Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / anafilaxe po vakcinaci?
Autor Zpráva
kery
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:35
- Nahlásit

Dneska jsme vakcinovali nové pejsky po ukončení karantény a revakcinovali psy, co jsou touto dobou v útulku už rok.
Althea - křížená RTW s labradorem, věk cca 4,5 let - začala do 15 min. kolabovat, vyvalila oči a přestala se hýbat. Ještěže veterinář byl ještě v útulku a fence podal inj.lék do svalu. Do půl hodinky začala reagovat a rozhlížet se, za další půlhoďku už měla snahu zvedat se a do hodinky byla úplně OK. Všichni jsme si oddychli. Zatím jsme se s tím nesetkali a to se vakcinovaly stovky psů a koček.
Tak jenom, hlídejte si své pejsky po vakcinaci kvůli alergické reakci.

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:47
- Nahlásit

Díky za upozornění. Hm to jsem teda taky ještě neslyšela, že by se tohle někomu stalo......

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:50
- Nahlásit

wensday
To ja uz slysela. Kamoska pak mela cubu na infuzich, dostala ji z toho. Takovej anafylakt. sok je svina. A starej pes mel na ockovani vloni alergickou reakci, ta neni tak bourliva, ale taky malem neprezil...

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:53
- Nahlásit

Hm, každopádně je dobrý to vědět. Díky holky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 15:00
- Nahlásit

wensday
Jsem mozna prdla, ale ja vzdycky po ockovani s cubama stepuju kolem veteriny jeste tak pul hodinky, prochazime se, a ja je pozoruju. Kdyby se zacalo neco dit, coz se zatim nestalo a snad nikdy nestane, tak valim hned zpatky za vetem. Dobre si pamatuju, kdyz mne pichali injekce proti alergii, taky jsem tam pak musela cekat...

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 15:24
- Nahlásit

Fifi
To je fakt divný, já nemám svý první psy a nikdy mě žádnej vet na nic neupozornil ....... a to se dycky stejně jako u dětí ptám, jestli může bejt nějaká reakce......

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 15:28
- Nahlásit

wensday
Co je divny? Ze se to stava? To, ze na to veti neupozornujou, divny neni. Proc by to delali? By si pridelavali jen problemy, kdyz by tam meli hystericky panicky....
Po kazdy injekci muze byt nejaka reakce, at uz na narkozu nebo na ockovani.

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 15:30
- Nahlásit

Fifi
že to veti neříkaj.

kery
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 16:15
- Nahlásit

Omlouvám se, pokud mám chybu v názvu, nebyla jsem si jistá i/y.

evina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 16:21
- Nahlásit

můj pejsa měl před lety také reakci.U něj se to projevilo tím,že začal běhat jako šílený a strašně si kousat zadek.Já nevěděla co se vůbec děje,jenom říkám "hele,ten pes je jak prdlej"!No a chovatelka rychle,že má reakci...naštěstí to bylo na LVT,takže se mu rychle něco píchlo na zklidnění.Jinak nikdy předtím ani potom takto nereagoval.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:06
- Nahlásit

evina
Me pred par lety taky na LVT tehdy mlada cuba rtw strcila rypak do vosiho hnizda v zemi, a kdyz do ni zacalo hejno nastvanejch vos stipat, jeste tam nastvane hrabala. To byl uprk... Schytala spoustu zihadel, vosiska zavrtany az na kuzi.... Po chvili se zacala motat, a sotva funela. Tech zihadel schytala az moc. Soupla jsem ji Zyrtec, kterej jako spravny alergik vozim vsude s sebou, a za chvili byla v pohode...

evina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:18
- Nahlásit

Fifi:my to měli ale přímo po očkování.Očkovalo se přímo na LVT.Také tam ale byl pes co měl reakci na včelu.Dávali mu pak kafe po lžičkách...prý to pomáhá.A tomu psu tenkrát to zabralo,vypadal opravdu špatně.Seděl,třásl se a také sotva dýchal.Zyrtek také vozím pro sebe ale kolik psovi dát?Má asi 20kg.

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:23
- Nahlásit

mne se to taky stalo po ockovani u fenky, zacala se tocit jako silena na miste za pritomnosti veterinare, ten na to koukal a za chvili to preslo, aniz by neco udelal, ale muze to nastat i u lidi po jakekoliv injekci, byl to nas strasak na praxi, u lidi jsme se krome anafylaktickeho soku, ktery pry nejcasteji naskakuje po aplikaci ATB, ucili jeste o Hoyneho syndromu, ale pise se to nejak jinak, kdy ten clovek po injekci vyskoci z treba z okna a jsem moc rada, ze za dobu pichani mejch injekci nereagoval zadnej clovek timto ani ANFS, pouze teda jeden pan se zacal silene sklebit, zatal zuby, skroutil v kreci hubu, ale to bylo jeste pred tim, nez jsem do nej zatala jehlu a ja na nej, co se deje a on na to: "Ja se pripravuju".

evina
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:28
- Nahlásit

dejavu:nebyl to můj manžel???

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:33
- Nahlásit

evina
Co se tyka reakci po ockovani, uz jsem psala, pul hodiny pro jistotu neopoustim okoli veteriny...

No, abych pravdu rekla, mne prijde divny, ze se psi ockuji na LVT. Ja, kdyz nekam v lete jedu, musim mit fenky naockovany uz dopredu.. Ale to je jedno...
Jestli se ptas na ty zihadla, tak tehdy fenule vazila necelych 40kg a ja ji soupla cely prasek. Na 20 kg psa bych dala pul prasku, pokud by pejsa po stipnuti vykazoval nejaky divny reakce. Ale nejsem vet. Jen mluvim ze svy zkusenosti.
Jeste pred vice lety mi v lese postipaly vosy mladou erdelku, ktera mela jestli 18 kg i s obojkem, taky prilis zihadel, ale alergiii na ne nemela. Zkolabovala, ja hluboko v lesich, daleko od civilizace a bez prasku. Tak jsem ji masirovala hrudnicek, odtahla jsem ji k potoku, kde jsem ji zchladila... Mela jsem fakt nahnano, ale cubinka se probrala. Uz to nikdy nechci zazit...

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:36
- Nahlásit

dejavu
Mi prijde, pokud se jen pes toci dokolecka a snazi se dosahnout na misto vpichu, tak bud vet ockovani pichnul nesetrne, prilis rychle nebo napichnul nejaky sval.. Vetsinou se pak udela psovi v miste ockovani boula.
A nestras me, mam jit za par mesicu na tetanovku, tak abych jim neskocila z okna!

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 17:56
- Nahlásit

Fifi
sval nevadi, ta boule je z toho, kdyz pichnes to, co ma byt ve svalu jen pod kuzi, kde neni takove prokrveni a hur se to vstrebava. Vadi, kdyz napichnes nervik. Tetanovka boli az dodatecne, pichance se neboj

nefer
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 18:05
- Nahlásit

pichance se neboj
¨to je teda uklidňující. mě když doktorka píchá injekce, vždycky zatnu zuby a křečovitě se držím stolu. abych se nebála mi může říkat kdo chce jak chce. ostatně, já se nebojím - také se jen připravuji

moje minulá čubina měla zase reakci na injekci, kterou dostala po epileptickém záchvatu. naštěstí jen mírnou. přes noc jí naskákaly různě velké podlité pupence. fakt jsem se zhrozila, vypadala hrozně. také jsem ji dávala zyrtec a pomohl

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 18:13
- Nahlásit

dejavu
Jasne, chtela jsem napsat, kdyz napichnes nerva... Ale jinak boulu ma po ockovani pravidelne starsi fenule, a ockovani je prece podkozni... Asi se to taky udela dodatecne, proste reakce na ockovani...
A o pichancich mi nemluv, ja muzu asistovat pri operaci psa, ale jak jde o moje telicko, mdloby mne berou!

Ronka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 22:54
- Nahlásit

po očkování se mi to nikdy nestalo ,ale po antibiotikách mi pes začal tahat po zemi zadek a řval jak pominutej asi 10 minut ale vet tenkrát říkal že je to normální že ho bolí jak se to vstřebává ,bohužel když mu to udělal asi 5 dní za sebou zapamatoval si ten pes tak dobře bílej plášť že potom nemohl vidět ani ženskou v bílejch šatech protože by jí roztrhal.

dejavu
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 04:36
- Nahlásit

Ronka
cetla jsem tedka dve moc pekny knizky od Hromka, je to takovej oddych, jedna je o tom, jak mel dobrmana a druha o nemeckem kratkosrstem ohari. On byl geodet a hodne jezdil na kole a mapoval teren a ty psy bral s sebou a toho ohare mu srazilo auto, mel tezky uraz nohy a jezdil s nim pak dlouho a casto na veterinu, kde ho davali dohromady a ten ohar se vypracoval k takovy nenavisti k tomu doktorovi, ze uz kdyz byli v cekarne a za dvermi uslysel jeho hlas, zacal vrcet

Ardi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 08:04
- Nahlásit

Dobrmana jsme museli k vetovi tahat násilím.marodil s plotýnkama a zřejmě ho ty injekce co dostával dost bolely, protože jak ucítil veta bral roha.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání