Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Dysplazie???
Autor Zpráva
kure25
# Zasláno: 24 Úno 2005 15:49
- Nahlásit

Ahoj, mame podezreni,ze ma nase stene RR (4,5mesice) dysplazii.Normalne utika,vsechno,ale nekdy se ji proste hrozne rozjizdi nohy,ze se uplne na dlazbe (neni kluzka) rozplacne a nemuze se vzchopit...Nebo taky je pro ni docela problem vylezt zadnima nohama na gauc (taky neni vysokej...) a to kdyz byla malinka,prelezala jako jedina ze stenat skoro metrovou ohradku!!! ;) Proste mi to tak prijde,tak prosim poradte,kdo z vas s tim ma u tak maleho stendy zkusenost...Co s tim vlastne nadelam?Pak v 1,5roce na rentgen,jinak nenamahat ty nohy...A ch jo!

RoSa
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 16:45
- Nahlásit

Chudinka malá
A čím toho prcka krmíte? Co obsah proteinů? Přidáváte ke granulím něco - chondroprotektiva? Máte v domě hodně schodů? Nemá bolesti? Neměla klíště?

kure25
# Zasláno: 24 Úno 2005 18:22
- Nahlásit

Od malinka krmime fakt kvalitnim krmivem (Eukanaba,Nutra Nuggets for puuppy...) .Jsou to jedna z nejlepsich,na tom fakt nikdy nesetrime. A nevim,co to jsou ty chondroprotektiva?No pridavame nekdy mleko,maso...V dome mame na chodbe zhruba 15schodu,ale nechodi tu zas tak casto. Kliste nemela,to urcite ne.A nekdy trochu poknukava,ale mozna to je taky tim,ze chce jit jen na gauc a mazlit se! Co bys,RoSo,radila?Na vetku?

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:06
- Nahlásit

Chondroprotektiva - kloubní výživa, např. alavis, caniviton atd. Začni ho podávat, co nejdříve a na veterinu určitě utíkej. Neměla nějaký úraz? Co rodiče, jaké měli výsledky DKK?
Mrkni třeba na www.alavis.cz a je tady jedno fórum přímo o DKK, tak si to pročti. Víš, Eukanuba sice je kvalitní, ale existují psi, kteří po ní mají problémy. Zkus najít granule ještě s nižším obsahem bílkovin. Já krmím Nutramem a řadou pro štěňata velkých plemen a zbytečně nestřídat. Máš tyhle? Píšeš jen puppy, tak nevím jestli máš pro velká plemena

niniel
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:08
- Nahlásit

Zasla bych k veterinari, rentgen se muze udelat i driv-pro jistotu.

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:13
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =198

našla jsem ti ten odkaz

kure25
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:25
- Nahlásit

No,ted mame takovy kulicky ve fialovym pytli. Jmenuje se to Nutra nuggets.Je to pro velka plemena,mame to doporuceny...Uraz nemela zadny,rodice taky pohodka...Tak vubec nevim,to prece neni normalni.K veterinari asi zajdu,no uvidime! Jinak moc dik za rady.

nefer
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:43
- Nahlásit

Ono je vcelku jedno jestli jsou rodiče v pořádku. Svůj vliv na to má ještě pár generací dopředu. Byť by si našla v rodokmenu jen jednoho psa s DKK, může to zadělat na pořádný průšvih. Dysplazie samotná není dědičná, dědí se jen predispozice k ní. To znamená, že pes s predispozicí může být v pořádku, ale u jeho potomků už tomu tak vlivem okolností být nemusí.
K veterináři zajdi určitě a moc dlouho nečekej. A třeba hned zítra zajdi pro tu kloubní výživu. Nic s ní nezkazíš ani u zdravého psa. Držím palce ať to není vážné

kure25
# Zasláno: 24 Úno 2005 20:56
- Nahlásit

Hmm,ja jsem si to cetla...
Vetka je az ve vedlejsim meste a mamka je nemocna,takze se tam asi tak brzo nedostanu... Neda se ta vyziva koupit treba v normalnim zverimexu? Taky doufam,ze to nebude moc vazne...Dneska byla vazne docela posmutnela. Myslis,ze by mi ten rentgen udelali,i kdyz je jeste "ve vyvinu"?

nefer
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2005 08:13
- Nahlásit

Kloubní výživa se v některých zverimexech prodává. Já jsem si alavis objednávala přes internet na www.alavis.cz a do pěti dnů jsem ho měla doma. S tím rentgenem nevím. Osobně si myslím, že v tomhle věku ještě moc neřekne. Zavítej někdy na www.mujpes.cz (diskusní fórum - Rhodesian Ridgeback)

kure25
# Zasláno: 25 Úno 2005 08:34
- Nahlásit

Jo,doufam,ze k tomu nase nak donutim!!! ;))

Anonymní
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:06
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat: Mám NO, 12 let s dysplazií. Od veta jsme dostali Alavis-ten bude brát asi už doživotně a Rimadyl na úlevu od bolesti-má využívat toto balení 20-ti tablet a prý moc nechce mu psát další (asi pro vedlejší účinky?). A nemohl by dostávat třeba lidský Ibalgin? Nevím jestli se neptám hloupě, ale neumíte mi někdo odpovědět? Díky. Jana

stremka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:13
- Nahlásit

Anonymní
nevím to přesně nejsem lekárník ale myslim myslim že to psovi nedávej.Na bolest má Rimadyl tak proč Ibalgin?

birma
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:22
- Nahlásit

Anonymní
Rimadyl je pro psy nejlepší na trhu. Nemá vedlejší účinky a jako jeden z mála přípravků proti bolesti, který má dobrý vliv na klouby

Anonymní
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:26
- Nahlásit

On mu totiž Rimadyl opravdu pomáhá, je o hodně čilejší, poprvé ho dostal večer a druhý den byl jak vyměněný. Co když už nám nenapíše další balení. Prý by mu měl stačit pak už ten Alavis, no já nevím, chtěla bych aby neměl bolesti, tak se ptám. Jana

birma
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:31
- Nahlásit

Anonymní
V Alavisu je MSM, což je proti bolestivá a proti zánětlivá složka... záleží na tom jak špatně na tom pes je...

Anonymní
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:48
- Nahlásit

Nedokážu posoudit jak hodně špatně na tom je... Je prostě pohodlnější, dělá mu problémy vstávání, couvání... Jezdil nám ho očkovat známý vet (nikdy žádné zdravotní problémy neměl, takže jen to a odčervení...), který nám stále říkal, že holt už je starý... Ještě že nám to nedalo a šli jsme jinam. Jsem ráda že mu je líp. Manžel říká, že možná další balení nechtěl psát kvůli ceně-rimadyl je dražší, ale když pomáhá tak se nedá nic dělat. Díky moc. Počkáme až doužívá balení a uvidíme.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:52
- Nahlásit

Anonymní
já mám psa, kterej na tom neni úplně dobře - při pohybu hodně kulhal - dostává Alavis a půl roku měl nasazenej Movalis ( je o něco horší než Rimadyl, ale levnější). Po tom půl roce ho brát nemusí - je vpodstatě bez problémů - může na dlouhé tůry, běhat u kola .... Pokud je to hlavně stářím, myslim že ten Alavis pak bude stačit....

Anonymní
# Zasláno: 14 Bře 2005 07:45
- Nahlásit

kure25: Naprosto ten samý problém jsem měla se svým štěndem já, začalo to asi v 5ti měsících, bolestivost při roztažení zadních nohou, rozjížděly se mu a pak měl problém se zase postavit. V 6,5ti měsících mi to nedalo, protože i líně lezl na a ze sedačky a tak jaksi líně vstával, a tak jsem šla na rentgen. Výsledek 4/4, veterinář nám řekl, že pes nemá v celku šanci dožít se 4 let. Takže teď jej rveme chondroprotektivama (Alavis), posilujeme, kratšími klusacími procházkami, kopečky, pak plavání a čekáme, co s námi osud udělá.

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 09:21
- Nahlásit

Jak podavate stenatum Alavis? Objednala jsem ho a pres vsechny pokusy mi to nechce zrat, zatim jsem nepristoupila k variante strkani do krku jako veterinar, snazila jsem se ji to zamichat do suchyho, zbyly tam jen ty prasky, do rejze. Vcera to celej den obchazela, nakonec to sezrala az po navratu z prochazky... Tak nevim.

nefer
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 09:26
- Nahlásit

já to prostě hodím do misky a čubina to vymete

zkoušela jsi to už zabalit do salámu nebo do kousku sýra?

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 10:34
- Nahlásit

To jsem jeste nezkousela... Myslela jsem, protoze prave je taky pozirac uplne vseho ze to slupne jak malinu, v sobotu to vyzvracela a v nedeli okolo toho nevsimave popochazela, obcas uzobla, sezrala to az po navratu z prochajdy.

Nektery prasky mi zere jako odmenu, ale tyhle ne. Zkusim ten salam a kdyztak pote pristoupim k veterinarsky metode

Anonymní
# Zasláno: 14 Bře 2005 14:00
- Nahlásit

Jandula: Já to napřed zkoušela jako odměnu (sedni, lehni, dej pac, pusinku, hodný pejsek, na tady máš kokinko, když seš tak šikovnej) na tohle mi skočil 3x, pak mě poslal k šípku. Pak jsem mu to dala normálně do misky ke žrádlu, taky 3x, pak tam ty žlutý potvory nechal a šel pryč. Teď mu to dávám do tavenýho sýra, normálně to tam zamáčknu a podávám mu sýr stylem, že má jen setinu vteřiny na to, aby to sežral, jinak to sežeru já ), zatím to zabralo 2x.

Anonymní
# Zasláno: 14 Bře 2005 19:13
- Nahlásit

Já mám taky všežravce, ale Alavis vyplivujeTakže mu ho schovám pod piškot a další piškot mu dám nad hlavu, aby koukal nahoru a něco mu náhodou nevypadloZatím to funguje

birma
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 21:00
- Nahlásit

Anonymní
četla jsem, že když Alavis dáte do sýry nabo salámu a necháte ho tam tak hodinu, tak se rozplizne a pak z něj nejde vypreparovat ani tím nejšikovnějším psem

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 09:59
- Nahlásit

Měl někdy vas pes průjem po Alavisu??? V neděli jsem do ní vecpala první tři prášky (bere teďko intenzivní čtnáctidenní kůru) a včera měla hodně řídkou hromádku a strašně to zapáchalo.

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:32
- Nahlásit

Tak jsem teď přemýšlela, myslíte že má cenu preventivní podávání chondroprotektiv? Mám skoro 4měsíční kříženečku labradora, roste závratným způsobem, na stopro bude větší než labradoři, ale je drobnější. Jinak se mi zdá úplně v pořádku, nic divného nepozoruji. Děkuji za radu.

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:06
- Nahlásit

Jindřiška
Já dávám také chondoprotektiva preventivně. Moje čubina je poměrně aktivní a bydlíme ve druhém patře. Ptala jsem se veterináře, zda to má nějaký význam a bylo mi řečeno: pokud má po předcích predispozice k DKK, určitě podávat. pokud tam predispozice nejsou, je to vlastně jedno. já si říkám, že alespoň udělám maximum pro to, aby byla v pořádku - už kvůli těm schodům po kterých musí od pěti měsíců šmajdat po svých, páč ji neunesu.

Jandula
Jinak po Alavisu průjem nemáme. Co vím, je to ale s kloubní výživou stejné jako s granulemi - musí se najít ta, co psovi sedne. Tak se zeptejte veterináře, pokud průjem neustoupí, co by doporučil místo toho.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 08:59
- Nahlásit

Chci se zeptat. Muze veterinar podle postaveni zadnich nohou poznat u rocniho psa, ze ma DKK? Byli jsme na rentgenu a vet rekl, ze to ani neni potreba, ze vidi, ze ji ma. Sice jsme rentgen udelat nechali, ale nasvitil se a tak jdeme za tyden znova a ja to porad resim. Diky!

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 09:37
- Nahlásit

Můj starouš knír (14 let) a už delší dobu "baští" Rimadyl a Alavis a výrazně se mu zlepšil pohyb a hodně zpomalily artrotické změny na kloubech....Před půl rokem ještě výrazně kulhal a dneska dokonce občas i radostně poskakuje a skáče na nás.

kure25
# Zasláno: 28 Dub 2005 10:05
- Nahlásit

My už problémy nemáme vůbec a zjistila jsem,že je to spíše její leností....Je fakt v pohode a je to takovej ted uz velkej simulant!!!

Anonymní
# Zasláno: 28 Dub 2005 13:35
- Nahlásit

niniel
průkazný je jen výsledek rtg, žádné postavení nohou není indikací, která by se měla brát vážně

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:31
- Nahlásit

Anonymní
Diky! Tak ja budu jeste doufat

jana33
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:36
- Nahlásit

Průkazný je sice jen výsledek rentgenu, ale zkušený veterinář nebo i laik u těžšího typu DKK pozná, že ho pes má podle postavení zadních končetin z pohledu zezadu.

Dana
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:36
- Nahlásit

To musí být asi bystrozraký,můj pes má pozitivní DKK a nikdy neměl nejmenší problém. Dále nechápu proč neudělal vet. RTG dokud pes spal,musíš pesa znovu uspat . Já bych asi šla jinam

jana33
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:49
- Nahlásit

Dano, je to samozřejmě indiviuální, znám psy, u kterých to není naprosto vidět, na druhou stranu znám i dva (oba tedy mají4/4) a tam je to zcela zřejmé. Ale co se týče veta, tak se mi jeho postup taky nezdá, nám když rentgenovali psa, tak s probouzecí injekcí čekali až do chvíle, kdy měli jistotu, že je snímek OK

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 17:05
- Nahlásit

Dana
Ono se to osvitilo pri vyvolani.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 17:06
- Nahlásit

jana33
Ta komora primo na veterine neni, vyvolaval to druhy den.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 19:20
- Nahlásit

Co je to za veterinu, že si nevyvolávají snímky,?
Já mám dva čtyřkový psy a každý má nohy úplně jinak. Myslím, že není profesionální od veterináře vyslovovat takovéto soudy bez odborného vyšetření.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 19:55
- Nahlásit

Ebony
No jsem zvedava, jak to dopadne. Docela me to dostalo.

Anonymní
# Zasláno: 28 Dub 2005 20:25
- Nahlásit

Ahoj Ebony, chtěla jsem se tě zeptat, co máš za pejsky a jak jsou natom zdravotně, čím krmíš, jestli jim dáváš nějaká chondroprotektiva ... Nedávno u mé fenky zjistili DKK 4/4, skoro nemá jamky, tak mě zajímá vše okolo toho a zkušenosti jiných lidí, kteří mají odobně postižené pesany. Díky moc, Jana

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:46
- Nahlásit

Anonymní
co mas za plemeno?

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 13:59
- Nahlásit

Ahoj Jani
Už jsem to psala několikrát, mám 13ti letého psa s 4/4 NO, a dvouletou fenu NO s 4/4, pes začal mít problémy cca kolem osmi let, celý život jsme ho v pohybu neomezovala, cvičil, má 17 zkoušek, nespočet závodů a jako záchranář byl se mnou v Turecku, to nepíšu jako chlubení, ale jen, že opravdu byl v zátěži. Chondroprotektiva samozřejmě dostával, já mám dobré zkušenosti z poslední doby s lidským Proenzi, doteď chodí jako každý jiný třináctiletý pes.
Fena je zatím taky v pohodě, já psům napůl vařím a napůl krmím granule, vařím hodně vepřové nožičky, mají hodně želatiny a používám granule pro velká plemena s chondroprotektivama a tam ještě Proenzi přidávám do žrádla. Psi jsou štíhlí, osvalení, v kondici, nejhorší je psa nechat ležet, a pak nemá svaly, které by kloub podržely. Nejlepší je plavání, ale u nás třeba žádná voda není, tak já psy vyběhávám na aporty z kopce. Nejezdím s nima na kole, to je takový jednostranný pohyb.
Ale musíš vidět, jak tvůj pes bude reagovat, já mám asi štěstí v neštěstí, nebo možná jim ten můj "zdravotní systém" vyhovuje, ale oba psi jsou bez problémů s nohama.
A jinak mám ještě tříletýho psa s 2/2 a ten zas nemá přední nohu, přesto, ačkoliv veterináři řekli, že to nezvládne, běhá úplně normálně.

niniel
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 18:54
- Nahlásit

Tak mame 0/0, nechapu, co ten doktor plasil, akorat jsem z toho byla dva tydny spatna. Ale ted jsem vazne moc rada.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2005 07:44
- Nahlásit

Ebony
Nenapsala bych to lépe

Jinak znám dost psů s těžkou DKK bez problémů. Můj pes má 4/4 , zatím je mu 5,5 roku a běhá jak za mlada, jen poslední 2 zimy si občas zakulhal, když nastydl, nemá moc chlupů. Chce to ty svaly, jinak je to na prd. Dostává Alavis.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2005 07:45
- Nahlásit

niniel
Gratulace!!

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2005 21:00
- Nahlásit

WhiteWolf
Diky, ano nevis, jak jsem rada, fakt jsem se toho bala, je bez PP, tak riziko bylo.

Dana
# Zasláno: 7 Kvě 2005 22:08
- Nahlásit

Ohromná gratulace

Ebony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:41
- Nahlásit

niniel
asi bych změnila veterináře, to je dost drsný, takhle strašit majitele
jinak moc moc přeju nuly, mně se jich po 16 letech taky nedávno dostalo

niniel
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:36
- Nahlásit

Ebony
No jelikoz potrebuju jinak maximalne ockovani, tak je mi to jedno S necim vaznejsim pujdu asi jinam.

Markéta
# Zasláno: 8 Srp 2005 18:20
- Nahlásit

Ahoj všichni,chtěla jsem se zeptat,mám 8měsíců starého pejska-bordo dogu a všimla jsem si,že při chůzi se mu vyvrkávají kotníky u zadních nožiček.Doktor mi řekl,že to můžou být kyčle,ale je zbytečné ho léčit,protože do roku se klouby vyvíjí.Tak jestli máte někdo stejnou rasu nebo stejný problém a víc zkušeností,prosím napište.Díky

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 08:25
- Nahlásit

že to můžou být kyčle,ale je zbytečné ho léčit,protože do roku se klouby vyvíjí

Nevím co tím vet myslel, ale pokud mluvil o tom, že to může být DKK je pojem léčení zcestný. To by se léčit nedalo. Pouze operací hodně hodně hodně nákladnou (TOP nebo TE).

Anonymní
# Zasláno: 9 Srp 2005 08:36
- Nahlásit

Markéta
pan doktor má pravdu, v roce nech udělat rtg kyčlí a pokud je pes s PP můžeš ho nechat poslat i k vyhodnocovateli, jinak doporučuju nechat snímek zkouknout více vetama, jestli se na výsledku shodnou...do tý doby bych dogouška krmila kvalitním krmením (Hills, Eucanuba, u puriny je kloubní výživa trochu nedostačující...) a ještě bych zvolila nějakou doplňkovou kloubní výživu - Alavis, calcigel atd... (s Alavisem mám SUPER zkušenosti) přeju hodně štěstí a zdravou dogu

Anonymní
# Zasláno: 9 Srp 2005 08:41
- Nahlásit

Ahoj, já jsem naší kníračce už od štěněte preventivně dávala Alvis. V roce jsem s ní byla na RTG DKK a nález je 0/0 měla jsem véééélkou radost. Nevím, jak dalece mělo podávání Alavisu vliv na výsledek DKK, ale určitě je to dobrý lék a úpkud si zavoláš na jejich infolinku, tak Ti jejich veterinářka zodpoví dotazy a doporučí druh Alavisu, který je vhodný na potíže, které má Tvůj pes.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:42
- Nahlásit

Kure25
MVDr Decker dělá neoficiální snímky metodou PennHip a dokáže prý už od 4 měs. říct, jaká je prognóza. Sice jsem tam s takhle mladým štěnětem nebyla, ale tomu doktorovi věřím a myslím že ví, o čem mluví.

Anonymní
# Zasláno: 9 Srp 2005 15:54
- Nahlásit

birma
Alavis je s MSM to je pak Alavis forte ale vyrábí se i bez něj

Anonymní
# Zasláno: 9 Srp 2005 16:01
- Nahlásit

Ketrin
udělat snímek ve 4měsících je pěkná píčovina a vidí tam stav kloubu 4měs štěněte, čož je ti na prd protože kloub neni vyvinutej a tím pádem ani případně deformace a dislokace... takže je to uplně zbytečná sedace...

pigie
# Zasláno: 10 Srp 2005 02:31
- Nahlásit

Ja mam 13-mesacneho novofundlandskeho psa. Zacal krivat ako 5 mesacny prechodne na lavu prednu nohu. So zadnymi nikdy nemal problemy. Ked sme boli v 9 mesiacoch na RTG, dovtedy to bolo, ze pes rastie, kazdy kriva, ked rastie atd, tak nam nasli 3 diagnozy na dvoch nohach z daneho RTG a odborne oko povedelo, ze kriva na obe nohy, len na lavu viac. Zlomeninu korunneho vybezku, ktora bola diagnostikovana na zaklade RTG nic nepotvrdilo, pes nema bolesti na ohmat. Ale mal presne tie iste problemy, problemy pri vstavani, nikdy nevyskakoval. Teraz by sme mali ist znovu na RTG, aj zadnych noh, uvidime ako to cele dopadne. Aj ked pes stale zlahka kriva, berieme Chondrosulf, je omnoho zivsi ako ked bol mensi a vyskoci, kde sa mu zachce... Dufam, ze diagnozy sa nepotvrdia...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 06:35
- Nahlásit

Anonymní
Ten doktor umí odhadnout, jak se kloub vyvine, protože už tam dokáže rozpoznat případnou laxitu. Pokud víš něco o metodě PennHip, tak nemusím vysvětlovat. Takže anonyme šetři silnými výrazy. Pokud jsi ovšem lepší odborník než Decker, tak se rádi necháme poučit.

Anonymní
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:57
- Nahlásit

Ketrin
Ten doktor umí odhadnout, jak se kloub vyvine
jasně a proto je standard rtg kyčlí 9měs. - 1rok... ve 4 měsících může mít štěně 0/0 a v těch 9 třeba už dvojku chápeš? neni tam vidět ani prd

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 11:03
- Nahlásit

Anonymní
Chápu. Ve 4 měsících nejde o OFICIÁLNÍ posouzení, ale o ZASVĚCENOU PROGNÓZU, jak to pravděpodobně bude. A když mi v těch 4 měs.řekne, že fenka bude mít dejme tomu dvojky, tak si ji nenechám pro chov, ale najdu jí dobrou rodinu, kde ji budou milovat. Zatímco v tom roce a víc věku bych se s ní už asi dost těžko loučila. Jasné?

Markéta
# Zasláno: 14 Srp 2005 20:22
- Nahlásit

Díky za rady,asi vážně počkám.V krmení to nebude.protože kupujeme acanu,eukanubu nežral a má to být taky dobrá kvalita,a k tomu má calcigel a ještě vitamíny jako cetebe a na zuby fluor,prostě to,co měl doporučené od doktoraa dvakrát týdně do žrádla hovězí maso.Ve 4měsících je na závěry ohledně kyčlí brzo a taky si myslím,že to nemůže vet nijak poznat,ale taky jsem narazila na jednoho,kterej div neměl místo očí rentgen a odcházela jsem pravidelně o 400 lehčí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání