Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / akutní katar žaludku a střev
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:50
- Nahlásit

Měl někdy Váš pejsek stejný problém?Jak dlouho trvalo léčení?Já chodím s pejsou už skoro týden na injekce ale lepší se jen pomalu.Za týden zhubl 3kila,stále je dost posmutnělý,polehává,trošku průjem s krví a občas ještě ublinkne šťávy.Naštěstí už má alespoň chuť k žrádlu-dostává vet.dietu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 21:58
- Nahlásit

evina
Tak s tím mám zkušeností opravdu hodně. Na to se nedá odpovědět ,jednoznačně protože je to pokaždé jinak.Záleží za původci onemocnění a ten se většinou ani nehledá a vždy se léčí jen symptomy. Takže od 24 hod. do 1 a půl týdne je vlastně normál. To myslím akutní příznaky.Jinak špatné trávení a poruchy trávení a zažívání mohou přetrvávat i několik týdnů. Takže klid a vydržet.

evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:28
- Nahlásit

dorfa:dík.Ono ho to vzalo nějak dost.Prý je štěstí,že je mladý a v dobré kondici.Tak uvidíme,jinak by nás ještě v pondělí čekal RTG aby se vyloučilo i případné (malé)cizí těleso ve střevě.Sono má už za sebou ale to jen ukázalo,že střeva jsou plná plynů(cizí těleso neprokázalo).A krevní testy na slinivku také dopadli dobře.Takže nejspíš ten katar...vzhledem k tomu,že je to mladé prase(i když hlídám a většinou má košík),tak nemůžu zaručit,že někde něco neolízl nebo nepozřel.Teď nejspíš košík i zadrátuju,jak se budu bát aby se vše neopakovalo!

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:34
- Nahlásit

evina
kup mu po přeléčení medikamenty Probican.Je to taková pasta s bakteriemi, které pomáhájí ve střevech ty napáchané škody napravit.Jsou to užitečné bakterie a nějaké vitamíny a nám to po takových to příhodách vždy psa pomohlo rychle dostat zase do normálu. MVDr. Dostálová mi to sama doporučila.

evina
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:44
- Nahlásit

dorfa:zrovna tuhle pastu mám ještě v lednici.Dostal jí jako štěňátko,když měl průjem a navíc mu i šmakovala.V týdnu u veta v čekárně paní povídá jiné "podívejte na toho knírače,on je chudák starej".Tak musí vypadat opravdu hrozně v 9.měsících,chudák nemocnej.

dorfa
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2006 22:54
- Nahlásit

evina
tu pastu začni dávat až po tom co dobere léky, jinak by se to tlouklo.Určitě dostává nějaké antibiotika a ty bakterie ničí. Takže nemá cenu mu tu pastu zatím dávat. Co máš za knírače?Myslím velikost, barvu, pohlaví? Já mám taky kňoury. Oni prý jsou na to zažívání dost citlivý. Říkají to vet. ale mám s nimi 25 let zkušeností a není to zas tak pravda.

moll
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 07:36
- Nahlásit

náš pes měl taky zánět žaludku, ale nesměl vůbec nic žrát - týden směl do žaludku dostat jen vodu po malých troškách, jinak vůbec nic. a nedostával žádné léky, jen napoprvé protizánětovou injekci. zhubnul taky dost, ale po tom týdenním půstu se pomalu rozjedl a tak za tři týdny už byl v pohodě. náladu neměl, protože měl hlad a žízeň, ale spravilo se všechno. moll

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 09:40
- Nahlásit

můj pes z útulku měl to co popisuje Evina a vyvolal mu to lék proti bolesti -Movalis (vet nám k němu zapomněl jaksi říci, že se má brát spolu s léky na podporu žaludku...). Zvracel, měl průjem s krví, nesnesl v žaludku nic....Léčba z akutního stádia trvala týden, běhěm něhož pes taky zhubl o minimálně 3 kila...Další doléčování dietou kuře s rýží a následně dietními granulemi trvalo dalších 14 dní, přičemž na těch dietních granulích je pes zatím pořád, protože po té dietě a půstu měl při návratu k původním granulím opět průjem....Takže nám vet doporučil, abychom mu tak aspoň 3 měsíce dávali ty dietní granule, než se zase úplně spraví.

evina
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 12:52
- Nahlásit

dorfa:mám psa,středního pepřáka,9.měsíců.Ty máš malé,co?Viděla jsem jejich fotečku,moc pěkní!Já také měla dva malé.Jinak je pejsa dnes už mnohem lepší,dokonce si přinesl už balonek.To je dobré znamení.Nezvrací ale průjem ještě má(už bez krve),ten ale prý může ještě být.Za chvíli jdeme opět za paní doktorkou,tak uvidíme...Trošku jsem měla hrůzu aby to nebyla ta slinivka.Předchozí knír s ní začal mít problémy okolo 13.letTomu chyběli trávící enzymy,každou chvíli zvracel nestrávenou stravu.A opravdu dobře jsem musela hlídat,co mu můžu dát a co ne.U mladého psa by to bylo horší...každou chvíli je nutná nějaká odměna.

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 14:52
- Nahlásit

evina
To je dobře, že se to lepší.Já myslím,že nejlépe je zlepšení vždycky poznat na psychice pejska. Když už má zájem o balónek tak už bude brzo O.K.Po hemoralgické gastroenteritídě šla z mojí feňule krev ve stolici ještě 2. týden po doznění akutních příznaků. Asi ho to opravdu hodně vzalo.Knírači jsou na problémy zažívacího typu citlivější.Přeji málo lidi v čekárně a dobré pořízení v ordinaci. Taky se tam chystám, ale nic akutního obvyklé stařecké neduhy které ještě chvíli počkají.

evina
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:22
- Nahlásit

dorfa řed chvílí jsme se vrátili.Vzhledem k tomu,že už pejsa začal i zlobit,tak to vypadá moc dobře.Do čtvrtka bude ještě na dietce a práškách.Pak přejde na vlastní baštu.Kdyby se mu to ale vrátilo,šel by na RTG.Snad už to bude dobré...jo a ordinace praskala ve švech!

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 16:49
- Nahlásit

evina
Tak to jsou super správy a špatné správy .Super je, že pes už zlobí, a ta špatná zpráva je, že ordinace praská ve švech.Jo blíží se jaro a to už to tam asi lepší nebude.

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:22
- Nahlásit

dorfa
S knírači mám taky pár let zkušeností,ale že by byli citliví na zažívání...nevím.Vždycky jsem měla štěstí na nejspíš křížence s prasetem.
Píšete o pastě Probican.Nemám s ní zkušenosti.Nebyla by vhodná po odčervení?

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:37
- Nahlásit

Endy
Mě to s tím citlivým trávením tvrdili v AA vetu. To je taková super klinika na Zahraďáku, když jsem tam byla nucena o víkendu jít s nějakými gastrickými problémy.Tak no jo knírač ty jsou s tím známý. No asi v průběhu 7 let jsem tam tak to 2x šla a vždy měli poznámky na knírače a jejich špatné trávení. No na to, že mám kníry už 25 let, tak taky tvrdím, že to zas až taková pravda není. Myslím, si že spousta toho špatného trávení a citlivých zažívání je z těch tolik přeceňovaných granulí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 17:41
- Nahlásit

Endy
Probican pasta jsou miliony prospěšných bakterií, který má mít zdravý pes ve střevech.Je vhodná právě třeba po léčení antibiotiky nebo streptonamidem, který tu floru ve střevech naruší. Mám s tím dobré zkušenosti a psům to opravdu moc chutná.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:14
- Nahlásit

evina
teda pejsa má smůlu
Můj mívá ale též často průjmy...

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:58
- Nahlásit

dorfa
No je fakt,že před lety,když se muselo vařit,strávil pes úplně všechno a nerozházelo ho ani zblajznutí fujtablu u popelnice.

Po odčervení se prý hodně naruší střevní mikroflora,tak by možná bylo vhodné ten Probican podat.Zeptám se na to veta.

evina
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:13
- Nahlásit

Terri:jj docela si to vyžíráme!Teď se mu na obouch bocích udělali docela velké hematomy.Prý po těch injekcích.Myslím,že jich dostal celkem asi přes 20.No snad se to vstřebá samo.Navíc ještě musím dávat mastičku do očí protože má očíčka překrvená.Má tam zespodu na víčku nějaké krupičky,které to oko dráždí.Kdyby nepomohla mastička,tak by se to muselo seškrábnout.Takže jen co jsme zažehnali operaci paciny už se na nás valí jiné nemoci.Se z toho brzy picnu...

Falco
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:24
- Nahlásit

Evik
Můj pes byl na veterinarni dietě Eukanuba rok. Teď už se nám snad daří vracet se k normálnímu žrádlu. Ta dieta byla super a fungovala perfektne, ale myslím, že v ní chybí všelijaké ty doplňky, protože se mu dost zhoršila srst a klouby. Takže doporučuji přidávat Canavit nebo něco takového.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 07:36
- Nahlásit

Falco

tak my máme dietu od Hill´s (i/d) a vetka říkala, že by tam mělo být všechno, takže by se to na srsti projevovat nemělo, ale my stejně k tomu přidáváme tak obden vitamínky od Fitminu

dorfa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:11
- Nahlásit

Evik
A co zkusit něco přirozenějšího?Kuřátko, rýží a mrkvičku + ty vitamínky. Je to přirozenější než ty granule a psi to lépe tráví. Nezatěžuje to tak trávící trakt.

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 10:15
- Nahlásit

evina
Sucitim s tebou, akoby som sama seba videla pred rokom... Vydrz. Pevne nervy, ono to vsetko prejde

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 12:01
- Nahlásit

evina
Drž se, chuděra pejsan si to přetrpí a pak bude celý život vesele běhat...

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 15:44
- Nahlásit

dorfa

na vařeném kuřeti s rýží + vitamíny byl pes skoro měsíc a byl totálně vyčerpaný - ty průjmy už pak měl stejně a rýži (i rozvařenou) špatně trávil, kadil celé kousky.....No teď je na tom Hillsu a lepší se to....On je totiž tak strašně prolézlý vším možným, že by vážně bylo snažší napsat, jaké choroby nemá, než vypsat úplně všechno, co má Takže i s těma experimentama ve výživě musíme hodně pomalu...jakmile najdem něco, co svědčí, tak u toho musíme co nejdýl zůstat, abychom psa stabilizovali.

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2006 21:07
- Nahlásit

Evik
Psala jsem to sice už na jinem foru, ale zda se mi, že váš problém je podobný našemu.
Po běžném kataru střev léčeném antibiotiky se stále nedařilo i přes vařené kuřátko ap. střeva stabilizovat. Postupným vylučování složek potravy jsem zjistila (trvalo to skoro půl roku), že průjem dostane po čemkoli, co obsahuje bílkoviny (maso, sýry, tvaroh ap. a samo i běžné granule). Vet říkal, že někdy může být sliznice ve střevě tak narušená, že "dlouhé" aminokyseliny nezpracovává a tělo na ně reaguje jako na alergen. V těch veterinárních dietách jsou prý amninokyseliny "rozsekané" a proto to funguje. Takže jsme byli rok! na dietě a úplně bez masa včetně mlsků z masa. Vždycky tak po měsícu jsem vyzkoušela malý kousek masa nebo sýra, ale protože se pokaždé pokadil, poslušně jsme se vrátili k dietě. Až letos v listopadu se začlo zdát, že se stav lepší. K dietě jsem přidávala normální granule, ale strašně pomalu - 1.týden 10 normálních granulí, když bylo vše OK, 2.týden 20 normálních atd. Kdykoli se trus zhoršil, vrátila jsem se na hodnotu předchozího týdne.
Teď jsme už na poměru 1:10 ve prospěch běžných granulí a první týden zkouším vařit, ale zase po miniporcích s bedlivým sledováním bobků.
Doufám, že do léta už bude vše k normě, při krmění si připadám si jako alchymista.

antikotocere
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 17:19
- Nahlásit

Dobrý den, momentálně žiji se svým psem v Turecku. Minulou sobotu mi začal zvracet šťávy, ale v opravdu velikém množství. Dala jsem mu dietu a zvracení přestalo.Bohužel pak nezačal žrát vůbec. Ve čt jsem ho už musela vzít k místnímu vet. Bohužel doktor neumí anglicky, proto je domluva opravdu těžká. Dostal prášky na odčervení a dvě injekce. Od té doby chodíme na injekce každý den, ale bez jakýchkoliv změn. Hafan stále nežere a je apatický, bez života. Dokonce ani frisbee ho nebaví, a to je co říct, protože je to border kolie. Začínám být docela zoufalá, protože jsme v cizí zemi a budeme tady ještě do konce Ledna. Je tady spousta potulných psů a jídla kolem, takže mohl něco sníst nebo tak. Já v podstatě kvůli jazykové bariéře ani nevím, co mu je budu vděčná za jakoukoliv radu, typ a diskusi. Děkuji, Lucie.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 17:38
- Nahlásit

antikotocere
V tomhle stavu už bych hledala nějakou kliniku, pokud tam něco takového je

antikotocere
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 12:25
- Nahlásit

Já se právě obávám, že to tady ani neznají, protože celkový přístup ke psům je tady děsný.. Včera a dneska mi snědl malinko, opravdu malinko kuř.masa, tak snad se to začne lepšit.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 14:37
- Nahlásit

No, je mi jasné, že tam nemají psi na růžích ustláno. Tak držím palce, ať to zvládnete. Pejsu bych držela v naprostém klidu, pokud si dá libové kuře, tak dobře, dávala bych vařené a po trošičkách hodněkrát denně. Asi tam neseženete rehydratační nápoje pro psy, tak aspoň hroznový cukr kdyby se dal. Ty injekce, co dostává, jsou ATB? Pokud vet neumí Aj, dal by Vám aspoň název, že byste si to vygooglila, co to vlastně je?

impact
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 15:42
- Nahlásit

antikotocere
To tam nemají chytré mobily s internetem a google translate?

Nemá něco nestravitelného v žaludku?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání