| Autor |
Zpráva |
evca
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:23
- Nahlásit
Mám 9 letého stafforda,v poslední době má problém s chůzí(zadní nohy). Byla jsem u veta a naordinoval mu Rimadyl, 100mg ,dvakrát denně půlku tablety s diagnozou-křeč ve svalu. Je pravda, že hned po první dávce se mu ulevilo a chodil takřka normálně, ale měl je užívat 14 dní ale po třech dnech začal zvracet, později se přidal i průjem, byl nápadně smutný. Okamžitě jsem lék vysadila, ale obtíže přetrvávali asi 3 dny. pak se to uklidnilo a byl v pohodě. Nyní po 1 a půl měsíci se problémy s chůzí opakují, Rimadyl by mu určitě pomohl, ale bojím se mu ho dát, vzhledem k předchozím potížím. Věřím, že je to účinný lék, ale na druhé straně jsem četla, že v nejednom případě přivodi i smrt psa. Máli někdo podobné zkušenosti...napište. A pokud má někdo zkušenosti s jiným stejně účinným lékem, který nemá tato negativní účinky, napište taky.....díky.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 18:39
- Nahlásit
můj pes užíval rymadil dost dlouhou dobu ,žádné problémy mu to nezpůsobovalo ale jelikož lék byl pro mě dost finančně neúnostný přešli jsme potom na kapky Metacan které jsem dávala pouze při zhoršení pohyblivosti ,zkus to probrat s vetem
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2006 19:22
- Nahlásit
evca
pokud je problem svalova krec, mela by mu ulevit mirna masaz, pripadne prohrivani masazni infralampou. Pokud mu Rimadyl vadi na zazivani, tak zajdi za vetem znova, rekni mu to a at ti da neco jineho.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:25
- Nahlásit
Náš pes užíval Movalis proti bolesti bederní páteře a levé zadní nohy. Bohužel nás vet "zapomněl" upozornit na to, že tento lék by se měl podávat spolu s lékem "na ochranu žaludku".....výsledek = pes má zánět zažívacího traktu a bere ATB.... Jiná vetka nám právě doporučila na tu páteř a nohu Rimadyl, protože je mnohem šetrnější k zažívacímu ústrojí než kterékoli jiné psí léky proti bolesti......
Zkus se zeptat veta na nějaký ten prostředek na ochranu žaludku. Nám radili Ranisan (nevím zda si to píše přesně takto...)
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 08:43
- Nahlásit
ahoj.Mám fenku ,letos jí bude 10,je to skotský jelenní pes /deerhound/.po větším lítání má v noci problémy s bolestí páteře a nohou a ráno se mi nepostaví na nohy pak vůbec a strašně plače..různě se to střídalo,tak se nasadil od loňského října Rimadyl pravidelně,pomohlo to moc,bolesti nemá,i když jí od velkého běhání chráním,někdy se to uhlídat nedá,je to prostě chrt a baví právě jen běhat a lítat po louce,ted už jí dáváme Rimadyl jen každý druhý den,pravě jen na to udržení hladiny a přitom šetrněji na zažívání.Nikdy žádné problémy během užívání se žaludkem zatím neměla a výsledek proti bolrstem je dokonalý.Nic podobného neznám.
Hana
|
evca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 18:02
- Nahlásit
dejavu
Dobrý nápad, zkusím to. k vetovi se chystám, zatím ještě čekám, protože říkal, pokud je to ta křeč, tak by měla za 4 dny ustoupit. Nechci ho moc zatěžovat léky, vzhledem tomu, že mají vedlejší účinky, ale pokud nic nepomůže, tak mě nezbyde nic jiného. Díky za radu.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 18:07
- Nahlásit
Hanna
To je právě náš problém, jak může, tak lítá. Pak má bolesti a pláče. Vím, že ten Rimadyl je skvělý, naší fence moc pomohl a také neměla žádné problémy, když ho užívala. Škoda, že ho nemohu dávat pejskovi, vše by bylo vyřešeno.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 19:39
- Nahlásit
My jsme od veta na problémy s chůzí dostali preparát Zolan.
Je to proti bolesti a zabralo to perfektně.Navíc je velmi šetrný, takže ho můžete dávat i dlouhodobě, bez toho aby pejsek zvracel.
Zeptejte se na Zolan svého veta.
|