Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Lymská borrelióza
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:28
- Nahlásit

Máte proti ní pejsu očkovaného?

fromeli
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:34
- Nahlásit

Michelle očkovaná není a ani o tom neuvažuju.

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:36
- Nahlásit

suesie
já ne
a to jsem to opravdu zvažovala, neb boreliózou onemocněla Belina sestra

Ronka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:47
- Nahlásit

mám všechny ,už jsem totiž psa nemocného boreliozou měla a nechci to opakovat

suesie
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 17:29
- Nahlásit

Ronka
slyšela jsem, že se má očkovat v lednu, teď už je pozdě? Mužu nechat očkovati 8 měsíční štěně?

Ronka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 18:34
- Nahlásit

suesie
neřekla bych že je pozdě ,já nechávala očkovat na jaře ,mělo by se očkovat než vylezou klíšťata ale myslím že nikdy není pozdě ,8 měsíční už můžeš.

joli
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:17
- Nahlásit

suesie
ještě je dobrá doba, ještě se stihnou vytvořit protilátky, to mi řekl v pondělí vet a tak jsem taky pejsu nechala naočkovat

suesie
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:22
- Nahlásit

joli
já akorát pořád zvažuju, jestli to není zbytečný, ale je fakt, že u nás býá klíšťat celkem dost

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:33
- Nahlásit

suesie
já když se nemůžu rozhodnout, tak se ptám obou našich vetek, jestli mají očkované svoje psy, nemá ani jedna
a já jsem se rozhodla taky neočkovat

prý je lepší ty peníze místo do očkování vrazit do pořádné ochrany před klíšťaty x jenže nic ti psa neochrání stoprocentně a nějaké to klíště chytí,
musel by to klíště mít víc než 36hodin, aby se borelióza přenesla x jenže riskni to
borelióza se projevuje vysokými teplotami (dřív než napadne klouby) x ale existují i případy bez vysoké teploty
na preventivní krevní testy zapomeň, to nemá cenu, jsou stejně drahé jako očkování a většinou nejsou zrovna průkazné
a to očkování taky není stoprocentní x když už to chytí, tak bude mít mírnější průběh

tak a teď se rozhoduj ...

Gina3
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:36
- Nahlásit

My očkovat určitě nebudeme, protože používáme proti klíšťatům přípravek Duowin kontakt. Ten zabrání díky skvělému složení tomu, aby se klíště přisálo, takže nehrozí přenos Lymské boreliozy.
Už jsme ho měli dvě sezony a letos opět použijem

Ronka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:42
- Nahlásit

zuzka
u mého psa se teploty neprojevily vůbec ,a léčení bylo tak finančně nákladné a náročné jak pro utrpení psa tak na psychiku mě a mého okolí že se určitě vyplatí psa naočkovat
Gina3
ten přípravek neznám co to je a kde to mají ?

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 06:23 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Ten duowin je od virbacu, viděla jsem ho na výstavách a vet by ti ho měl sehnat.
http://www.virbac.cz/duowin_sol.html

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:17
- Nahlásit

Psa jsem naočkovat nechala. Boreliozu dostat muže a nemusi, ale když už ji dostane, tak aspoň nebudu mít výčitky svědomí, že jsem něco zanedbala.
Samozřejmě, že také investujeme nemalé peníze do protiklíštěcí ochrany. Měli jsme Duowin, Ex spot, Frontline...až na frontline všechny výborný, ale nějak nemůžu odhadnout dobu, kdy přestane fungovat. Můj pes je hrozná kačena, neustále se někde koupe (i teď v zimě), takže to, že ochrana přestala fungovat zjistim tak, že prostě najdu nějaké klíště.

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:23
- Nahlásit

Hafina

on ten Frontline byl zpočátku taky výborný, jenomže tím, že ho používá nejvíc pejskařů si na něj už ty potvory "přísavky" vytvořily imunitu....(tedy jen klíšťata....blechy pořád zabíjí spolehlivě)

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:31
- Nahlásit

Ja letos psa ockovat urcite budu, borrelioza je svinstvo a lecba je velmi draha a u nas na chate je klistat dost a dost, takze pravdepodobnost je celkem velka, i kdyz davam antiparazitika, nejake se sem tam vzdy vyskytne. Ptala jsem se veterinarky, cas na ockovani je vhodny.

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:33
- Nahlásit

Evik
To už vím teď taky. Taky jsem ho používala jen na začátku, když byl Arinek ještě malušenkej a já nezkušená panička. Teď už bych ho nekoupila. Nejradši mám ten Ex-spot.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:36
- Nahlásit

Jeste k tem antiparazitikum, davali jsme psovi ty kapky za krk, na klistata to drzelo prese 3 tydny, pak se zacala prisavat takova miniaturni, postupne vetsi a vetsi, lepsi vysledky jsme meli s obojkem Kiltix http://allpet.cz/scripts/zbozi.php?KID=47
Ale i kdyz ho pouziva hodne lidi a chvali si ho, nektery pes ho nesnese a reaguje vypalenym mistem na krku, takze to je fakt individualni. Pokud pouzivate spotony, ty kapicky za krk, tak se podivejte na ucinnou latku, kterou to ma, hodne jich ma uplne stejnou i ve stejne koncentraci.

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:43
- Nahlásit

Já se na tu borelku ptala veta (ne jednoho), podle nich je účinnost té očkovací látky v našich podmínkách diskutabilní, ale rozhodně je to dobrý kšeft. Pes je proti této nemoci odolnější než člověk a příp. je nemoc léčitelná. Tak jsem se rozhodla neočkovat, já nejsem zastáncem očkování kvůli každému prdu, sama taky nejsem proti chřipce očkovaná.

Jinak co se týče zkušeností s přípravky proti klíšťatům - frontline neúčinkoval vůbec, řekla bych, že klíšťata spíš přitahoval, pak jsem dávala Advantix a celou sezonu bez klíštěte, vloni jsem koupila exspot a opět bez klíštěte, jenže poslední exspot jsem dala v polovině července a dál jsem už nedávala žádný přípravek a klíšťata jezevčíková stejně nechytla, bydlíme v Praze, každý den jsme v loukách, sadech, kolem Botiče, klíšťata tam sou, tchýně maj chatu na Sázavě a taky vše v pohodě. Tak mi to někdo vysvětlete. Kdybych dávala ten pangamín už v létě, tak bych řekla, že to fakt bude fungovat jak se říká, že dlouhodobým podáváním prostupuje kůží pach, který je pro tu havěť odpuzující, ale takhle nevím.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:06
- Nahlásit

fromeli
To je individuálni, na některé zvíře zabírá to či ono, mně zabral Exspot i Advantix přesně jen ty 3 týdny na jedno zvíře, jinému to vydrželo déle, garantovaný záběr spotonu je měsíc, patrně si to tvá fenka dovede udržet v té tukové podkožní vrstvě déle a ty máš štěstí, protože ušetříš. Jinak s tím Frontlinem a účinností, tady o tom píše MVDr. Čáp http://www.pejsek.cz/poradna/index-r.php3
Borrelioza má 3 stádia, stejně jako třeba syfilis, je to onemocnění zsůsobené spirochetami. Jde o to, v jakém stádiu je začneš léčit, jak u lidí, tak u psů, v prvním to jde dobře, ve druhém hůře a onemocnění zanechává rádo následky v podobě různých nerovových chronických bolestí, ve třetím už to možné není. Ne vždy je vidět ten rudý flek s centrálním výbledem, který je pro borreliézu typický. Záleží tedy na majiteli i veterináři, jestli je při případných potížích psa, které jsou zezačátku celkem nevýrazné, napadne udělat krevní rozbor a test na borrelie.

kac
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:21
- Nahlásit

Teda teď jste mi nasadili brouka do hlavy..:-/ A můžu se zeptat, kolik zhruba to očkování stojí ?

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:23
- Nahlásit

dejavu
no ale že by vydržel od července někdy do konce října, kdy ta klíšťata jsou, navíc, když je každý den v rybníku nebo potoce?

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:48
- Nahlásit

fromeli
Nevim, je to zvlastni, jak si to vysvetlujes ty? Mozna ma nizsi telesnou teplotu nebo jinak pachne, takze tak klistata nepritahuje, delaly se pokusy s lidmi a komary, lidi strkali ruku do valce plneho komaru a pak se pocitaly stipance, kdo kolik utrzil, samozrejme, ze nepadlo jasne vysvetleni, ale v zaveru taky konstatovali, ze diky rozdilnemu mnozstvi a pachu potu, na nektere lidi komari jdou vice a na jine mene. Pokud se pejsek koupe, tak se vymyje jak spot on, tak obojek, tedy jejich ucinky, takze to musi delat nejak on, kazdopadne mu zavidim, taky bych to chtela umet nebo mit aspon psa, ktery to umi taky a nemuset se zabyvat temi nechutnymi parazity.
kac
Jdu tam zejtra, reknu ti to presneji, ale tusim, ze nejak kolem 400 Kc? Asi jak kde, u nas jsou veti drazi.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:52
- Nahlásit

kac
u nás by to stálo 1000 na rok (tj. jedna dávka 500)
nevím jestli je to nějak rozlišené podle váhy psa, naše má 15kg

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:56
- Nahlásit

dejavu
no já právě nevím, jak si to vysvětlit, ale je prvda, že na mě klíšťata a komáři taky nejdou, kolem sou lidi poštípaný a já v klídku

U nás to očkování stálo cca 800, když jsem se na to před 2 lety ptala.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:57
- Nahlásit

kac první vakcinace by měla proběhnout před výskytem klíštat to znamená do jarních měsíců. Sestává ze 2 dávek následujících po 14 dnech. Takže první očkování přijde vcelku draze protože myslím že jedna injekce stojí asi 300-450.-Kč. Pak už se jen jednou za rok přeočkuje jednou dávkou.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:58
- Nahlásit

fromeli
repelentní fromeli a její psice
zuzka
zeptám se

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:58
- Nahlásit

Je zajímavé číst jak se cena stejné vakciny pohybuje všede jinak.Holt každý vet. má jinou marzi.

dejavu
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:01
- Nahlásit

dorfa
to kazdopadne, kdyz chci usterit, ockuju u veta na chate u Melnika, ovsem taky se mi stalo, ze mne vyhodil s ockovanim kocky na vzteklinu, ze nema tu vakcinu, co mela, ze tam u nich kocky nikdo neockuje, tak ma jen Rabicin

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:02
- Nahlásit

dorfa
to rozhodně a třeba jsou taky vakcíny od jiných firem.

kac
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:06
- Nahlásit

Díky moc..To není tak strašné, holt ušetřím jinde..Já mám labíka, a nerada bych, aby boreliózu dostal, náhoda je blbec, tak nechci nic riskovat.. Stejnak musíme za vetem na anální žlázky, tak ho o to očkování radši poprosím..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání