| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
Známí mají 14 měsíčního psa plemene border collie. Ten má ale nahoře místo 6 řezáků jen 4. Myslíte, že kvůli toho může na výstavách dostávat špatnou známku? Můžou mu ještě dorůst?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
suesie
Standard tohoto plemene neznám, takže ti nepovím jak bude na výstavách penalizovaný. Ale domnívám se že ano a to dost významně.
Ale s určitostí ti mohu říct, že ty zuby mu už v tomto věku nedorostou.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
suesie
Standard požaduje úplný chrup, takže pejsek by byl na výstavách bohužel vyloučen
http://www.kchmpp.cz/plemena/border_kolie/standart .htm
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
dorfa
Aha, no já si myslela, že už mu nedorostou. A můžou vůbec ještě tak starýmu psovi vyrůst jiné chybějící zuby?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:15
- Nahlásit
Zet
Když oni už s ním na výstavách byli. Jednou dostan N a pak VD to bylo asi kvůli těm zubům, že?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:22
- Nahlásit
suesie
Někdy se stane, že dorostou některé zuby P1,M3 později zpravidla nejpozději tak do 12-18 měsíců, ale u řezáků jsem to ještě neslyšela. Tyto zoubky pejsek většinou mění jako první.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:28
- Nahlásit
suesie
A můžou vůbec ještě tak starýmu psovi vyrůst jiné chybějící zuby?
Muselo by se jednat o hodně velkou výjimkou z pravidel. Psovi ve věku 14 měsíců s pravděpodobností 99,999 :-D už žádné zuby nevyrostou. Výjimkou můžou být M3 Ale samozřejmě výjimky existujou ... setkala jsem se s fenou, které vyrostl 3x za sebou jeden řezák (mléčný, druhý mléčný a trvalý)
Když oni už s ním na výstavách byli. Jednou dostan N a pak VD to bylo asi kvůli těm zubům, že?
Pokud dostal VD, musel ho určitě dostat na jiné vady než zuby. Rozhodčí si pravděpodobně chybějících řezáků nevšiml ... i to se stává Nebo je tu další možnost, že v době posouzení na výstavě měl ještě perzistující mléčné řezáky a ty mu poté vypadly
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:32
- Nahlásit
dorfa
Zet
Mockrát díky
|