| Autor |
Zpráva |
Ronka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:29
- Nahlásit
můj pesan mi začal kulhat na zadní nohy ,jenom občas ,chtěla bych přilepšit jeho kloubům co dáváte ,co myslíte že je lepší ? doteď dostávali všichni gelacan profi ,je alavis lepší ?
|
kery
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 12:46
- Nahlásit
Moje malamutka užívá ALAVIS, kulhala na pravou hrudní i pánevní končetinu, po Alavisu je zatím OK. I když kulhání je u ní spojeno s vlhkým počasím, proto teď když mrzne až praští, kulhání úplně vymizelo. Přesto mám důvěru a zkušenosti s výrobkem ALAVIS. K.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 13:29
- Nahlásit
já pro změnu neznám Gelacan....ale s Alavisem máme ty nejlepší zkušenosti. Pokud je podáván delší dobu (v těch několikaročních kůrách, jak je psané v návodu či jak doporučí vet), tak je účinek vidět.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 14:01
- Nahlásit
Evik
A dá se to používat i preventivně na DKK? mám plemeno, které je k tomu hodně náchylné?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 15:22
- Nahlásit
Lara
asi takhle....Jestli má Tvůj pejsa předem dané geneticky dispozice k DKK, tak tím Alavisem nemůžeš zaručit, že při rtg. vyjde DKK negativní......Ale pokud je u psa diagnostikována DKK, můžou se pomocí Alavisu podstatně zmírnit její projevy, pokud už se u psa přímo projevila (např. kulháním...) nebo může přispět k tomu, aby se nemoc třeba vůbec neprojevila.
Náš kříženec z útulku má DKK 4/2 a dáváme Alavis Forte, už ho užívá skoro 2 měsíce a už pozorujem zlepšení...i při větši fyzické námaze pejsa skoro nekulhá.....Náš mladý choďák má DKK 3/3 a nemoc se u něho zatím vůbec neprojevila. Podáváním chodroprotektiv můžu docílit toho, že se buď vůbec neprojeví anebo když tak třeba až v pozdním věku.....
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 15:51 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit
Lara
Ono to bude asi jako s granulema .....každému vyhovuje jiná značka. A ne vždy je Alavis všelék. Mému psu konkrétně Alavis nepomohl. Dávám Canvit chondro a bylo mi doporučeno dávat 1x týdně ovařenou (aby se uvolnil kolagen) vepřovou nožičku.
Jsem toho názoru, než do psa cpát "preventivně" chemii, radši mu budu ovářet nožičky. A pro psa to bude také zajímavější, chutnější a hlavně zdravější i co se trávení týče.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 16:14
- Nahlásit
Sendy
Díky. Začnu těmi nožičkami. Ale jak psovi vysvětlit, že ji nemá sežrat celou do mrtě? Asi před měsícem dostala nožičku od spřátelené peskařky a jelikož je Lara odchovanec Eucanuby a k masu se moc nedostane,sežrala jí celou a pak jí bylo v noci pěkně zle.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 16:23
- Nahlásit
Jestli můžu, přidám taky zkušenost.
Pesa je kříženka z útulku, začala v 9 kulhat na zadní nohu. RTG ukázal těžkou dysplazii a počínající artrózu. Dáváme Gelacan a při první dávce bylo znatelné zlepšení cca po měsíci. Teď má za sebou druhou dávku, vesele běhá a skáče, nekulhá vůbec.
Alavis neznám, nezkoušeli jsme. Gelacan splnil očekávání, zůstaneme u něj.
Vepřové nožičky by určitě uvítala, není to špatný nápad. Začnu ji přilepšovat
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 17:00
- Nahlásit
Sendy
Jak děláš ty vepřový nohy? Uvaříš a necháš pesanovi sníst? Není to moc tučný? Aby se mi z toho nepo....
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 17:14
- Nahlásit
Pro velké plemeno máme velmi dobrou zkušenost s Alavisem Kloubní výživa - zatím dáváme víceméně preventivně v dvouměsíčních kúrách, pes má lehkou DKK (stupeň 2) zatím bez zjevných potíží. Štěňatům dáváme preventivně v době přezubování a rychlého růstu.
Ortoped nám doporučil Alavis nebo Proglycan, s tím druhým nemáme zkušenost - zabral už první
Vepřové nožky dáváme taky, pokud má pes problémy s trávením nebo je to na něj velké (to je u nás problém jen u nejmenších štěňat ), dáváme jen sulc, který vznikne po ovaření nebo vepřová ouška...
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 19:05
- Nahlásit
Já mám dva cca 25 kg psy a jednu asi 10 kg a jsou zvyklí dostávat tak 1 týdně, za 14 dní kost na hlodání (lopatku nebo nějakou velkou - v masně za 10,-Kč igelitka). Nikdy žádné problémy neměli. Co se týká vepř.nožičky, ta moc tučná není. Ale pro lepší stravitelnost a hlavně účinnost látek je potřeba ji ovařit, ale ne tak, aby se rozpadla. Dají se použít i vepřová ouška, ale syrová, ne uzená ze zveráku. Také ovařit. Tak třeba ze začátku zkus ouška a pak přejdi na nožičky. Ony ty kosti psi také potřebují, aby jim z granulí nezakrněly žaludky.
|
Gina3
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 19:45
- Nahlásit
My jsme také nejdřív zkoušeli alavis, ale nezabral nám.Veterinář doporučil nový preparát Fortiflex, má nějak ochráněn účinnou látku před trávicími enzymy a proto se jí dostává velké množství do kloubů.
Dává se jen měsíc a pak dva další měsíce přetrvává účinek.A to zlepšení je opravdu vidět.
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 12:08
- Nahlásit
našla jsme na netu několik druhů těch alavisů ale nevím jakej mám pro něj objědnat ,na rtg jsme nebyli ,náš vet nemá ,ale to že má dkk je jistota už tím že je kříženej s labradorem a jak si sedá ,odjakživa sedá spíš na zadku ,teď už zase nekulhá ,nevím jestli mám vzít ten single nebo kloubní výživa?
|