Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Alergická reakce po očkování
Autor Zpráva
Aknah
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:20
- Nahlásit

Vcera jsme byli na ockovani, havansky psik, pes, tri mesice, mame zpozdeni, vim, ale meli jsme zazivaci problemy, tak jsme napred museli dat dohromady to, ockovan byl novibacem DHPPI a CORONA, cca po pul hodine zacal vypadat velmi unavene, vykadil se mi doma, normalne to nedela a cca 10 min pred tim se vykadil i venku, pak vyzvratil komplet obsah zaludku a zalez do pelisku, coz taky neni normalni, byl apaticky, nereagoval na jmeno, na pohlazeni ani za mnou neotocil hlavu, kdyz jsme sla do jine mistnosti, jinak me nenecha bez dozoru ani dve vteriny, pak se sel napit a zacla litat i voda a to jsme jiz nelenili a jeli na pohotovost, tam dostal mraky calcia a jeste neco. Jake jsou vase zkusenosti, to budem mit reakci na kazde ockovani? nebo to muze byt tim, ze prvni ockovani bylo od jine firmy? Taky pani doktorka povidala dalsi ockovani za 14 dni, ale mne to prijde hrozne brzo. Je to prece jenom drobecek. Nemate nekdo zkusenosti s veterinou na Zbraslavi? diky

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:35
- Nahlásit

Aknah
já bych raděj změnila očkovací vakcínu na jiný typ, když měl hafík na tuhle alergickou reakci.

dorfa
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:31
- Nahlásit

Aknah
Alergické reakce způsobuje bílkovina ve které je očkovací látka rozpuštěna.Liší se nejen výrobce od výrobce, ale dokonce i různé výrobní šarže stejného výrobce se mohou lišit. Můj jeden pes měl při přeočkování v 1 roce taky reakci. Celý natekl. Veterinář to risknul a stejně ho pak očkoval stejnou vakcínou od stejného výrobce a už nikdy žádnou reakci neměl. Nevíš jestli ta další vakcína od stejného výrobce bude zrovna obsahovat tu bílkovinu, která způsobila tu reakci. Takž je to na tobě.Někdy musejí majitelé u citovějších pejsků očkovat všechno zvlášť a ne v kombinacích. To je případ mého kamaráda, který má krysaříka.Měl stejnou reakci jako ten tvůj pejsek. Měl reakci na americkou vakcínu. Po tom co očkuje všechno jednotlivě a vakcínou francouzskou je to všechno O.K. To se ale dost prodraží. Tak hodně štěstí.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:38
- Nahlásit

Jeden můj pes měl taky al.reakci, bylo to na očkování proti borelioze, celý natekl a vypadalo to, jako by měl pod kůží všude rozsypaný hrášek. Na nic jiného nikdy alergický nebyl a od té doby není.

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:56
- Nahlásit

dorfa
dekuju, taky ockujem zvlast, ne v kombinacich, teda bylo to prvni ockovani, tak uvidime co dal, ale nerada bych po kazdem ockovani, jezdila na pohotovost: o(( volala jsem i jinou veterinu a doktor rikal, ze to mohla byt ta corona a v tom pripade je lepsi ji neockovat. Tata ma RR tohoockuji tou sesti kombinaci, pes se otrepe a jde: o))))) prcka by to zabilo

Aknah
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2006 19:58
- Nahlásit

dorfa
pejsek je prodelecna akce stejne jako auto, od te doby co ho mas doma do nej sypes jen korunky, ale pokud mu nebude zle, tak budem ockovat po jedne. pejsacek da tolik lasky jak zadny clovek, mam ho chvilicku a uz si to bez nej neumim predstavit

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 07:21
- Nahlásit

Aknah
Mně feňule takhle jednou hned po očkování šla šíleně ztuha a potom doma natekla, napřed jedna část čenichu - to jsem hned volala k vetovi, jestli to není reakce na to očkování a on že ne, že reakce je symetrická, když sem dovolala už byla nateklá celá... Ale jinak byla jakž takž v pohodě, baštila a tak, tak jsem si řekla, že počkám tu hodinu, co má vet pauzu a pak ji tam kdyžtak zavezu... A po té hodině už byla v pohodě...

Bylo to první očkování, kdy jí dávali dohromady vzteklinu a tu kombinaci no a taky bylo poslední. Teď dáváme oboje zvlášť a je v pohodě...

arsiela
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2006 11:26
- Nahlásit

Já chodím očkovat ke starému veterináři,který zásadně očkuje zvlášť kombinaci parva,psinka,leptospiroza a ještě něco a zvlášt samotnou vzteklinu.Musím zaklepat i u malých plemen,zatím pohoda.Dokonce ani nechce očkovat vzteklinu v půl roce,že na to vyděl dost reakcí,ale to zas těžko řešit jinak,ze zákona musí být nejdéle v půl roce vzteklina očkována.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání