Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zelený průjem
Autor Zpráva
JERDA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:12
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit. Náš štěnda měl včera dopoledne tmavě zelený průjem, nic zeleného nejedl, granule má také pořád stejné, tak netuším proč zelený...Odpoledne jsme mu dali rýži s vodou a pak už z něj "lítala" jen voda a i si trochu ublinknul. Večer byl hrozně utahaný a jen prděl. Dostal už jen vodu oslazenou hroznovým cukrem, měli jsme strach z dehydratace - ale stejně se mu to moc pít nechce.Dneska ráno už vypadá v poho, ani neblinká, ani neprůjmuje.
Myslíte, že už mu můžu dát dneska něco k jídlu? A co? Kdy mu můžu dát zase granulky? díky

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:27
- Nahlásit

JERDA
Nevím, jak je velký, ale pokud není úplně pidi, tak bych dala 24 hodin hladovku, jen tu sladkou vodu, můžeš slabounký černý čaj, pokud to bude chtít.
Pak bych rozvařila rýži a mrkev a dávala po troškách, na jezevčíka jsem dávala 2 lžíce a pokud bylo vše OK, tak jsem zase za 2 hodiny přidala, granule bych po troškách zkusila tak po třech dnech, uvidíš, jaký budou bobky, hlad apod.

Kdyby se začal horšit, horečkoval, nemohla si do něj dostat tekutiny, tak šup k vetemu.

Joker
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:29
- Nahlásit

A to ho necháš trápit a nebyl jsi s ním u veta?Moje mladá tohle měla 2x. Jednou zelené a jednou s krví. Poprvé jí to tak zmohlo,. že i po injekcích a lécích přestala na skoro 2 dny chodit.
Jinak granule jsme nedávali asi týden, i když stolici už měla v naprostém pořádku. Jen rýži a kuřecí maso.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:29
- Nahlásit

Nám ještě tenkrát vet naordinoval klasický živočišný uhlí, někdo dává smectu, co se dává dětem.

Joker
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:34
- Nahlásit

fromeli
My měli nějaký hnědý prášek vonící po kakau a ještě něco. Malé byly sotva 2 měsíce

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:37
- Nahlásit

Joker
Tak pokud je to dvouměsíční mimi, tak bych letěla taky hned, nemá ještě komplet očkování a tak je tam i riziko nějaké nemoci, proti níž se očkuje.
Ale u většího štěnda, si myslím, že ten den, dva nevadí, tedy pokud nehorečkuje, není apatický a nemá bolesti.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:45
- Nahlásit

JERDA
teď jsem tu koukala do jedné chytré knížky a tam píšou, že s hroznovým cukrem opatrně, že u některých psů podporuje zvracení a průjem.

JERDA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:45
- Nahlásit

Joker

Vetovi jsem hned volala, poradil mně právě ten hroznový cukr do vody, hladovku a měřit teplotu - tu naštěstí nemá. Řekl, že je zbytečné abysme za ním jezdili, až jak mu bude dneska. Ráno už venku pobíhal a vypadal v pořádku...Asi někde něco nepozorovaně sežral.

fromeli
Díky, teď mu tedy nebudu dávat nic a pokud bude v poho zkusím mu dát večer tu rýži s mrkví

Je mu devět měsíců, 5 kg - italský chrtík. Bolesti nemá a apatický také není, jen večer byl z toho průjmu utahaný - ani se mu nedivím.

JERDA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:51
- Nahlásit

fromeli

Tak já mu místo toho zkusím dát ten černý čaj. Naposledy průjmoval v 20:00 večer a ráno už venku nic, tak už snad bude v pořádku.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 07:54
- Nahlásit

JERDA
Já někdy dávám i slabý heřmánkový čaj, dávej to po troškách.
Jinak ta hladovka je,aby se trávící trakt mohl vzpamatovat a trochu zregenerovat.

Někdy se říká, že je pak před tím jídlem dát lžičku jogurtu s živýma kulturama, aby se pomohlo k obnově mikroflory ve střevech.

JERDA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 10:27 - Změnil/a: JERDA
- Nahlásit

Ještě mně napadlo, že jsme zrovna načali nový pytlík granulí, kterými krmíme.
Prošlé nejsou, to jsem koukala, ale myslíte, že by se mohli např. zkazit špatným skladováním? Že by to mohl mít z toho....kupovali jsme je přes net.

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:06
- Nahlásit

JERDA
zeleny prujem delaji giardie a taky se projevuje pri ochoreni tenkeho streva, na obnoveni mikroflory v tlustem je dobre probiotikum, to treba po antibioticich, ale az se doberou, jinak to ty ATB prubezne vytloukaji. Nechal jsi udelat vyter a rozbor trusu?

JERDA
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:34
- Nahlásit

dejavu

Výtěr ani rozbor jsme dělat nenechali. Zelené to měl jen včera dopoledne. Dneska už trošku tužší a světle hnědé. Drží dietu a už je jako dřív, lítá a pěkně blbne. Když už se to lepší a bude to v pořádku myslíte že je nutné mu dělat ten výtěr? Nebo jen když by se mu ten průjem nelepšil?

suesie
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2006 13:54
- Nahlásit

JERDA
Já myslím, že když je to už ok, tak to nutné není.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání