Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace nebo hlídání?
Autor Zpráva
arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 16:39
- Nahlásit

Řeším tu problém,koupila jsem si před rokem ke svým fenám nepříbuzného pejska,bohužel pejskovi nenarostl zub,takže nebude chovný,prodat ho rozhodně nemíním,ale je mi ho líto,protože feny samozřejmě hárají a on šíleně vyvádí.Přemýšlím,jestli by nebylo v dané situaci lepší ho nechat vykastrovat,když chovný nebude,není pro mě problém mít tu psa a fenu odděleně,aby nedošlo k nechtěnému krytí,ale nevím jestli by nebyla lepší kastrace,než tohle jeho trápení:nebo se s věkem zklidní a nebude to tolik prožívat?Teď vlastně feny háraly poprvé,co pes dospěl a má z toho rozum(minulé hárání měl pes tři měsíce,takže to šlo mimo něj).Předtím tu měli psa moji rodiče,ale ten byl v pohodě a háravé feny mu nic neříkali.
Jaký je váš názor na kastraci psa?nikdy jsem tohle neřešila,tak nevím,rozhodně nechci udělat něco,co by pejskovi ublížilo.Nejde o moje pohodlí,chci pohodlí pro pejska.Díky moc za názory.

grendel
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 17:09
- Nahlásit

no já pochybuju, že kvůli kastraci pes ztratí čich a chuť na fenky.... podle mě... samozřejmně, že nemám tolik zkušeností, ale co jsem viděla, tak žádná změna

aren
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 22:02
- Nahlásit

arsiela
Já mám fenku a tři psy. Ke kastraci mám odpor, takže hlídám. Dvakrát do roka je kritický týden, (vlastně pět dní, ale nikdy pořádně nepoznám, kdy to začne), kdy fenku nespustím z oka nebo z náruče, psi se na mně sápou a na fenečku taky. Když mám síly, tak ji sleduju a sundávám z ní psy, když už nemůžu, a taky na noc, strčím ji do klece. Těch pár dní to nějak musí vydržet.
Bugr ale není pořád, psi i při hárání vlastně většinu dne prospí, takže se jedná denně jen o pár hodin aktivity. Taky nedělají problémy všichni, protože Píďa vysvětlil klukům, že on je alfa, tak si netroufnou k fence ani pozvednout zrak.
Kdysi jsem zkoušela zavřít fenku do jiné místnosti, ale bylo z toho mnoho řevu, poškrábané dveře a vypáraný koberec.
Když je v kleci, sedí Píďa vedle klece, hlídá ji a raduje se, že jsou spolu.

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 22:25
- Nahlásit

No mě se do toho taky moc nechce,proto se ptám na názory,s tou klecí mě to nenapadlo,výstvní velkou klec tady mám,tak to možná další hárání zkusím,jestli by to bylo lepší.Protože když ho nechám v chodbě a fenku v kuchyni,tak děsně škrábe na dveře a řve.Ty dveře mě zas tak nevaděj jsou staré a stejně na odpis,ale mám strach,aby si za chvíli nestěžoval soused,je to takovej nepřijemnej pán,co furt vyhledává spory.A navíc manžel si psa dneska vzal do práce a libuje si jak tam je v pohodě,takže to asi budem dál řešit hlídáním.Ještě mám možná blbý dotaz,řešíte nějak že pes nechce žrát,když háraj feny ?Náš hafín,totiž od pondělí vůbec nežere,pije normálně,ale nechce nic,snad jen pár piškotů?Neublíží mu to nějak?Pes co měli naši se totiž i když feny háraly choval naprosto bez zájmu,žral,nevil,prostě nic.No možná nebyl po této stránce normální

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 22:43
- Nahlásit

náš pesan prožívá každou háravou feňuli v okolí..to je celkem větší sídliště,tak jich je dost.A je fakt že vydrží něžrat 4-5 dní,když hárá nějaká blízko.Na tvém místě bych vydržela a pokud by se nerozjedl nejdéle o víkendu,tak vetovi

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 07:59
- Nahlásit

náš mladej všechny háravky v okolí taky prožívá (ale on prožívá i některé neháravky )) ale ještě se nikdy nestalo, že by neměl chuť k jídlu
U každého psa se to asi může projevit jinak...Nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem slyšela, že tím nežravectvím častěji "trpí" psi, kteří s nějakou fenou žijí ve společné domácnosti, než ti, kteří jsou doma sami a háravky mají třeba někde v sousedství....

arsiela
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:16
- Nahlásit

jo,pokud nezačne žrát,tak k vetovi půjdem,dneska tam stejně jedu s fenkou,tak se ho ještě zeptám.

dorfa
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:15
- Nahlásit

arsiela chuť na fenky ho nepřejde ihned, ale až po nějaké době cca 6 měsíců.Je to způsobeno tím, že nové hormony se již nebudou tvořit, ale hladina těch starých již vytvořených musí mít čas klesnout. Ale ještě si to rozmysli, jestli by se přece jen nenašlo nějaké lepší a pro psa ne tak radikální řešení. Kastrace by měla být až to poslední řešení, tzn. když by pes tou neukojou vzbuzenou vášní příliš trpěl, třeba to nebude tak hrozný. Znám nekastrované jedince, který se o háravky ani moc nezajímají.

arsiela
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 19:53
- Nahlásit

protože se mi do toho taky moc nechce spíš ,upřímně hledám důvody proč to neudělat než naopak...
Máma mi tu totiž věčně nadává,chce to spíš ona,takže hledám argumenty,kterejma ji utluču,aby mě už nechala na pokoji.Mě to nevadí psa hlídat,no tak týden spím v kuchyni na gauči,a psa mám u sebe.je na tolik spokojenej,že může spát u mě pod dekou,že ani neknikl a přes den to nevadí.Soused zatím neřve,tak snad to ustojíme.Ona fenka do krytí nijak žhavá není,takže to ještě jde,horší by bylo,kdyby chtěli oba

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání