Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Špatná srst
Autor Zpráva
andreavy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:16
- Nahlásit

Moje sestra má štěníka pražského krysaříka, hned jak jej přivezli, zdálo se mi, že má řídkou srst. Od té doby (cca 4 měsíce) se to zhoršuje, srst mu vypadavá, dělají se mu i ošklivé strupy. Navíc nechce žrát ani granule nebo konzervu, sem tam jen kočičí konzervu, zato by si dal párek nebo hrtan - připadá mi, že s takovými stravovacími návyky si jej už přivezli. Veterinář neporadil nic převratného, zdá se mi, že z nich jen tahá peníze, tak jsme zkoušeli dávat mu kapky Sangrim, mořskou řasu a nějaké doplňkové vitamíny a minerály, (já osobně jsem to dávala našemu AST) ale nic nepomáhá, natírají ho i dětským olejem. Nevíte, co s tím? Já bych osobně řekla, že největší problém bude asi v tom jeho stravování, co je tedy pro něj nejvhodnější? Děkuji.

moll
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:19
- Nahlásit

co je tedy pro něj nejvhodnější?

asi výměna veterináře.
moll

zuzka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:36
- Nahlásit

andreavy
srst mu vypadavá, dělají se mu i ošklivé strupy
to nebude jen z toho, že málo jí ... jak radí moll utíkejte k jinému veterináři

pama
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:37
- Nahlásit

andreavy
Nejprve, pokud to jde, ať změní veterináře a přestanou mazat dětským olejem. Ohledně stravování bych mu zkusila dávat tzv. vařenou stravu (maso, zeleninu, bílý jogurt,...)

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:39
- Nahlásit

andreavy
Poradit se s dalším veterinářem Každopádně je i možné, že se jedná o vrozenou lysivost ... i když ty strupy mi na to moc nesedí.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

andreavy
Ještě mě napadlo ... odčervit a odblešit (i kdyby zjevně žádné blechy neměl)

Zdenka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:55
- Nahlásit

My jsme měly s první krysařičkou podobný problémy a taky sme lítaly po všech možných veterinářích a nakonec to zarostlo samo od sebe.A s nynější fenečkou krmíme eukanubou i když to je hrozná vybíravka, ale snažím se jí vyběhat a utahat a nedostane nic jinýho až když si vezme granulky míchám je s masem a nebo paštikama nebo konzervou a pak i když se to nemá, tak jí vlastně všechno co my a párky taky miluje, sýry a pod., ale snažím se aby aspon trochu granulí snědla je v nich co potřebuje a srst má nádhernou lesklou a taky má svůj drbací kartáč dětskej a srst jí tim češu i když je krátká ale má to ráda a zkus se zeptat i chovatelky,některý krysaříci s tím mají problém nebo ti můžu dát tel na poradkyni chovu ke který chodim já a je moc fajn .

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 12:13
- Nahlásit

Určitě bych navštívila jiného veta,aby mi vyloučil kožní onemocnění(demodex,plíseň).Odčervování štěněte by mělo být samozřejmostí.Může jít o drastické přelínávání ze štěněcí srsti,ale zaráží mě tam ty strupy.Pokud nechce pejsek žrát granule,nezbývá než mu uvařit a do žrádla přidávat olej a biotin.Párkem se stravovat nedá.
Zdenka
Já jsem teď pro svojí vybíravku objevila konzervičky pro kočky od Gimpetu.Je v tom čisté maso,žádné vedlejší produkty.Je to delikateska,cena vyšší,ale zatím jsem nic lepšího neobjevila.Balené je to po dvou kusech v průhledné krabičce a mají na výběr z hodně druhů mas.

andreavy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 12:42
- Nahlásit

Děkuji za rady, určitě vyzkoušíme. Ale nemyslíte, že třeba párky by pes vůbec jíst neměl? Nepřipadá mi úplně v pořádku, že opravdu nic nežere tak, jako ty párky.

Argousek
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 12:48
- Nahlásit

andreavy
v prvé řadě zmen veta,pejska preventivně odlbleš ,a začni krmit granulema premiové nebo superpremiové řady z jehněčiho masa a rýže.Doporučuji proplan,hills,acanu mužeš zkusit i brita.
Když to nebude chtít žrat tak jí hlavně nedavej nic jiného ani pamlsky mezi jídli,vždy ji to nech maximalně pul hodky,kdž nesní odebr to a dej v době dalšího krmení.Neboj se že když dva tři dny bzde dělat fory že ti umře hlady,veř že a vsadím že do týdne to bude žrat a rada.

pama
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 12:52
- Nahlásit

andreavy
Pokud jsou párky jediná podoba masa kterou vyzkoušel, tak se ani nedivím, ale jinak máš pravdu, párky jako základ stravy pro psa nejsou vůbec vhodné. Náš pes taky žere granule až když má opravdu hlad, ale když mu dám maso, ještě nikdy neodmítl a baští dokud není miska prázdná.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 12:56
- Nahlásit

Zkusím se po těch konzervách podívat, taky díky za radu. Ale s tím jídlem je to stejný asi jako u lidí taky nejíme jenom to co je zdraví a většinou nám chutná to co vůbec nemám se zdravím nic společnýho.A vím, že někteří chovatelé jsou proti tomu dávat vůbec lidský jídlo, ale nejde to, když mi jíme a ona na nás čučí a čeká kdo jí co nechá z talíře.Ale jak říkám nejdřív ji nechám aby si snědla svojí dávku granulek a pak už to neřešim a dostane většinou, co my.Párky asi nejsou to nejlepší ale dostane vždycky jenom kousek a o tlačence nemluvimtu miluje, ale taky dostane kousek.Dá se říct že jí všechno možný a docela jí to prospívá je akorát a srst má lesklou je to malej všežraveček, ale vybíravej.

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:00
- Nahlásit

Na krysaříkovi poznáš,zda je zablešený.Pokud má strupy,určitě bych na něj nedávala někajé odblešovadlo bez porady s vetem.
Párek by v žádném případě žrát neměl.Je to samé koření a tuk a psovi to nic nedá.Kousíček párku je pro krysaříka jak nožička nebo dvě pro velkého psa.Radím začít vařit.Pokud je to zmlsanec,granule žrát nebude.Uvařit maso.Začít přidávat přílohu a zeleninu.Mně se osvědčilo opražit vločky na másle a k tomu maso.Nedávat nic od stolu.Ani piškot.Snažit se krmit vyváženou stravou.Chce to nervy a vůli pro psa něco udělat.Podat kus párku je snažší,než jít vařit pidi dávku a všechno to pokrájet na malé kousíčky,aby to pes nevybral.

dorfa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:02
- Nahlásit

andreavy
s tou přísností se žrádlem bych nebyla tak hrr.Rozhodně nech pejska pořádně vyšetřit a bez základního krevního rozboru to určitě nepůjde.Ono se totiž nechutenstvím a špatnou strupovitou srstí projevuje řada onemocnění související se žlázami s vnitřní sekrecí (třeba štítná žláza, nadledvinky atd.) a bohužel na tyto choroby jsou krysaříci tak trochu víc náchylní, takže tím, že ho budeš nutit tvrdošíjně žrát jen granule a on bude hladovět rozhodně nic nevyřešíš.Pes určitě potřebuje pomoc odborníka.

andreavy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:05
- Nahlásit

A ještě jeden dotaz - myslíte si, že se to může přenést na druhého psa? Konkrétně na našeho staforda, ten má chlupů až moc! ) Asi si říkáte, že jsme se úplně zbláznili, ale oni jsou kámoši jak hrom, dvojka k pohledání!

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:08
- Nahlásit

Zdenka
Tou srstí se neuklidňuj.Mladý pes hodně snese a srst má vždycky dobrou,pokud není nemocný.Švagrová krmila dlouhosrstého psa Chapy a byl úspěšný na výstavách.
Já patřím za tyrana,protože svým psům od stolu nic nedám.Taky někdy sedí pod stolem a koukají,tak je pošlu na místo nebo ignoruju.Párek i tlačenka se dá nahradit stejnou dobrůtkou.Stačí koupit kousek dršek,pokrájet na kousky a mít připravené v lednici.Sama bych potřebovala,aby mě někdo tu nezdravou stravu rval od huby a vařil mi zdravá jídla.

dorfa
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:13
- Nahlásit

andreavy
Pokud je příčina endogenních žlázách tak nikoliv, pokud je příčina v kůži či srsti samotné a původcem je nějaký roztoč, bakterie atd., tak ano. Pes potřebuje pomoc odborníka.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:26
- Nahlásit

Endy nezlob se na mě ale nesouhlasim s tebou mám trochu jinej názor. není to o tom, že bych byla líná jí něco uvařit, asi byses divila, ale v mrazáku mám asi deset plastovejch mističek zamrazenejch a v nich je vývar z masa maso a zelenina, který jí míchám právě z granulkama. A já nejsem tyran, to je jak kdybych svýmu synovy zakazovala jíst tyčinky nebo mekáče, je to nezdraví, ale má to rád asi jako všechny děti a stejně tak si to myslim, že je i u ní a když dostane kousek párku, tak je to ani ne čtvrtka. A sama si nedokážu představit, kdybych měla jíst jenom to, co je zdraví, snažím se o to i u rodiny i feňule, ale zase s mírou a aby nám chutnalo.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 13:55 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Jasně...pokud budeme psy krmit pro ně vhodným krmením a občas jim přilepšíme kolečkem párku či třeba olomouckými tvarůžky, tak se podle mě vůbec nic neděje....

Jinak s tím krysaříčkem bych mazala určo na veterinu, bála bych se plísňového onemocnění, protože to se může přenést nejen na jiné zvíře, nýbrž i na člověka.....Naše kočka (kterou už nemáme) měla plíseň Microsporidium canis a chytli jsme to od ní tenkrát celá rodina (léčili jsme se půl roku)....na kočce se to projevovalo podobně jako popisuje andreavy toho krysaříčka.........nechala bych u psa udělat podrobné vyšetření kůže....

andreavy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:07
- Nahlásit

Já mám ten pocit, že ta chovatelka nebyla nic moc, nic jim k tomu neřekla, prostě zavolali, přijeli a za deset minut si psa odvezli - připadá vám tento postup normální? Pejsan tam byl v binci s dětma a kočkama, a jak říkám ty párky už měl určitě od ní, on totiž nesní kousek, on ho zbufne celý! Než jsme si odvezli našeho AST, byli jsme u chovatelů celkem třikrát a vyslechli jsme si dlouhé přednášky, jako bychom čekali mimino.
Každopádně už jsem sestře za vás za všechny předala informace, moc děkujeme,

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:25
- Nahlásit

Zdenka
Já se nezlobím,kdyby jsme měli všichni stejný názor,to by byla diskuze.Ale čtvrtka párku mi přijde pro krysaříka moc(ale určitě ho nedáváš každý den).Když jsem měla velké psy,taky jsem měla po kapsách sáčky s malými kousky párku a syrečků a pejsové cvičili jedna radost.Ale měl skoro čtyřicet kilo.
Vůbec si nemyslím,že by jsi byla líná pro pejska uvařit.Já mám taky v mrazáku kelímky s vařeným,ale ta můra má nejraději,když je to čerstvě uvařené.Granulky s vařeným nemíchám,maximálně jí je zaliju vývarem s trochou masa,nebo přidám konzervičku nebo sýr.Vařené dávám ráno a granulky večer.

daliva
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 14:26
- Nahlásit

Rozhodně nechte pejska vyšetřit komplexně, tj. i s odběrem krve a výtěrem - asi u jiného veta, než chodíte dosud (jestli jste z Prahy, nedávno tu proběhlo fórum s tipy na dobré doktory). Odčervení si taky zkontrolujte. Co se týče stravy, na běžné problémy se srstí pomáhají jehněčí granule, rybí tuk (někdy mícháme sardinky v oleji) nebo pupalkový olej (do jídla, nemazat!). Strava vašeho pejska rozhodně v pořádku není (párky úplně vynechte), ale spíš bych pátrala s odborníkem po příčinách tohoto stavu, asi tam bude více zanedbaného už od chovatele...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2006 07:16
- Nahlásit

Mi si stěžovala jedna "velkochovatelka", že jí lidi vrátili štěně jorka s podobnými problémy. Měl strupy, lysala mu místa na kůži. Mimo to to mělo do jorka daleko, ale její chovatelskou úroveň tady nebudu řešit. Původní majitelé s ním byli u veta a když se dověděli, kolik by stálo jen vyšetření, vrátili ho. Chovatelka měla za tpo, že to má z koupání. Štěňata prý měly lupy, tak je okoupali, aby šli do domova heboučcí. Tenhle podvod se jim nevyplatil. Chovatelka psa léčila podle babských rad, bylo jí líno a líto peněz jít k vetovi. Nakonec ho po delší době přeléčila Biseptolem (nevím, kde k němu přišla, měla ho doma na kýbly, asi pro psy potřebuje pořád :-/). Když mu narostl centimetr srsti, prodala ho jako osmiměsíčního dál. Ptala jsem se jí, jestli není alergický na složky potravy, ale říkala, že dostává to nejlepší, že na Brita nemůže být přece alergický. A na podřadné konzervy :-/ Píšu to proto, abyste si uvědomili, co kupujete a dávali si na stav zvířete při převzetí větší pozor. Ta chovatelka má na jedné feně dva vrhy v roce, fena je velká a má klapaté uši, srst má řídkou a zkroucenou, přesto lidi věří, že štěně bude jork.

Ardi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2006 07:59
- Nahlásit

Náš krysařík míval problémy se srstí - v zimě vypadal jako plesniváček hlavně se mu dělaly kouty kolem uší.Holka ho začala krmit Pro Planem a je po problémech.Takže nám pomohla změna krmení, ale toho veta jste měli změnit už dávno.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání