| Autor |
Zpráva |
Janička
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:04
- Nahlásit
Ahojky. Mám takový zvláštní dotaz. Mám rok a půl starou fenku rhodéského ridgebacka a poslední dobou je trochu bez nálady v noci nechce spát. Venku je ale celá happy a bez problémů. Může jí chybět sluníčko??? Má i trochu menší chuť do jídla, tak nevím, jestli s ní zajít ne veterinu nebo ji nechat ještě chvíli tak...prosím poraďte díky
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:34
- Nahlásit
Já na svých psech zimní deprese nepozoruji, spíš ji mám já.Neblíží se třeba doba hárání?Mě se takhle chovala fena když měla před háráním.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:51
- Nahlásit
Janička
Kdy hárala? Moje fena se takhle chovala při falešné březosti... Do jídla jsem jí musela nutit, doma z ní byla ufňukaná lady...
|
Janička
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:19
- Nahlásit
Hárala přlom prosince ledna. Doma je taky dost ukňouraná možná to bude falešná březost co s tím?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:25
- Nahlásit
To bude faleška, naše taky nechce moc jíst.
Trochu víc jí zaměstnej, sebrala bych pískací hračky, nedávala mléčné výrobky, aby se nerozjela laktace.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:27
- Nahlásit
Janička
to by mohla být faleška
hlavně jí prohlídni cecíky, aby neměla mléko, to by se muselo řešit
jinak to chce hodně pohybu, menší dávky krmení (ale to nemusíš řešit, když jí teď moc nechutná), rozhodně nedávat mléčné výrobky (ani jako odměnu - sýr a pod) a pak se taky doporučuje omezit pití, ale tím se myslí třeba v noci, kdy spí
kdyby si do pelíšku tahala hračky a "starala" se o ně, okamžitě hračky zabavit
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:28
- Nahlásit
fromeli byla rychlejší
|
Janička
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:35
- Nahlásit
Teď mi dochází, že má i břicho jako březí feny a pořád přerovnává pelíšek... děkuji za radu vymyslím ji spoustu zábavy, aby přišla na jiné myšlenky
|
Janička
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:37
- Nahlásit
Hračky zatím netahá a na mléko se podívám, v noci nepije tak taky o starost méně. Doufám, že bude brzo OK nemám na to srdce
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:26
- Nahlásit
Janička
naše Bela měla falešku dost podobnou, jak popisuješ
"prokňourala" jen dvě noci, pak už to bylo v pohodě
neměla žádné "manýry", ven chodila ráda, jen měla mléko, to jsme řešili Galastopem
na procházky jsme s manželem nechodili společně, ale každý zvlášť, aby měla co nejvíc pohybu, obvolala jsem všechny známé pejskaře a každý den jsme byli venku s nějakým pejskem, to se Bela vyběhá nejvíc
dost jsem o tom přečetla na netu, doporučuje se taky sebrat pelíšek, ale my jsme k tomuhle kroku nesáhli
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 10:35
- Nahlásit
zuzka
Já k zákroku sebrání pelíšku šáhla a Sára se mi pomstila... Udělala si pelíšek z koberce (rozkousala ho) a ibišku (udělala si přírodní pelíšek...)...
Jinak byla ukňouraná, furt tahala hračky, hrabala v pelíšku... a nechtěla žrát a to je na retrievera, který by jinak zbouchnul úplně všechno, síla...
|
redhead
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:07
- Nahlásit
Zimní depresi mám spíš já než pes. Tomu to vyhovuje, múže lízat sníh, olizovat fujtajbly a já s ním pak v tom nečasu lítám ven, protože má sr...u.
|