| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:50
- Nahlásit
Chci se zeptat, zda-li upřednostňujete stříkání psů prostředky proti klíšťatům, nebo věříte spíše obojkům? Nejde mi ani tak o účinnost (tam vede postřik), ale spíš o menší škodlivost.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:54
- Nahlásit
Ty chceš stříkat toho plyšáka ?? Nebo Nuňáka s Nuňíkem, nebo jak se jmenujou . Já už jsem asi fakt blázen. A za to můžete vy.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:54
- Nahlásit
Garfield
postřiky nepoužívám, na obojky jsem alergická, takže dávám spot on - ty "kapičky" na záda.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:57
- Nahlásit
fromeli
fungujou dobře??a můžu se zeptat jakou značku??
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:57
- Nahlásit
Garfield
U Sáry nefungovaly ani "kapičky" na záda, postřik fungoval, ale zase toho smradu...
Obojky od Frontline a Kiltix nefungovaly - až deset klíšťat denně, jediný, co zatím funguje je obojek Bolfo... Má ho nasazený už dva týdny, od tý doby, co se udělalo teplo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:58
- Nahlásit
Garfield
Ja driv davala Frontline ve sprayi, ale vzhledem k tomu, ze mam psi kachny, ktery se furt koupou, presla jsem na obycejny Arpalit Neo. Cena lidova, ucinnost overena. Zadny problemy s nim fenky nemaji... Obojek jsem dala jednou v zivote, a starsi fenka si mohla krk udrbat a mela problemy, to same se spot-on, taky ji nesvedcil... Toz tak.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:59
- Nahlásit
u nas castecne fungovaly ty kapicky. nejaky kliste si ale vzdycky taky z venku prineseme ... jinak s kapickama je nejvetsi problem, ze pes pak nemuze dva dny do zadny vody (je to nebezpecny pro zivot v tech vodach) a udrzet ji, aby mi nevbehla do potoku je skoro zazrak ....
|
Meta
Člen |
- Nahlásit
2x ročně stříkám psa a kočky Frontline.
Mimochodem, kde že se blíží to jaro? Tady sněží
|
viky
Člen |
- Nahlásit
Jandula
teplo, kde ? Hned tam jedu....
My mame pipetku za krk frontline a maximalni spokojenost, jak blechy, tak klistata
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:00
- Nahlásit
sarax
no Advantix a Exspot.
Pokud je haf na hraně s váhovou kategorií, pro kterou je spot určen, je líp dát větší a hlavně pokud je dost chlupatej.
Je potřeba ten spot nanýst na kůži ne na chlupy, lépe na víc míst po hřbetě a hlavně dohlídnout, aby se pes během cca půl hodinky, co to bude zasychat neotřel o koberec, sedačku apod.
Já to dávám před prochajdou, to se líp uhlídá.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:01
- Nahlásit
viky
Bylo tu teplo před dvěma týdny, asi patnáct stupňů, v zásadě jakákoliv hodnota více nad nulou pár dní za sebou už je nebezpečná, proto radši dám obojek dřív...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:02
- Nahlásit
fromeli
děkuju mydávali obojek a jefakt,že se drbal no..takže zkusíme kapičky..
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:02
- Nahlásit
Co se týče "nekoupání" stačí 24 hodin. Tím nemyslím šampon.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:11
- Nahlásit
fifi
Arpalit Neo???? Tak to jsi docela odvaha.....já bych se bála, že si to pes na srsti olíže, vždyť je to takové svinstvo....A navíc jsem někde četla, že psům s citlivější "pletí" se z toho dělá vyrážka
Jinak já používám spot-on do zátylku - Frontline nebo Advantix a ještě jedno, ale to si teď nemůžu vzpomenout na název. Střídám to. Znám ale dost lidí, kterým už např. nefunguje Frontline, protože je mezi pejskaři nejčastěji používán a klíšťáci už si vytvořili rezistenci.... /
Na starého pejsu jsme dřív používali ty obojky a ty nám nefungovali, spolehlivě začaly zabírat až spoty....
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:13
- Nahlásit
Já též používám Frontline ve spreji a mám s ním nejlepší zkušenosti Obojky psům vadí a trhají jim srst ... také jsem několikrát četla a slyšela, že nejsou zrovna nejzdravější.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:17
- Nahlásit
Evik
MNo, ja nevim.. Mym fenulim se po Arpalitu dari dobre, zadne vyrazky, zadne problemy, nastrikam, vytahnu na vychazku, aby to oschnulo, a naprosto bez problemu Ja ctu taky vsude mozne spoustu veci, ale v tomhle pripade pisu vlastni zkusenosti
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:23
- Nahlásit
Já kupuju roky kiltix-postřiky ani kapky nikdy nazbraly, s obojkem -když je blbej rok, máme dvě klíštata suchý za sezonu.....
Srst nám to netrhá,ale my jsme krátkosrstý pesan. )
|
ati
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:25
- Nahlásit
Já používám Arpalit taky na celou smečku a žádné problémy nemaj. A hlavně nemaj klíšťata ani blechy.
|
Anula
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:28
- Nahlásit
Nemám zatím zkušenosti, ale když mé feňuli (které teď bude rok) byla v létě 4 měsíce a jeli jsme s ní na chatu, kde je klíšťat habakuk, a protože byla ještě maličká na drijáky, tak jsem koupila obyčejný tea tree olejíček v lékárně za cca 50-60 Kč (slyšela jsem, že to funguje u lidí) a každý den jsem jí pár kapek vetřela do srsti a bylo to téměř stoprocentní, je to čistě přírodní, i když to berušce strašně páchlo, to musí odpudit svým ¨pachem snad vše.....
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:57
- Nahlásit
Anula
to musí odpudit svým pachem snad vše.....
Jj, Ing. Jabavý nám kdysi vyprávěl, že když dostali za úkol otestovat nezávadnost tee tree oleje, morčatům tak hrozně páchl a odpuzoval je, že při jakémkoli pokusu o přiblížení se k nim s tee tree, začala kvičet a běhat po bedně jako šílená Ani nevím, na čem to pak otestovali Psy to neodpuzuje?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 15:08
- Nahlásit
fromeli
přesně tak, taky dáváme Advantix a před procházkou, aby si to nesetřela
máme dokonce zkušenost, že se do hodiny po aplikaci vykoupala v řece, ale stejně působil
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
Jandula
Tady na Mnisku bylo silne pod nulou a kliste jsme si primnesli hned prvni tyden co byl prcek u nas
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 08:02
- Nahlásit
Scalibor je nový obojek co odpuzuje i komáry.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 13:39
- Nahlásit
Brzy zjara a potom někdy o prázdninách nastříkám hafuše Frontlinem a je pokoj. Obojek bych nikdy nevolila, protože ve smečce by si je mohly "sundat" a navíc kvůli výstavám je to stejně nepraktické. Se sprejem jsme nikdy neměli problémy, používám ho v létě i na zcela mrňavá štěňátka.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 17:41
- Nahlásit
Já taky nevím co použít Sprej ne, protože se v létě hodně koupem, obojek je docela dost nepohodlnej, navíc nevím, jak je to s tím, když jde pes do vody, zda ho muže mít, a spot jsme měli jednou když jsme jeli na tábor, měla jsem Exspot a docela dobrý, ale přeci jen to vydrží asi na 3 týdny i s koupáním v řece a levný to zorvna není Takže to bylo loni i tak, že jsme nějakou dobu byli bez ničeho, klíštat tolik neměl, ale kdoví, nebyla jsem si jistá, jestli někde nechytne nějakou tu blešku atak-... a letos opět vubec nevím
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 19:30
- Nahlásit
My používáme Frontline - olejíček mezi lopatky . Dá se koupit u veterináře, ale taky v obyčejné lékarně. Kupuju to podle váhy psa. Moc se mi to osvědčilo na blechy a klíšťata. Velice dobře to zabírá i na komáry - což se málo ví. Funguje to jednak jako přímý odpuzovač a pokud se nějaký "hmyzák" nedá odpudit a přece se zakousne, tak si lokne a potupně zajde. Frontline se dostává přes kůži do krve a působí na tu pakáž jako jed. Funguje to báječně. Asi začnu šetřit a na jaře požádám veterináře o jednu obr dávku pro mě. Vzhledem k tomu, kolik vážím, budu šetřit ještě dost dlouho
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 19:48
- Nahlásit
Několik let používám šampon Ortosan. Jsem s ním spokojenej. Je pravda, že koupeme s tímto přípravkem tak třikrát za léto, ale je za pár korun. Psi mají po něm hezkou srst. Neříkám, že nikdy nemají klíšťata, ale dost se to omezí. Ale asi žádný přípravek není 100% Jo a je prý Ekologickej.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:37 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Tak nas spot-on, na ktery nedam dpustit, tu jeste nezaznel...
Takze u nas vede Duowin!!! (3 mesice, a za tu dobu nalezeno 1-3 klistata... )
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 20:46
- Nahlásit
Já budu za krkavčí paničku, la eloňský léto sem pořád čekala, kdy že nastane ten klíšťatovej útok a celý léto nic... Tahala sem feňuli snad dvě nebo tři klíšťata... Blechy taky nemá... Každopádně letos poletíme pro spot-on k vetovi
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 21:27
- Nahlásit
u mna vedie Advantix. Za 5 mesiacov asi 2-3 klieste. Aplikovany len raz za sezonu Predtym sme nosili domov aj tri klieste denne
|