| Autor |
Zpráva |
Axa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 19:53
- Nahlásit
Moc prosím o radu. Mám 6ti letou pudlici, která mi tloustne. Kastrovaná není. Krmím ji Acanou-light nebo Acanou-senior. Přesto, že jí dávám jen minimální dávky, pohyb má přiměřěný, tak přibírá na váze. Už jsem jí začala granule nastavovat strouhanou mrkví. Nemáte někdo zkušenost s jinými granulemi pro tloustnoucí psy? Fenka sní všechno, zažívací potíže nemívá.
Moc děkuju.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:18
- Nahlásit
Axa
Já bych možná spíš zkusila ještě přidat trošku pohybu... Nevím, kolik ho má, ale možná by to bylo lepší, než měnit granule.
Já svoji kastrovanou feňuli začla krmit Acanou adult light po tom, co do ní všichni rejpali, že hrozně přibrala a shodila zatím asi kilčo a půl... Ale má celkem dost pohybu...
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:42
- Nahlásit
A kolik má ta lehká Acana % tuku? Já krmím svou kastrovanou fenu granulema Nutro Choice Light, ty mají bílkovin 15% a tuku 9%, a nemáme s figurou vůbec žádný problém. A jsou ze sušeného jehněčího masa.
Jo, teď jsem to našla, Acana Light má 27/10 a je z kuřecí moučky.
A nekrmíte jí (třeba někdo v rodině) ještě bokem? A co pamlsky? Já teda granule vážím přesně na gram a co sní bokem, to nemilosrdně strhávám. A pamlsky kupuju taky light.
Jen tak z ničeho (ze vzduchu) přibírat nebude: buď má větší příjem, nebo menší výdej energie, než by měla mít - to jsou jednoduché počty. Takže míň toho do ní cpát nebo toho z ní víc dostat Taky nesmíš otrocky krmit to, co je na obalu, ale hledat dávku, která bude vyhovovat.
Jinak když jsem se sháněla po light-granulích, tak jsem slyšela chválu taky na FirstMate Trim and Lite, ty mají 18/6, což je ještě míň tuku než Acana i Nutro.
Než ale změníš granule, zkus něco změnit na stávajícím poměru příjem-výdej.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 21:13
- Nahlásit
Ještě mě teď napadla špatná funkce štítné žlázy - ale vůbec netuším, zda na to pudlíci trpí...?
Já jsem své RR-fence nechávala kdysi na to dělat vyšetření (stimulační TSH-test, hladina T4, TgAA, Hypothyreose), moc peněz to nestojí a člověk má pak klid.
Takže taky možná vyloučit tohle, aby to nebyly zdravotní důvody.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 21:21
- Nahlásit
Zkoušela jsem u feňulky K-9 Light a během měsíce byla v původní kondici, ale taky jsem ji hodně honila.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 06:29
- Nahlásit
Axa
já bych ještě vyzkoušela jinou značku granulek, naše jezevčíková po Acaně dost tloustla.
Já mám ozkoušenou proplan light, ale má pidi granule. Ani sem nemusela snižovat dávku, kilo bylo dole hnedka, teď dávám Nutrience light.
Štítná žláza je taky možná, já osobně bych mohla vyprávět, mám s tím sama problémy, ale dřív bych zkusila změnu těch granulek.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 08:38
- Nahlásit
RoSa
Axa
Pokud má pejsek problém, je schopen přibírat skoro jen z toho vzduchu. Pejsek může třeba trpět sníženou funkcí štítné žlázy (hypothyreóza). Pokud je to s příjmem potravy a sklonem k obezita, skutečně tak jak říkáš, asi bych tento problém nechal vyšetřit vetem a až potom, bych korigovala příjem potravy chudšími dietou.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 11:30
- Nahlásit
Nebo zkus eukanubu ta má taky dietní granulky
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:30
- Nahlásit
Novafoods trainer light
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:47
- Nahlásit
Kdybyste někdo věděli o tloustnoucích granulích, vůbec jimi nepohrdnu. Bych neřekla jak může být těžké ztloustnout psa.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:49
- Nahlásit
Garfield
A zkoušela jsi někdy zátěžovku?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:56
- Nahlásit
Jandula
Nezkoušela. Dosud dávám přednost sýrům, tučným prasečím nožičkám, silným vývarům, hodně granulí k snídani, hodně těstovin, masa a zeleniny k večeři. Hodně vnitřností s rýží a ovesnými vločkami. Bez úspěchu.
Tak možná přejdu na čokolády, zmrzlinové poháry, buchty, bramboráky, hranolky s tatarkou a tak...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:02
- Nahlásit
Garfield
Hele, ale zkus mu dát tu zátěžovku, spousta mých známých který mají psy v trvalý zátěži (agility, záchranařina, obedience atd.) a mají nežravky jako je Garfield jí používá...
Čokolády a zmrzliny papej ty... (ňam, já bych si dala).
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:54
- Nahlásit
ja bych se chtela zeptat na radu...nekoho kdo ma zkusenost s granulemi eukanuba nebo proplan....potrebujeme light..a zatim zvazuji, ktere
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
nika00
jak jsem psala proplan light byla dobrá, jen na můj vkus malé granule, protože chci, aby je jezevčíková kousala.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
ja mam zl. retrievra...mam doma i kocku a ta ma proplan ale nedavno sem o tech granulich cetla na netu a videla jsem ze proplan dela i pro chappy nebo neco takoveho..coz neni moc kvalitni
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:10
- Nahlásit
ne tak kecam..ted jsem se koukala a purina dela pro darling a friskies...coz teda podle me neni moc dobry...vzhledem k tomu ze se to da koupit v tescu za par slupu
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 14:57
- Nahlásit
Já na eukanubu nedám dopustit,sice mi jí jeden čas nechtěla jíst, ale když viděla, že jí nic jinýho nezbylo a musím říct, že je to na ní vidět má krásně lesklou srst hovínka tak dvakrát nebo třikrát denně malinký bobečky, žádnej průjem nic. Ale nejí jenom to dávám těstoviny rejži, zeleninu a maso, ale to až si sní svojí dávku granulek s masem a namáčím je a míchám s kapsičkama.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 15:14
- Nahlásit
no takze asi zrejme rozhodnuto....skoda jen, ze dobry a kvalitni veci jsou tak drahy....15kg krmeni 1600,-
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 17:17
- Nahlásit
Jandula
mě Altárek nenabral ani po zátěžovce. Až na mase se drží aspoň nevychrtlej
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2006 21:06
- Nahlásit
nika00
Purina sice dlea púro friskies, ale pro Plan je zvlastni rada a patri k tem lepsim na trhu, nasi maji RR byl tlusty jak psase, doktor doporucil idetu tak dostaval pro plan light, pohybu zarucene vice nemel a krasne zhubnul, je z nej krasny vystavni pejsek.
|