| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:21
- Nahlásit
Moje fenka si v poslední době občas okusuje bradavky - poslední dvě. Vypadá to, že ji hodně svědí.
Není to pořád, ale nevypozorovala jsem žádný "spouštěč".
Bradavky jsou normálně velké, nenaběhlé a okolí je měkké, růžové.
Po prvním hárání jsme zažili falešku a to si je taky snažila okusovat, ale to ty bradavky vypadaly jinak.
Od posledního hárání je to už více než 6 měsíců, mohla by to být předzvěst hárání?
nebo co by to mohlo být?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:23
- Nahlásit
zuzka
A nelehá na studenou zem? Mohla si je někde přistudit, a to pak ta kůže pekelně svědí. Právě ty spodní páry jsou na to náchylnější, protože tam je bříško "nejholejší"...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:25
- Nahlásit
ola
sice má břicho chlupaté, ale na zem si lehá, klidně i na sníh, tak to by možná mohlo být ono
zkusím na to dát pozor
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:32
- Nahlásit
zuzka
klidně by to mohlo být i tím háráním, to víš, hormony
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 16:36
- Nahlásit
fromeli
zatím pořádně hárala jen jednou, tak to ještě neumím vypočítat
ale zatím se jí přezka nezvětšuje
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:17
- Nahlásit
zuzka
no pokud nejsou bradavky nijak zarudlé, nebo na nich nejsou stroupky prostě "vypadají zdravě", tak bych to jen pozorovala.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:21
- Nahlásit
fromeli
když ji neodchytnu zrovna při okusování, tak vypadají normálně
takže pozoruji
zkoušeli jsme i vyčistit žlázky, hledala jsem nějaké parazity (ale má advantix a navíc jde jen po těch bradavkách)...
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2006 18:29
- Nahlásit
zuzka
Chodíte po prosolených chodnících? To by taky mohlo být důvodem. Naše čuby si v zimě taky vylizují bradavky mnohem víc. Ty se vylizováním zapaří, svědí, tak si je o to víc vylizují... teď už je stačí okřiknout a ví, že to nemají dělat. A je klid.
Kdyžtak doporučuju omýt odvarem z řepíku, ten má antiseptické účinky a zklidňuje. A funguje. A není drahý.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:00
- Nahlásit
Markét
sůl na chodnících to asi nebude, my přejdeme jen jednu hlavní silnici a jsme v přírodě ...
okřiknout se nechá jen na chvíli, je vidět, že s tím bojuje, ale opravdu hodně ji to svědí, někdy pomůže jí dát žvýkací kostičku, ale někdy ji ani na to neutáhnu
ale řepík zkusím, tím nic nezkazím
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 19:06
- Nahlásit
nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že už jsme na to přišli
asi to bylo tím zapařováním
nejdřív jsem si sice připadala trochu jako blázen, ale po procházce, kdy pesině osprchuji špinavé břicho, jí ještě oblast těch posledních cecíků vyfénuji a už si je nekouše
tak snad to tak vydrží
díky za rady!
|