Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Čím mažete packy?
Autor Zpráva
Lara
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:17
- Nahlásit

V Praze teď tak strašně solí, že na chodnících jsou bílé kopce - soli. Po každém venčení, jí packy meju a natírám jelením lojem Jenže si je olizuje a má pak průjem.Zkoušela jsem sádlo. Po tom potíže nemá, ale olíže ho beze zbytku. Dejte prosím dobrý typ na něco, co funguje a tolik nechutná.

Syska
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:19
- Nahlásit

To je asi problém, pokud si cokoliv z tlapek slíže, tak si asi slíže i to, co jí nebude tolik chutnat...já mažu dětským olejíčkem (sem tam) a mám to štěstí že malé nechutná...

Bent
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:22
- Nahlásit

Lara
Psům asi chutná všechno, já mažu kosmetickou vazelínou. Ale taky to postupně oblízá.

wensday
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:28
- Nahlásit

Krém od Trixie se včelím voskem. Taky si to částečně olížou, ale průjem nikdy neměly.......

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:34
- Nahlásit

Já mažu, co mám po ruce. Základ je pořádný opláchnutí, u nás i vystříhání tlapek od chlupů a pak semtam namažu, teď v neděli jsem matlala sádlem - domácím. Jelikož mám jezevčíkovou, tak si sednu, hodím jí na záda sobě na klín a mažu jednu tlapku po druhý, pořádně to vmasíruju a zbytek nechám klidně oblízat.

Někdy máznu heřmánkovou mastí, ale to pak nechává stopy.

pajinka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:36
- Nahlásit

Nemazem, u nas je neposolino.

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:38
- Nahlásit

My máme speciální balzám na tlapky, je na něm koolečko s nápie Pets are friends, takže předpokládám, že to je i zančka toho krému ale mažu jen občas, psice se při tom na mě kouká jak na vraha Olizovat jí to zakážu,než se to pořádně do těch tlapek dostane...

lili
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:14
- Nahlásit

já mám devítiměsíční štěně kokra a už odmalička má jeden polštářek prasklej, ale tak moc, že když se jí ta tlapka trochu rozmočí tak se jí ta prasklina dá úplně roztáhnout. Ona si to vždycky po procházce ve sněhu začne strašně kousat. Má to fakt velký tu prasklinu to kdybyste vyděli.. čím mám mazat já?

Niko
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:27
- Nahlásit

Já mažu normálním krémem na ruce. A nejlepší je, když pejsa spinká...to si toho tam moc nevšímá

kája
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 00:05
- Nahlásit

já jsem koupila u barona krém na pacinky s včelím voskem a je fajn, pomáhá nám.. základem je ale pacinky po procházce umýt vodou

grendel
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 00:17
- Nahlásit

indulona....

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:27
- Nahlásit

já už delší dobu používám Ballistol a jsem moc spokojená. Pejsům se zimou rozpraskané polštářky tím olejíčkem krásně ohladí, je to i hojivé, pomáhá to. A když to pejsa slízne, nic se neděje, není to nijak zdravotně závadné, je to dělané přímo pro zvířata a s tím, že to slíznou je počítáno...

Vladus
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:32
- Nahlásit

Ja mazu Neutrogenou, je to krem na ruce s glycerinem, vyborne zvlacnuje jak ruce tak i pejskum polstarky a hlavne velmi rychle vsakuje a taky dost dlouho vydrzi.

Argousek
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:49
- Nahlásit

Ja mažu měsíčkovou mastí,a super ani si to neolizujou,páč jim nechutná.Je chutově Fakt hnusná.

Pupy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 12:51
- Nahlásit

j8 mažu indulonou...je moc dobrá...Psice si paciny nelíže takže není problém

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:05
- Nahlásit

...fritovacím olejem...

grendel
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:06
- Nahlásit

Garfield

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:11
- Nahlásit

grendel
občas se pes prostě neptá.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:13
- Nahlásit

Garfield
jak te znam tak i kdyby se ptal, tak to Gafovi povolis, protoze ty mu v podstate povolis vsechno ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:14
- Nahlásit

Jirikovo
Dneska jsem nechala stát v předsíni jezdecké boty, PC (jistě znáš zkratku pořizovací cena) 8.500,- Kč. Uvidíme. Páneček je sice doma, ale z pařby přišel ve 3 ráno...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:33
- Nahlásit

Garfield
promin, neber to osobne, ale kazdy spravny pes ma poradne vyvinuty cich a tudiz je velky predpoklad, ze tve jezdecke boty bude obchazet obrovskym obloukem ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:35 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Jirikovo
Neberu to osobně. On mé smrady miluje stejně jako já jeho. Rozdíl je pouze v tom, že zatímco já si s láskou rvu jeho tlapky no nosních dírek a nasávám, tak on si mou šestku nohu užívá pouze strčením hlavy do jezdecké boty. Ale vzájemně se tolerujeme a své smrady, fyzické i psychické nedostatky, tak říkajíc, zbožňujeme.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 13:40
- Nahlásit

Garfield
ano, doporucuji, abys tento prispevek prekopirovala do diskuze, kde se novy clen zdejsiho fora chce dozvedet neco o zdejsich lidech. vis, aby si hned o tobe udelala spravny obrazek vcetne veskerych tvych a Gafovych fetisistickych sklonu ....
... nicmene je hezke, ze se k sobe chovate takto tolerantne ...

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 14:09
- Nahlásit

ničím, všechno sežerou a olížou a ještě mlaskají , ale mají tlapky odolné ( zatím) ,nic jim nevadí. A kdyby to náhodou bylo někdy potřeba, zvolila bych tea tree olejíček , ten jim nevoní

Falco
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 21:52
- Nahlásit

Indulonou, mažu na počátku hygienicke půlhodinky (zuby, uši, oči, česání !!! - am.kokršpaněl) a než to dokončim, mast vsakne.

Endy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:35
- Nahlásit

Já mažu paciny obyčejným nesoleným vepřovým sádlem.Je to prevence.Ale když jsou tlapky rozpraskané,osvědčil se mi krém od Garnieru.Je v červené tubě na popraskané ruce.Opravdu zabírá a vyjde levněji,než mast od veta,která nezabrala.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:39
- Nahlásit

momentálně nemažu ničím, ale mám jeden trik na olizování. Po namazání nohou, jsem mu mázla trochu i na čumák - zabavil se čenichem a nohy nechal na pokoji, dokud si čumák důkladně neočistil a mezitím se většina krému na tlapkách vsákla

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 10:04
- Nahlásit

birma

moc dobrý fígl já to zkusím s tím ballistolem...ten je určen i k čištění nosů a uší apod. takže to bude mít pejsa současně spojeno s "nosním ošetřením" )

Nairobi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2006 11:02
- Nahlásit

Pouzívám v lékárně koupenou kosmetickou vazenílu-malej kelímek za14 Kč.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání