, že nosní houba je hodně citlivá a prokrvená. Silné kopnutí může psa i zabít.Takže takhle na dálku ti asi nikdo neporadí. Souhlasím s evina
že v případě, že se ti to zdá nějaké moc krvácející by to určitě chtělo asi veta.

leon
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:03
- Nahlásit

Nevadí, trochu mi to zarazilo, ale neva.Fakt bych tam jela, kdyby to šlo.
Neolizuje se, jen stojí a kouká. Já nevím právě jestli to mám vymýt vodou nebo jen nechat. Je mi ho líto, ale vypadá to že mu to nebolí. Byla jsem ale dost vyděšená, byl celej zakrvácenej,jak mu to kapalo po čumáku. Teď to už nekrvácí, ale všude tam má krev, bude tam pěknej strup. Bojím se na to nějak sahat, aby se mu tam něco nezaneslo.A bojím se,abych něco nezanedbala.
Právě že mě se tohle taky nikdy nestalo, tak taky nevím, možná se to už někomu stalo a ozve se. Jsem zvědavá co mi zítra veterinář řekne. Ale nechápu , co dělal, že si to strhl.

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:04
- Nahlásit

leon
mazat to asi nemá cenu , stejně by to hned olízal, můj mlaďoch měl také stržený kousek té kůžičky , zasypala jsem mu to framykoinem a chvilku ho měla na klíně ( jeho hlavu)a hladila a hladila a bránila a bránila v olizování , uhladila jsem ho až k usnutí , takže tak půl hodiny to měl zasypané ..no a pak si to stejně olízal, časem se to zahojilo, už má zase celý nos černý .

dorfa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:06
- Nahlásit

leon
Kůže na čumáku bude stejně jenom zase kůže ale slizniční, protože je mokrá. Myslím že se to určitě zahojí. Hlavně nepanikařit.

leon
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2006 21:12
- Nahlásit

dorfa
Tak díky. Trochu jsem panikařila, když jsem ho viděla.Ale vypadalo to děsně. Volala jsem tady veterináři, ten to nebral a když bych zavolala na kliniku, stejně mi řeknou, že mám hned přijet.
Teď už je to asi hodina, už to nekrvácí, spí a je v klidu. Snad to bude dobré. Mamlas jeden!! Takhle mi vyleká!! Doufám že zítra to bude dobré, určitě napíšu, jak jsme pochodili u veterináře.

leon
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:31
- Nahlásit

Tak jsem volala veterináři, prý zatím nemusíme jezdit. Pokud by to mokvalo, nehojilo se to, tak mám přijet zítra po poledni. Že to mám nechat zatím být, jen potírat odvarem z heřmánku, že se to zahojí. A že prý nos by měl mít jako dřív.
Nějak jsem z toho rozpačitá - vypadalo to dost ošklivě a on vet. řekl, že to bude v pohodě a že zatím jezdit nemusím. Snad má pravdu a snad pomůže ten heřmánek. Včera jsem to potírala roztokem hypermanganu (pro vysušení a dezinfekci), ráno to měl už o dost lepší. Takové vysušené. Uvidíme co dál, jen mi děsí, co bude mít na nose za strup.
Dík, že jsem se z toho včera mohla vykecat, byla jsem fakt vyděšená.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:46
- Nahlásit

leon
Tak to je dobrá zpráva.

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:50
- Nahlásit

leon, já místo heřmánku volím řepík- pomalu ránu zavírá a čistí, a není tak "alergický".

leon
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:00
- Nahlásit

žanda
Hm, tak to máš vlastně pravdu, nedošlo mi to. Hlavně , že zrovna já jsem na heřmánek alergická.
Ten řepík je lepší,máš pravdu, taky jsem ho občas na něco použila dřív. Už ho nemám, ale hned poletím do lékárny. Dík
dorfa
No ještě se neraduju, abych to nezakřikla,ale jsem optimista. Sice bude chodit se strupem na frňáku, ale snad to bude dobré.

alishka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:12
- Nahlásit

Nase cubina si taky jednou odrela nos a zahojilo se to taky samo,ted ho ma zase cerny

leon
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:28
- Nahlásit

alishka
Jé- samé dobré zprávy. Doufám, že to bude u nás taky tak.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 12:20
- Nahlásit

leon
Já si myslím, že to bude dobré. Jedno moje štěndo si také odřelo čumáček, ale ne tak hrozně jak si to včera popisovala. Udělal se mu na čumáčku nová růžová kůžička, která asi za 3 měsíce zčernala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání