| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:57
- Nahlásit
Jirikovo, to Ti udělala když sis jí doved z útulku? To je síla, chudinka malá...to muselo bejt nechutný. My jednou viděli škrkavku ve škole, jeden kluk ji dotáhl učitelce biologie, našli ji ve střevech prasete, když zabíjeli...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:00
- Nahlásit
Syska
no my si ji brali z utulku, kdyz ji bylo tak 6 tydnu. pani tvrdila, ze byla odcervena .... tak jsme pockali tyden a odcervili ji znovu ... a z ni vylezly fakt tri propletence tech malych svini. jen pro predstavu, ®onie v tu dobu vazila necely kilo, takze fakt okamzite zkolabovala. takze jsem rychle uklidil skrkavky, sedl do auta a mazali jsme na veterinu, kde zustala pres noc na kapackach ... nakonec se z toho vylizala, ale byla tak oslabena, ze to bylo fakt jen o fous ....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:02
- Nahlásit
Jirikovo
Chuďátko....hlavně že se z toho vylízala!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:04
- Nahlásit
Jirikovo
No Ronie je holka šikovná... Ale stejně nechápu, na co tady takový svinstva jsou Umí to vubec něco jinýho než škodit?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:19
- Nahlásit
jj, je to Taenia hydatigena - tasemnice vroubená, roznáší ji u nás na chatě prasata, mufloni a myši.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:22
- Nahlásit
Na ty skrkavky uz zaslo hodne stenat, ony se aktivuji hormonalnimi zmenami v tele matky a stenata je nasavaji s materskym mlekem. Neni to jen o tom, ze skrkavky ucpavaji zazivaci trakt a pes je vyhubly, protoze mu ze streva uziraji ziviny, ale ony vylucuji neurotoxiny, latky, ktere otravuji nervovou tkan a tyto latky zabijeji.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:29
- Nahlásit
dejavu
no a prave proto ze jsou ty mrchy tak toxicky tak se nedavaji prasky, ktery by ty skrkavky zabily primo v tele, ale dava se pasta, ktera je vyzene zivy ven ... aspon tak nam to vysvetloval vet ...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:32
- Nahlásit
Tak jak je to s tím odčervením? Kdy se dávají prášky a kdy pasta (aby vylezly živý ven...).
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:34
- Nahlásit
Syska
no nam to vysvetloval tak, ze kdyz je to stene hodne maly, tak by ho zabilo to, jak by se mu ve strevech rozkladaly ... ale u vetsich psu a dospelejsich by to melo byt bez problemu ... jak jsem psal, ®onie mela v tu dobu necely kilo ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:43
- Nahlásit
Syska
Já jsem pastou odčervovala štěňata jenom poprvé (14 dní věku) a pak už tabletou. S pastou je blbá manipulace, oni to nechtějí, je toho víc na nich a na tobě než v nich... Tableta (kousek podle váhy štěnda) se dá do kousku taveňáku a je to.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:45
- Nahlásit
Ketrin
Já když jsem Tesině dávala tabletku (měli jsme ji na půl, protože v té době vážila 5kg), tak jsem to mohla balit do čeho jsem chtěla a ona to vždycky vyplivla. Tak jsem jí to musela nakonec nacpat až do krku...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:51
- Nahlásit
tak na polykani prasku u naz zabirala Majka ... ale ted kdyz mela antibiotika naposled, tak byla nejaka zblbla a jedla to jako pamlsek a jeste si myslela, ze to dostava za odmenu ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:51
- Nahlásit
Syska
No, tak to dělám dospělým psům-strčit dozadu na jazyk, zaklapnout tlamu, polknout. Je to nejjistější, protože oni už jsou vyčůraný a sejra by sežrali a tabletu vyplivli, což se i stalo. Salina si to dokonce schovala pod jazyk a vyplivla to až později. Já pak našla oslintanou tabletu, teď jsem nevěděla kolik toho spolkla a kolik ne, tak se muselo odčervovat znova.
Ale ty štěňátka malý jsou ještě bezelstný, ty spapkají se sýrem i tabletu.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:53
- Nahlásit
Ketrin
No vidíš a to moje malý bezelstný štěňátko to nespolklo...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 17:55
- Nahlásit
Ketrin
Já jsem feňuli odčervovala pastou (měla jsem celou tubu) a ona to vždycky slízala a chtěla ještě Hrozná popelnice
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 18:32
- Nahlásit
Eimy
Asi máte ňákou dobrou... a ty moje 14-denní štěnda ještě houby věděly co je dobré a chtěly jenom od mámy
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 20:16
- Nahlásit
Ketrin
My jsme měli Flubenol a Cllif z té pasty byl nadšenej a taky ji bez problému zblajznul. Teď už taky odčervujeme tabletkama a s tím taky není problém, zatím.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 21:38
- Nahlásit
Už nějakou dobu se k tomu odhodlávám, ale téma se hodí, tak se zeptám:
Můj devítiletý kokršpaněl (gaučák) byl odčerven jen dvakrát jako štěně, pak jsme vždy dvakrát za rok donesli k veterináři trus, který byl OK a už jsme neodčervovali. Ovšem nutno podotknout, že náš pes má vzácnou úchylku - venku ani od cizích lidí nesežere NIKDY nic. Ani když tam leží piškot nebo vyplácnutá zmrzlina (o myších, zajících a cizích exrementech ani nemluvě). Neučila jsem ho to, prostě to tak je.
Co si o tom myslíte?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 10:09
- Nahlásit
Falco
moje kamarádka taky neodčervuje, jen cca jednou za rok donese bobany na rozbor.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 10:52
- Nahlásit
Falco
ja myslim, ze je to tak lepsi, ze odcervovat cilene podle rozboru trusu nebo neodcervovat, kdyz tam nic neni, je skvele, jen to musi byt sber v prubehu tri dnu, protoze vzhledem k cyklu ruznych parazitu by jeden smer nemusel nic zachytit.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 10:53
- Nahlásit
jeste k te paste Banminth, taky jsem ji odcervovala stene, ale presto mela mechovce, na ktere ta pasta nezabrala, takze jsem dostala jinou odcervovaci pastu - Vitaminth a ta na to zabrala.
|
RoSa
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 13:33
- Nahlásit
dejavu
My jsme kvůli rozboru trusu museli jednou sbírat dokonce celý týden!
Když jsem se totiž na veterině zmínila, že často chodíme na procházky do lesa, tak mi bylo řečeno, že na parazita přenášeného lesní zvěří (myslím giardie, ale už si nejsem jistá) normální odčervovací tablety (dávám Drontal) nezabírají, a tak jsme zkoumali, jestli tam náhodou není. Sára si totiž tenkrát občas pletla zaječí bobky s granulema
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:17
- Nahlásit
Mi na veterině nikdo neřek, že bych měla donést bobany. Ani u malého štěněte ne, prostě dostal tabletky (každý měsíc to snad bylo) a hotovo. Co si o tom myslíte?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 19:43
- Nahlásit
Terri
My jsme na tom stejně, taky o tom nic nevíme.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:23
- Nahlásit
Před lety jsem pejsky tak často neodčervovala,ani veti se nikdy zvlášť nezajímali...A tak se přihodilo,že starý pes měl tasemnici.Často se tvrdí,že pes hubne,nemá srst lesklou atd.Vůbec to v jeho případě nebyla pravda.Byl v naprosto výborné kondici ale všimla jsem si toho protože u řitního otvoru se uchycují články tasemnice.Kdo nezná,tak článek vypadá asi jako zrnko rýže,jen tmavší.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 21:57
- Nahlásit
evina
ty články jsou ale placatý, ne? Teda podle toho, co jsme brali v biole by měly být...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:09
- Nahlásit
suesie:na první pohled mi to přišlo fakt jako rýže(jasně,že jsem věděla,že není )Jinak jsem raději asi tři články vzala do krabičky od sirek a ukázala vetovi protože jsem si nebyla jistá...viděla jsem kus té potvůrky(nezvětšené pod mikroskopem)poprvé.Jinak prý ty články může mít pejsa i v pelíšku.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:25
- Nahlásit
evina
a kdyby byly v pelíšku,přežijou tam???zajímá mě jak moc vyčistit celý byt,pokud by to pes chytil,ale asi vyčistit všechno....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:53
- Nahlásit
sarax:já tenkrát jen odčervila psa a vyprala pelíšek.Problém se už neopakoval.Možná záleží v jakých podmínkách pes žije.Já ho měla v bytě a troufám si říct,že doma bylo čisto-snad.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2006 22:59
- Nahlásit
evina
no já mám snad taky čisto..co mi dají děti,pes a myši ,takže třeba čištění koberců by mě nečekalo??to jsem i ráda,informuju se jen pro případ..až dovezu štěně,člověk nikdy neví.....
|