| Autor |
Zpráva |
Axa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 18:31
- Nahlásit
Prosím o radu. Moje skoro 13ti letá pudlice si ulomila zub u kořene. Vypadal zdravě, byl bílý. Kořen jí zůstal v dásni. Přišla jsem na to náhodou, zub jsem našla při luxování a dodatečně zjišťovala, komu patří. Myslíte, že jí to nebude vadit? Moc nerada bych narkozu, je po několika operacích. Jí normálně, vypadá to, že ji nic nebolí.
Díky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:16
- Nahlásit
Axa
Bohuzial, ja si myslim, ze vadit to bude. V podstate je to otvorena rana, do ktorej sa moze dostat infekcia
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:34
- Nahlásit
Axa
Já si myslím, že by vadit nemusel. Je to zub, který tam má fena již řadu let.Nikdo neví zda ten kořen je mrtvý a nebo není. A kdyby byl mrtví ještě to neznamená, že tělo bude na něj reagovat jako na cizí organizmus, když cizí vlastně není.Lidi mají taky kořeny z ulomených zubů v puse i řadu let.Můj brat je tam měl asi 15 let a neměl s tím žádný problém.Bál se jít k zubaři a neřešil to.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 19:39
- Nahlásit
jj taky jsem to tak měla..já bych pesu nechala a pozorovala,pokud by vypadalo že jí to vadí,pak bych šla k vetovi,ale u strašího psa,bych fakt počkala
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 21:17
- Nahlásit
Axa:já myslím,že jsou možnosti dvě.Buď zbytek zoubku vypadne nebo se do toho může dát zánět.Řešila jsem před lety stejný problém...mému psu naštěstí zbytky dvou zubů samy vypadli.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:34
- Nahlásit
Axa
Já jsem měla podobný problém u kočky - ulomený špičák. Žila s ulomeným špičákem bez zásahu a bez problémů cca 7 let. Nechala bych to na přírodě. Pokud nebude mít problémy, neřešila bych to.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 22:45
- Nahlásit
Mě fena žije s ulomeným zubem 8 let. Ale když jsme minule byly na čištění zubů, tak jsem jí ho nechala vyndat. Preventivně
|