Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / lesk srsti
Autor Zpráva
lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:52
- Nahlásit

ahoj
chtěla bych se zeptat na to jak se vytviří lesk srsti. Máme devítiměsíční fenku anglického kokršpaněla zlaté barvy. ostatní kokři v jejím věku mají krásně lesklou srst ale naše Barča nic. dáváme pravidelně vajíčko do žrádla a několikrát denně vyčesáváme srst. co máme dělat ještě?

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:55
- Nahlásit

a taky bych se chtěla zeptat , všude píšou že na kokry se používá několik druhů kartáčů. jako zvláštní na uši na hrudník a nohy a tak. Neví o tom náhodou něco někdo?

grendel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:57
- Nahlásit

nám všichni srst chválí(mám bíglici) i vet....dostává mimo granulí(BRIT) ještě alavis pro koně(má luxaci pately) a ještě dostává roboran(na srst-pro kožešinová zvířata)

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:58 - Změnil/a: lili
- Nahlásit

a ještě jeden dotaz chtěla bych se s někým poradit o tom jestli se kokrům ma vystříhávat srst mezi jednotlivými prsty? slyšela jsem že ano, ale potom jsem se taky dočetla že se vystříhávat nemusí , tak už nevím jestli ano, nebo ne! jestli ano, tak bych se ráda zeptala taky jak přesně se to dělá. Je to můj první pes-nemám zkušenosti. dík

grendel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:14
- Nahlásit

asi podle toho, jestli to ten pes bude potřebovat nebo ne...podle délky srsti
todle přesně nevím, mám krátkosrstého psa

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:25
- Nahlásit

lili
Zááleží taky na granulích, záleží, jestli jí sednou nebo ne, i to muže být jednou z příčin "nelesklé" srsti. Hodně lidí radí a taky přidává ještě pupalkovej olej, ten by měl taky srsti pomoctk lesku.

grendel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:26
- Nahlásit

olivový olej je také výborný na kvalitu srsti

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:34
- Nahlásit

dostává granule proplan lososové ( ty jsou právě pro štěně a na srst taky hlavně) a ještě to střídáme s různými jinými(royal canin ten je taky na srst a ještě pedigree) asi zkusím ten pupalkovej olej..

fromeli
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 17:41
- Nahlásit

lili
srst se vystříhává hlavně v zimě, aby se jim tam nelapal sníh, tvoří se tam pak kouličky a ty vadí při lítání.

Na lesk je dobrý olivový nebo pupalkový olej.
Ale když sednou granule, není potřeba nic přidávat. Takže zkus vytrvat na jedné značce a pokud se stav během nějaké doby nezlepší, přejdi jinam. Tak bych to řešila já.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:14
- Nahlásit

zkus si pročíst poradnu na www.profikosmetika.cz. Tam buď najdeš odpověď nebo se můžeš zeptat. Je tam moc fajn paní. Mě ta poradna dala hodně.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:16
- Nahlásit

www.profikosmetika.cz

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 18:19 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

našla jsem celkem zajímavou stránku o angl. kokršpaněl. http://www.cocker.cz/brakemon/pro_zacatek/drzeni.h tm
jinak když si zadáš do google vyhledávače anglický kokršpaněl - péče o srst , tak ti vyjede spousta odkazů a můžeš pohledat.

lili
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:48
- Nahlásit

jo tak děkuji, pročtu to..

benino
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 22:20
- Nahlásit

Já mám tollerku a ta má dlouhou srst a nejkrásnější po granulích K9.Zkus to je neměnit,abys poznala,jestli má změna nějaký vliv.

kája
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2006 00:09
- Nahlásit

my papáme acanu, ale hlavně papá polívku s játrou a kuřecí křidýlka atd. srst se dá "nahonit" přidáváním lžičky olivového nebo pupalkového oleje do papání.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání