| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:23
- Nahlásit
Nevím, jestli už o tom tady byla řeč, asi jo, ale já nemám sílu to vyhledávat...
Mám zánět průdušek a jsem odrovnaná. Nevím ale, jestli je lidská nemoc přenosná na psa. Je to asi hodně hloupá otázka, ale já se s tímto nikdy nesetkala. Pes už pomalu spí s námi v posteli, spí mi u hlavy, tak se na ní snažím nedýchat, i když si myslím,že kdyby to přenosné bylo,tak už nemocná je. Díky Verča
A ještě mě napadlo, že jsem ráda, že mám gaučáka, protože dlouhé procházky bych asi nezvládla. Mám sice přítele, který ji venčí,ale kdybych byla sama a měla nějakou "obludu", co potřebuje nejméně dvě hodiny venku, tak bych to nedala. Jak to řešíte vy, majitelé "oblud" (nějak ve zlým to není myšleno ;)), když je vám fakt špatně a sotva chodíte? Ale popravdě! ;)
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:32
- Nahlásit
Verca
Já jsem měl čauíka kterej vycházky miloval, ale když jsem byl nemocnej jako by vycítil, že je mi mizerně, spokojil se s krátkou vycházkou a pak si doma lehnul vedle na postel a trpěl se mnou. Jinak některé lidské nemoci přenosné asi jsou, jednou ode mě chytil nějakou virózu a kašlal a soplil stejně jako já. Jen antibiotika dostal tenkrát jiný. Za čtrnáct dní jsme to vyleželi a bylo nám zase fajn.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:38
- Nahlásit
Bent
tos mě moc nepotěšil. Jestli by měla chrchlat jako já, tak to potěš koště. Je to navíc infekční, či co to doktor říkal...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:53
- Nahlásit
Verca
Mne se kdysi stalo, ze pes ode mne chytil anginu... Fakt. I vet to rikal. A pejsa byl na antibiotikach!
Nedavno mi ruply zada, a fakt jsem sotva lezla. Nastesti mame dvur, takze fenky jsem jen vypustila a hned zalezla. Po 14 dnech mely uz takovy roupy, ze malem zbouraly barak.. takze ja pri chorobe vencim takto..
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 22:56
- Nahlásit
Verca
opravdu je lidská nemoc přenosná na psy a tudíž to řeším tak že si lidi tukají na čelo ale opravdu v případě že jsme nemocná dodržuju při styku se psy přísnou hygienu ,tudíž nedávám jim od sebe okousané jídlo ,spím v jiné posteli ,psy a přítele nechávám v té naší a sama chodím vedle do pokoje ,a opravdu důkladně si myju ruce než jim sahám do jídla apod.nastydlí členové rodiny dodržují totéž.Už se mi párkrát stalo že se psi nakazili a je jim chudákům hůř než nám¨. Jinak venčit chodím pořád i když jsme nemocná ,za celý život jsme vynechala jen týden strávený v nemocnici na operaci ,klid po operaci už se doma dodržet nedal a letos asi týden s nechodící sádrou ale jak mi dali kopyto tak ještě nepřituhlo a už jsme pajdala venčit.je pravda že když marodím tak ty procházky ale dost zkrátím.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 23:04
- Nahlásit
No snažím se malou dávat mimo postel...máme garsonku, takže bych šla tak akorát na gauč. Ale jsem sobec...Spíš mi jde o to, že mám tendenci se s ní pořád oňufávat i ona to vyžaduje...Takže to budu muset zarazit. Když ji krmím, tak sypu granule hned ze sáčku a lidské jídlo taky nedostává, takže v tom problém nevidím. Jen mi pořád olizuje ruce, do kterých kašlu a kýchám. Takže taky to zarazím... Jak já to vydržím... chjo.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 23:09
- Nahlásit
neolizovat ani ruce a hlavně ani ty psa ,je to těžký pro mě taky ale musíš to vydržet ,já je taky líbám na houby a je to pro mě utrpení když nemohu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 23:15
- Nahlásit
Ronka
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. A to mám jako to zlatíčko, co mi chrupká na polštáři vyhodit? No fuj, teď mi došlo, že i ten polštář je plný bacilů. No radši nebudu riskovat, je to mrně a je ve vývinu, je celkem náchylná na nemoci...
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 23:18
- Nahlásit
Verca
no řekla bych že na polštáři je těch bacilů asi nejvíc ,takže bych jí radši na pár dní vyhodila na nějakej nezávadnej polštář třeba vedle postele na zem ,je to lepší než aby to od tebe dostala .
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:02
- Nahlásit
Verca
no já jsem na tom ted asi jako ty.nemůžu dýchat a jsem KO. Jelikož moje doga nikoho jiného než mě za pána doma nebere, tak tiše doma trpí nedostatkem pohybu.Mám problém dojít do práce.Je už celkem děsná, ale nedá se nic dělat.Snažím se ji aspon trošku prohnat na zahradě,ale je to žalostně málo.Takže se snažím se rychle uzdravit a pak hurá ven.Snad už ta pitomá zima skončí.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:07
- Nahlásit
monika
neskončí, od pondělka má být zase Sibiř
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:09
- Nahlásit
fromeli
no a to je jen ten poslední záchvěv před smrtí. pak už bude hezky týden to ještě vydržím. my tu měli - 28, takže -20 je čajíček
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:12
- Nahlásit
tak já jsem letos výjimečně zdravá, asi to bude tím, že nevycházím bez čepice
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:29
- Nahlásit
Jelikož pes žije s člověkem po tisíce let, i ty nemoci se vyvíjejí a dneska skutečně pes může trpět celou řadou lidských chorob. Ty nemoci přenášené "kapénkovou infekcí" pes může od člověka chytit a nemusí, záleží na tom, jak moc je s člověkem v kontaktu, jakou má přirozenou obranyschopnost apod..... Já jsem třeba měla loni "chřipku jak prase" a psi ode mě nechyti nic - díkybohu. (Je fakt, že jsem se snažila s nimi v tom infekčním období o kontakt co nejméně - žádné velké muchlování a už vůbec olizování...přísná hygiena...) No ale když jsem pak měla v zimě úplně pitomou rýmu, tak psi ji chytli taky....všichni tři jsme se cpali vitamínama a bylo to dobrý
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:36
- Nahlásit
Já objednala jaro na 21 února.Mám narozeniny.Nic jinýho si nepřeju.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:59
- Nahlásit
Barča
no bezva, tak to musím říct doma, i tam to zvedne náladu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:03
- Nahlásit
Barča
já mám narozky už příští úterý....to asi jaro ještě nepřijde a do práce se zase budu klouzat...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:10
- Nahlásit
Evik
no ty dostaneš k narozkám právě ten mráz. nezoufej, bude líp a oslav třeba den dětí, to bude určitě teploučko
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 11:20
- Nahlásit
monika
to je dobrý....oslavím narozky až na den dětí ---třeba se mi do tý doby podaří pořídit si děti vlastní
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 14:37
- Nahlásit
Myslím,že stačí se při nemoci s pejsou jen nemuchlovat a nedýchat mu do ksichtíku.Obludu sice nemám ani jsem neměla ale procházky krátím podle toho jak se cítím.Vlastní zdraví je přeci jen přednější a pak se to pejsovi vynahradí.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:06
- Nahlásit
Moje pesa dostala ode mně virozu a tudíž jsme léčili: heřmánkový nebo lipový čajíček s medem+vit.C.Že jsem to chytla v začátku tak to stačilo a za týden byla v pohodě.A venčení na tom ledu co tu mámě?Síla!Válím se já i psi a pomalu nevím kdo je na zemi častěji.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:12
- Nahlásit
Ještě dodám, že moje obludky když marodím,tak procházky musí oželet.Manžel je bere vyběhat na zahradu,ale všechny si je sám ven vzít netroufne, protože ho tak neposlouchají jaké mně.Tak lítají po zahradě, ale rozhodně jim to nestačí!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 16:01
- Nahlásit
Ardi
A co to máš za smečku? ;)
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 20:38
- Nahlásit
A teď jeden konkrétní dotaz. Mám něco speciálního dělat se psem, když dostal rýmu? Teplotu nemá, žere je veselej, dokonce šel ochotně na minivycházku (to je u něj v tomto počasí docela zázrak). Ale teče mu z nosu, pozoruji, že častěji dýchá otevřenou tlamou a občas (teď nevím, jak to napsat, aby to nevyznělo hnusně) slyším jak v nosohltanu potahuje hleny
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 21:23
- Nahlásit
Už jsem si odpověď našla ve starších forech.
|