Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Psí viróza
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 06:58
- Nahlásit

Včera mi přítel volal do práce, že pes doma poblil už úplně všechno a že nějakej špatnej.
Odpoledne, když jsem přišla domů, byl smutnej, přešlej, sklopený uši, ani mě moc nevítal, jen se přišel podívat, lehl si a za chvíli to v něm zase bublalo, nahrbil se a zvracel hnědý sliz. Teplotu neměl, ani průjem. Den před tím žral to, co žere normálně. Venku nevím o tom, že by někde něco uklohnil, navíc chodí s košem (což neznamená, že nemůže něco sežrat nebo olízat, ale viděla bych to). A ten den nežral ani nepil vůbec nic. Postupně zvracel míň a byly to čiré bezbarvé žaludeční kyseliny (hustý vazký hlen). Tak jsem si říkala, že ještě hodinu počkám a když tam vyrazíme k vetovi. Za chvíli zvracel znovu, tentokrát i s příměsí krve. To už jsem se hodně lekla a volala známou vetku. Řekla mi, že mohl něco špatnýho někde zblajznout, ale že to by měl asi i průjem. Při otravě by měl teploty a potácel by se a špatně by vnímal. S ohledem na jeho velmi mladý věk a dobrý zdravotní stav vážnější nemoc prozatím nebrala v potaz. Takže jsme se domluvily, že pokud se nedostaví teploty, nebo průjmy, nebo se to nezačne zhoršovat, počkáme do zítřka, ale že to nejspíš bude jen psí žaludeční viróza, která se projevuje urputným zvracením a nevolností psa bez dalšího s tím, že krev se ve zvratkách objevuje a není to nic moc vzáceného.
Do rána pes spal a už nezvracel. Teď je tu se mnou, spí, když byl venku měl projev celkem radostný, ale teď je vidět, že chce spát a je unavenej. Nezvrací. Bez teplot. Průjem nemá.

Tak co? Máte v okolí bafaní virózu?

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:06
- Nahlásit

Asi tři roky zpátky byla u nás na sídlišti taky nějaká střevní chřipka, nechala jsem to zajít daleko, takže sem musela na veterinu, byla tam děsná fronta a veterinární sestra jen vlezla do čekárny a po každém nově příchozím hodila otázku - tak co, taky blinkáte? Blinkali všichni. Ale za 3 dny bylo vše OK a jezevčíková dlabala vesele granule.

aki
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:10
- Nahlásit

Garfield
...nemáme a doufám, že mít nebudem

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:16
- Nahlásit

Náš Griffča má od minulého pátku antibiotika, protože dostal zánět zažívacího ústrojí - od žaludku až po "díru".... Blil, průjem s krví....po dvou dnech hladovky jsme šli na veterinu, dostával ATB v injekcích a od pondělka v tabletách. Dnes jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá. Průjem má pes zatím pořád (takže pořád po malých dávkách kuře s rýží), ale už aspoň nezvrací....Doktorka tvrdila, že ten zánět mohl vzniknout např. žraním sněhu a ledu - z toho prý teď hodně psů mívá podobné problémy.....druhá doktorka ale vyjádřila názor, že mu ten "katar" způsobil lék Movalis, který pes užíval na zmírnění bolestivých zad a levé zadní nohy.....Vet, který nám ten lék naordinoval nám totiž jaksi zapomněl říci, že se má podávat spolu s lékem na ochranu žaludku.....Já souhlasím s tou druhou doktorkou - tedy, že to způsobil Movalis.....Takže když bude mít pejsa zase bolesti, koupíme Rimadyl...ten nedráždí žaludek....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:18
- Nahlásit

Mně takhle fena zvracela před porodem. Tři dny před porodem už nechtěla žrát a jak jí tlačily štěňata na žaludek, tak z toho podráždění zvracela žaludeční šťávy a i trochu krve. Ale jak se porod rozběhl, tak to přestalo. Dávala jsem jí Calopet, aby měla nějakou energii a sílu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání