| Autor |
Zpráva |
lili
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 15:30
- Nahlásit
ahoj
máme devítiměsíční štěně anglickýho kokršpaněla. Je to fenka ale máme s ní problém, že celkem často u nás loudí abysme jí nastavili nohu a ona na ní začne skákat jak kdyby onanovala. A potom vypustí šílený puch. taková hnědo-žlutá hustá průhledná a velice páchnoucí tekutina!!! Veterinářka nám řekla že je to tím že je štěně a že z toho vyroste ale zatím to dělá pořád dokola.. Řekne nám někdo co to je?
|
lili
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 15:56
- Nahlásit
no, zrovna teď to dělá zase, vyspala s po dlouhé procházce a už je to tu zas.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 15:59
- Nahlásit
ahoj, znám to, moje grónka nám to dělá taky, jako štěně to bylo i 8x po sobě, teď má 2,5 roku a omezuje to. Je ale pravda, že u toho nevyluzuje žádnou tekutina, jenom si šoupne a spokojeně jde zas dál
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 16:31
- Nahlásit
lili
No, jsem se pobavila.... Mam rotvajlerky, a kdyby na my noze zacaly zkouset erotiku, asi by mi nohu zlomily..
Spis me napadlo, jestli ona smradlava tekutina, kterou kokrice vypousti, nema puvod uplne nekde jinde - a to v analnich zlazkach.. Tim, jak si podrbe prdelku a "pipku" o nohu, si muze analni zlazky podrazdit a vyprazdnit - takze spis poproste vetku, at fence obhledne, pripadne vymacka analni zlazy...
Znam spoustu fen, ktere se na nohach panicku ukajely(jezevcice vetsinou), ale zadna z nich smradlavou tekutinu nevypoustela!
|
kája
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:03
- Nahlásit
to je pravda, ale kdybys viděla ty nohy, ona ví, že u mě nemá žádnou šanci, táák hope po mamce, ale ta má jednu velkou modřinu, ale promíjí jí to...
Jo, dej si pozor, ať tě neošupkává často po sobě- byl velký problém tu naši zkrotit. Vyžadovala to fakt často, tak bacha na to
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:59
- Nahlásit
taky si myslím že se jí vymačknou žlázky ,jinak fenky žádnou tëkutinu nevypouštěly ,žlázky to jo ,jednou mi je pes vymačkl v autě a smrdělo ještě 14 dní
|
lili
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:33
- Nahlásit
no já si taky myslím že jsou to ty žlázky a taky to vždycky smrdí ještě týden pokud nenajdem to místo , kde vystříkne. . Není třeba možný že ji ty žlázky svědí a tak si je prostě chce "poškrabat" ? já ji stejně vždycky odháním co to jde, ale ona je v tu chvíli dokonce agresivní a začne cenit zuby, to už pak vždycky musim vstat a zvíšit trochu hlas aby si dala říct! ale stejně to moc nepomáhá..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 20:18
- Nahlásit
lili
Tak at se ji veterinar predevsim koukne na ty zlazky, a to co nejdriv. Jasne, ze ji preplneny analni zlazy svedi a sama si od toho pomoct nemuze! Tak uvidis, az ji doktor analky vymacka, treba se ji ulevi, a uz nebude otravovat..
Navic, je ji 9 mesicu, pohlavne dospiva, takze i to muze hrat svoji roli..
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 21:25 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
naše fenka má problémy se žlázkami, ale když je má plné tak "sáňkuje", neojíždí nám nohu
ale hnědožlutá páchnoucí tekutina, to vypadá skutečně na obsah žlázek, je divný, že je vet neprohlídl
vyprázdnění žlázek není nic složitého, nech si to u veta ukázat
mohla bych ti to i popsat, ale bude lepší, když ti to ukáže přímo veterinář
|
lili
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 22:19
- Nahlásit
já sem u veta byla a říkala jí o těch žlázkách, že by je asi potřebovala vymáčknout, ale ona jí je jen prohlídla a řekla, že je plný nemá a že má žlázky v normě.. že prej je v takové psí pubertě a vyroste z toho, ale od té návštěvy je to celkem dlouhá doba a ona to dělá pořád.. A taky vůbec "nesáňkuje". Tak nevím?! je to můj první pes a tak nemám ještě žádné zkušenosti...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 08:02
- Nahlásit
lili
možná proto, že ti někdy v té době "ojela" nohu a vyprázdnila si je
my čistíme žlázky pravidelně (jakmile začne sáňkovat), ale i tak je to +- jednou měsíčně, vetka nám nedoporučovala jí je čistit častěji než jednou za 14 dní, že se pak rychleji plní
takže ony se zas nenaplní tak rychle
kdysi v PPČ byl článek, jak se to dělá, zkusím ho najít a vložit
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 08:33
- Nahlásit
|
evina
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:42
- Nahlásit
Taky myslím,že jde o žlázky.Jejich "vůni" bych přirovnala k rybině.Co se týče naskakování,můj to občas chce zkusit také...ovšem tvrdě zakazuji.Podle mne to má co do činění s postavením ve smečce...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:52 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
evina
já myslím, že fenky moc nenaskakují (mimo hárání), alespoň takových moc neznám, spíš si myslím, že ta lilina naskakovala jako štěně a zjistila, že se jí uleví
lili
jestli to podle toho článku zkusíš, hlavně jí při tom tím ubrouskem konečník pořádně překryj a buď poblíž záchodu a hned splachuj
taky možná bude lepší, když ti ji někdo podrží
já to dělám tak, že si připravím dva papírové kapesníky, přehnu je napůl, jednou rukou zvednu Bele ocas, druhou přiložím kapesník na konečník, zabořím prsty okolo konečníku, silněji, ale jemně stisknu a tlačím směrem ke konci konečníku, to už by to mělo jít ven, případně použiju ještě druhý kapesník, ale to jen když toho bylo hodně (víckrát nedoporučuji kvůli pohmoždění), pak ještě utřít zadek a je hotovo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:00
- Nahlásit
U fenek se to bere jinak než u psů. Tam to bývá spíš, že fenka chce dát najevo díky nebo uznání, já manželovi říkám, že s ním chce mít štěňata, že si ho vybrala
Já bych nepoužívala ostrý zákaz "fuj", ale v klídku sundala dolů z nohy a řekla něco ve smyslu "to už stačí" apod.
U psů - samců je to o něčem jiném.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 11:05
- Nahlásit
Jinak k týhle hyperaktivitě dochází u nás v době hárání a trvá to až do doby potencionálního porodu.
A ještě se o naskakování snaží, když např. telefonujeme.
|
lili
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:47
- Nahlásit
děkujeme za rady, vyzkoušíme
|