| Autor |
Zpráva |
MORIE
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 14:19
- Nahlásit
Moje fenka (1/2 roku) přezubuje a čekáme (podle příznaků) hárání. Posledních 14 dní jí začalo docela smrdět z tlamy. Může to být také příznak hárání, nebo je to tím, že přezubuje?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 14:32
- Nahlásit
Je to tím že přezubuje.Já jsem mojí feňuli dala přezdívku "kanál".
Už to ustupuje spolu s vypadanými zoubky.A na to,že se začne hárat,vypadá už měsíc a pořád nic.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:04
- Nahlásit
no nevím,mým psům z tlamy nesmrdělo ani jednomu ( ze 3)
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 16:15
- Nahlásit
Zkontrolujte pečlivě,jestli někde v tlamičce není zánět,nebo jestli tam nezůstal kousek starého zubu,nebo mléčný zub spolu s novým,tenhle zápach z tlamičky většinou bývá příznakem zánětu.Pokud nic neobjevíte,může to být i háráním,některým fenečkám při hárání z tlamičky páchne,je to tím jak se hodně čistí.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 21:35
- Nahlásit
arsiela
neni to jen tim, pri harani se stava, ze vice krvaceji dasne. ale pokud prezubuje, je nejpravdepodobnejsi pricina zapachu toto. nektera zvirata trpi chronickymi zanety ustni dutiny.
MORIE
Doporucuju ti koupit v lekarne rapik, udelat z jednoho pytlicku slaby caj do konvice a ten ji davat misto vody, uklidnuje to a pomaha.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2006 09:17
- Nahlásit
Při přezubení smrdělo z tlamičky všem mojím pejskům.Určitě to souvisí s výměnou zubů.Když vypadne zub, teče trochu krve ta v mikroskop. mnozství ulpí na pyskách, dásních, hnije a zapáchá.Až se pes přezubí smrad vymizí.
|