| Autor |
Zpráva |
Ajkaaa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 18:36
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo z Vás nemá nějakou zkušenost nebo přímo stejný problém, co máme s naší osmiletou holčinou zlaťáka. V poslední době hodně často začne rychle polykat na sucho, znervózní a chce jít ven žrát trávu, pokud s ní ven nejdeme, tak má i tendence ožírat kytky. Tento stav má většinou v noci a opakuje se několikrát za sebou.
Máme naplánováno jít k vetovi, ale rádi bychom věděli, jestli některý z Vašich miláčků tímto taky netrpěl a co mu veterinář doporučil, abychom měli představu, jaká vyšetření připadají v úvahu apod.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 19:09
- Nahlásit
Ajkaaa
Presne tohle zname s nasi fenkou rtw. Stava se ji to ale maximalne jednou do mesice, a vetsinou, kdyz sezere nejaky hnusy - polinko, kus piskaci hracky apod... Take pak ma doma tendenci urvat treba list z palmy, pokud neni vypustena ven. Tam si natrha nejakou travinu a za nejakou dobu vyzvraci onen humus...
Pokud vam to fenka dela, jak rikate, casto a hlavne v noci, mohlo by jit o nejakou poruchu traveni ci co - a to pak opravdu k vetovi.
|
Ajkaaa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 20:19
- Nahlásit
Děkuji za odpověď...té naší fence se to stává, když nic špatného nesežere, většinou, když spí, je v klidu. Zatím hledáme k jakému vetovi půjdeme...ale díky!
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 23:06
- Nahlásit
Ajkaaa
zkuste jí na pár dní změnit krmení ,dejte jí dietu ,rýži ,kuře apod.a vysadit granule ,pes polyká na prázdno před zvracením nebo když má podrážděný žaludek ,je na to opravdu nejlepší nechat ho aby se nacpal trávy ,teď bohužel není ,můžete jí taky uvařit heřmánkovej čaj ,u nás to celkem zabírá
|
kája
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 02:08
- Nahlásit
naší hafině se to taky někdy stane, když se napapá seschlé trávy nebo dřeva,,snaží se to pak vydávit
zkus ji nechat na dietě, dej jí něco lehkého, třeba vařené kuře a rýži (ale jen chudé maso) a taky nám zabírá na vytrávení a očistu žaludku zelí
|
Ajkaaa
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:20
- Nahlásit
...heřmánkový čaj a také na pročištění zelí to není špatný nápad, určitě to vyzkoušíme, teda ne v kombinaci ...uvidíme co na to bude říkat, snad to pomůže. Předpokládám, že to zelí jí dáváte syrové, jestli se mýlím, tak mě oprav .
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
Taky jsem měla se svým starým boxírkem takové trápení. Mu zase dost kručelo i v břiše. Vždycky nám zabral mátový čaj.Ale pro jistotu zajdi k lékaři a dej vědět, jak jste dopadli.
|
rony
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:22 - Změnil/a: rony
- Nahlásit
Ahojky všem. Mám podobný problem. Mému chlupáči je 12 let a začíná se nám to stávat čím dál častěji, že ráno ho začne natahovat a pak odkráčí do jiné místnosti, kde se vyzvrací, ale jen žlutou vodu. Dlouho má problémy se slinivkou, tak nevím jestli to může tím být ovlivněno, či to má jinou příčinu. Díky za radu
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 20:59
- Nahlásit
rony
to měl přesně náš boxer, taky měl problémy se slinivkou a vypadalo to u nás stejně ak popisuješ
|
Ajkaaa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 09:38
- Nahlásit
Jsou nějaké další příznaky, když hafík má problémy se slinivkou? Ta naše zvracela, když byla mladší, tak 1x do měsíce, jen šťávy. Teď má ten problém s tím polykáním na sucho, při kterém vůbec nezvrací...ale určitě s naší hafinou vyzkoušíme rady, co jste mi všichni napsali!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 09:48
- Nahlásit
To polykání na sucho, by mohlo být způsobeno výronem šťáv ze žaludku do jícnu.Odborně se tomu říká reflux,a je to při poruše trávení doprovázené překyselením žaludku.Pes si snaží pomoci tím, že hledá a žere trávu.Změna krmení, a podávání "cimetidinu" na noc, to vyřeší.Mluvím z vlastní zkušenosti.
|
Ajkaaa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 10:16
- Nahlásit
To by mohlo být konečně ono, protože ona to má většinou večer nebo v noci. Podívám se na internetu co o tom ještě píšou, vyzvím ještě další informace!Opravdu by se mohlo jednat o překyselení žaludku, večer jí totiž dáváme granule a ty by mohly spíš to překyselení vyvolávat, to mě vůbec nenapadlo...moc děkuji i za naší zlaťačku!Mám radost
|
rony
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 11:33
- Nahlásit
Co to je ten cimetidin, seženu to normálně ve zverimexu nebo jen u veterináře?
S tou výměnou granuli to bude asi obtížne. Dlouho jsem hledala granule už kvůli té zmíněné slinivky a než mu vůbec nějaké zachutnaly. Jestli znáte někdo nějakou značku specialně pro ty citlivé žaludky pesanu, prosím poraďte.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:46
- Nahlásit
rony
"cimetidin"je látka, která snižuje produkci žaludčních šťáv. Je obsažen např. v léku "Primamet".Zda je v lékárně volně dostupný to si nejsem jistá, ale domnívám se, že Rath tomu není nakloněn, i když tento lék skutečně nelze nijak zneužít.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:52
- Nahlásit
rony látek,které snižují produkci žaludečních šťáv je více, nazývají se antacida, a některé se dájí volně koupit v lékárně , např. "Ranisan". Jejich nevýhoda ale je, že se namají užívat dlohodobě a nejsou tak šetrný k tělu , jako ten "cimetidin"
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 12:53
- Nahlásit
rony
Jojo, Primamet jsme bezne brali od veta. Vzdycky na zklidneni zaludku fence pomoh.
dorfa
Rath je koumak. Hlavne, ze si muzes koupit paletu Modafenu!
|
rony
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:15
- Nahlásit
Zítra jdeme se očkovat, tak se na ten Primamet zeptám, pokud mi zas neřekne, že už je to starý pes a je to běžná věc v jeho věku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:21
- Nahlásit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2006 14:25
- Nahlásit
Ketrin
|
rony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:33 - Změnil/a: rony
- Nahlásit
Ahoj. Díky za radu ohledně toho heřmánkového čaje. Včera jsem neuhlídala a jedna osůbka z rodiny dala pesanovi uzené kosti ačkoliv všichni mají zakázáno mu jekékoliv kosti dávat. Jeho žaludek není schopen příjmout a zpracovat a pak se trápi jak on tak já. Dnes celou noc jsme nespali a pesan se dávil a nedokázal ty kosti dostat ven. Nakonec ráno se podařilo a vyzvvracel je, ale pořád mu nebylo dobře. Uvařila jsem heřmánkový čaj, ikdyž jsem nevěděla jak ho do něj dostanu, tak alespoň pár lžiček a hned nato to všechno ze sebe vyhodil a teď konečně usnul a žaludek si snad taky trochu odpočne.
Můžu poděkovat fakt, že si těma kostma neublížil nějak víc.
Takže to se týká i druhého téma ohledně kostí - OPATRNĚ S NĚMA!!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:21
- Nahlásit
rony, myslím, že další problém ještě nastane až budou chtít ty kostičny odejít ven ještě tím opačným koncem - (zácpa).Ta taky dokáže po kostičkách pěkně pejska i páníčka potrápit.
|
rony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:31
- Nahlásit
dorfa
To už taky známe, je to pro něj možna i trochu bolestivější jak to nechce ven, ale už snad bude dobře. To pořád někomu opakuji, že mu udělá radost jen na chvíli než to zhltá, ale pak se na něj musím dívat jak s tím bojuje. Zakázala jsem to právě z důvodu, že z toho míval šílený průjem, třeba i dva dny 50x za den ho to nutilo a nešlo to zklidnit, teď to změnilo průběh - zvracení- zácpa. Naštěstí to není na denním pořádku, jen prostě když navštívíme rodiče a nějak to neuhlídám.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:33
- Nahlásit
rony, tak ať to dobře dopadne a pesan je zas v pohodě.
|
rony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 12:13
- Nahlásit
dorfa
jo, díky určitě bude. Zatím pořád chrní, v noci toho moc nenaspal. Tak pořád na něj koukám jestli je v poho. Jindy by mi tady pískal s nějakou hračkou a teď si tu odfukuje. Myslíš, že by měl jíst pokud ovšem bude chtít, normálně granule, nebo mám nechat ten jeho žaludek raději odpočnout na něčem lehčím?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 10:52
- Nahlásit
ronyomlouvám se, ale měla jsem nějakou práci a nemohla jsem k PC.Myslím, že už si pejsek sám řekl co bude a nebude papat a že vše dopadlo O.K.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 11:16
- Nahlásit
Ahoj na trávicí potíže ( slinivka a zmíněný reflux ) jsem svému labroušovi kupovala Eukanuba V.D. Intestinal formula. Nejsem moc příznivcem Eukanuby,ale tahle dieta nám opravdu moc pomohla. Dá se koupit jen u veterináře.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 15:38
- Nahlásit
dorfa:ty máš malé kníry?Viděla jsem fotku-pěkní hafíni
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 19:50
- Nahlásit
Chtěla bych jen rychlou radu. Máme od soboty zácpu, pes nejí, co mohl, vyzvracel. Dneska jsme byli na veterině, dělali mu rentgen a je ucpanej po kostech. Dostal klistýr, po hodině další dávku a nic. Při druhý dávce si prdnul a vylítl z něj jen klistýr. Furt se snaží, ale nejde to. Nechci čekat do zítřka do večera na veterinu, tak se chci zeptat, jestli nevíte o něčem, co by mohlo pomoct? Taťka říkal, že když se měl pročistit před nějakým vyšetřením, měl se propláchnout vlažnou vodou do zadku. Co si o tom myslíte?
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:54
- Nahlásit
Tak jsme dostali půlku berana a dneska ho zpracovávali, vyřezali jsme strašnou spoustu loje, že prej to odnesem ptáčkům do lesa a tak. Jenže jaksi to někdo nechal na stole v garáži a ta moje madam, to stáhla a téměř celý sežrala. Kromě toho, že jí mam chuť něčim přetáhnout a toho, kdo to tam nechal taky, tak se ptám, jestli jí nemůže bejt nějak hodně zle. Teda jako chápu, že jí zle bude, už teď tady leží a funí, ale jako jestli to nebude něco horšího. Ježíš já mam vztek.....
|
misenka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 21:08
- Nahlásit
Ahoj,
jak to tady citam,tak semo tamo mame tiez problemy.Naposled to dopadlo tak,ze Max si vytiahol porek a zezral celu zelenu cast,pak to vyzvracel.
Niekto tu radil Ranisal(ranital,quamatel..),to by som teda moc nedoporucovala,lebo sa podava pri inych stavoch a je zbytocne psa zatazovat,i ked mu to urcite neublizi.
Mne pomohlo ked som mu dala Renie.Da sa volne kupit,ked je mne spatne,tak si ho dam a zabera.
Pesan sa po nom hezky vybrkal a bolo vidiet,ze mu je dobre.
A pre´ventivne davam Gastro od Fitminu.
|