| Autor |
Zpráva |
JERDA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:28
- Nahlásit
Prosím ještě o Vaše názory. Ve středu jsem zde prosila o radu ohledně průjmu.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=4&topic=2762
Štěnda už vypadá naštěstí úplně v pořádku, ještě mu dáváme dietní stravu, ale pomalu začneme přidávat granulky. Už má bobky úplně v poho a je veselý a má chuť k jídlu. Zřejmě někde zblajznul něco co mu nesedlo.
Byla jsem ještě pro radu u veta a ten mě dal pro štěndu tablety na odčervení, že mu jí mám dát teď a druhou po výstavě v Brně (ještě zvažujeme jestli tam vůbec máme jet), bude mu teď 10 měsíců, naposledy byl odčervený v šesti.
Mám strach, aby mu to odčervení ten spravený žaludek zase nerozhodilo....Co myslíte???
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:35
- Nahlásit
JERDA
já bych asi počkala, až bude zase úplně na granulích a vše bude OK.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:44
- Nahlásit
Já bych taky počkala. Týden, klidně i o něco déle.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:53
- Nahlásit
fromeli, gabifi
Také si myslím počkat, ale prý by pro něj bylo lepší jet na tu výstavu odčervený, ach jo, tak nevim co je dobře...
fromeli
Ještě jsem ti chtěla poděkovat za ty dietní rady. Dala jsem mu tu rozvařenou rýži s mrkvičkou, trošku zalitou heřmánkovým čajem - samotný čaj mu moc nešmakoval - a myslím, že mu to opravdu pomohlo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:59
- Nahlásit
JERDA
to si vet myslí, že je začervený? Nebo proč by bylo lepší jet na výstavu po odčervení?
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:00
- Nahlásit
Zrovna minulý týden jsem řešila to stejné a taky jsem použila mrkev s rýží + černé úhlí.Moje pesa je přece jenom většího kalibru - 52kg.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:07
- Nahlásit
fromeli
To nevim, ani to nijak nezjišťoval, jestli je začervený....Já mu bobíky kontroluju a žádné červíky nevidím.
Říkal, že mladý pes by se měl odčervovat 4 x do roka. A když byl odčervený v půl roce, tak je prý nejvyšší čas.
Před výstavou to má být asi prevence a po výstavě zřejmě také - když tam bude tolik psů, já nevim, asi jsem se měla ještě víc zeptat...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:09
- Nahlásit
JERDA
Tak to jsem moc nepochopila. Pokud se jedná o preventivní odčervení, je jedno, jestli je to před výstavou nebo po. Popiš situaci víc. Byl pejsek začervený? Veterinář vám dal dvě dávky, ty se dávají v případěm že je pes začervený. Při preventivním odčervování se dává jedna.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:11
- Nahlásit
JERDA
hmm, já bych se na to vykašlala.
Jestli máš pochybnosti, odnes boban do laborky, jinak to klidně dej až bude OK.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:16
- Nahlásit
JERDA
Souhlasím s fromeli. Já jednoho z našich psů neodčervuji vůbec a žije On přípravky na odčervení velmi špatně snáší. Tím nechci říct, že se odčervovat nemá, ale není to otázka života a smrti. Jestli jste odčervovali v 6 měsících, vet rozbor nedělal a vy jste žádné červíky ve výkalech nenašli, dej mu prášek až mu bude OK.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:21
- Nahlásit
gabifi
Začervený není, já tedy nevím jak se to zjišťuje, myslela jsem, že by se mu něco hýbalo v bobkách...
Ale vet to opravdu nijak nezjišťoval, možná to bral jako možný důvod toho průjmu... ale podle mě to měla být prevence. Že by asi odčervený byl na výstavě odolnější. A po výstavě prevence, když by tam nějakého červíka "chytil", tak jsem to pochopila. Prý mu to nemůže nic udělat, když už vypadá i kadí dobře.Ale také mně to přijde zase zbytečný zásah do organismu, proto jsem chtěla znát váš názor...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:22
- Nahlásit
Moje kamarádka neodčervuje vůbec, občas donese právě bobek do laborky a když je vše OK, tak neodčervuje.
Zatím bylo vše OK vždy, a to mám dojem, že její hafuša občas někde něco zblajzne.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:27
- Nahlásit
on i každý vet na to řekne něco jiného...někteří rozdávají prášky jako bonbóny, někteří doporučí radši rozbor než prášek
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:31
- Nahlásit
a ještě abychom nezblbli Jerdu:
Štěňata a mladší psi se odčervují častěji, jednak kvůli tomu, že venku sežerou, na co přijdou a taky kvůli nezralému imunitnímu systému, který si s cizopasníky nedokáža tak dobře poradit. Starší vychovaný pes, kterého nevenčím na místě plném psích výkalů a jiných fujtajblů, se odčervuje 1 - 2x do roka.
Já odčervuji 1x ročně.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:39
- Nahlásit
JERDA
Jerdo, rozhodnutí bude na tobě a tak to bude po celý život pejska. Ale: kdyby byl pes můj, odčervím, až mu bude dobře a na odčervování kvůli výstavě se vykašlu.
Sakra já jsem se dnes nějak rozkecala....
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:46
- Nahlásit
fromeli
gabifi
Počkám až bude úplně na granulích a v pořádku, když říkáte, že mu nemohu ublížit, když to bude třeba o 14 dní dýl. Také jsem si to myslela, ale raději jsem se s vámi poradila.
Díky
|