Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak poznat alergii???
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:29
- Nahlásit

Moje fenka ma nejakou alergii, na brise se ji objevuji ruzovy pupinky, vete rikal, ze je to alergie. Ale tvrdil, ze nemuze zjistit na co. Mate nekdo zkusenost, lze zjistit treba z odberu krve o jakou alergii se jedna??? Je to ctyrmesicni stene.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:42
- Nahlásit

Jandula
Az to budete vedet, tak bych se to taky rada dozvedela. Muj hafan je ma taky, pod predni tlapkou. Neni to tak hrozne, ale stejne by me to zajimalo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 14:21
- Nahlásit

Ona ma to brisko posety docela dost, pred tydnem to bylo lepsi a najednou se to zhorsilo. Jinak to lecim zatim lokalne vodickou belosalic (nebo tak nejak) - v zasade to vysusuje. Myslela jsem, ze by to mohla mit po tvarohu, tak jsem ho vysadila a nic... Jinak krmim Royal Canin Junior pro Maxi psiky. Ale vete rikal, ze stenata na potravinovou alergii netrpi...

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 17:17
- Nahlásit

Jandula
No potravinova alergie se pry zjisti az podle krmiva. Pry v krvi se alergie projevi zvysenym mnozstvim bilych krvinek. Na zjisteni potravinove alergie jsou nejake specialni granule z Ameriky. Vic nevim, ale toto mi bylo dneska zdeleno na veterine, kde jsem byla na vysetreni zaludku. Jinak potravinovou alergii muzou trpet i stenata. Te me je pet mesicu.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 19:21
- Nahlásit

Jandula
Aha,tak to asi bude neco jineho, on ma tech tecek par.

Rendy
# Zasláno: 23 Úno 2005 11:50
- Nahlásit

Bohužel mám s alergiemi velice čerstvou zkušenost i když ne ve formě pupínků. Alergii je veterinář schopen zjistit dvěma způsoby. Pokud je to alergie na vnější vlivy (pyly, trávy atd.), tak může provést stejný pokus jako se dělá u lidí. Tzn., že psovi vyholí kousek srsti a postupně vnese pod kůži různé alergeny a podle toho, jak co zarudne následně hodnotí. Alespoň mi to můj veterinář nabízel.
Druhu možností je vzít mu zvorek krve a odeslat do laboratoře (což jsem si nechala udělat já). Tam ti vyhodnotí docela podrobně, na co pes alergický je a na co není. Jsou tam různé druhy trav, pyly, roztoče, plísně, kočičí alrgeny apod. včetně potravinových, které jsou rozděleny na živočišné a rostlinné. Pokud zbyde ještě krev, tak i vyhodnotí každou blbost zvlášť ve skupině alergenů, na kterou reaguje.
Mě bohužel nezbyl, tak jsme museli znovu vzít krev a znovu odeslat, protože pozitivně reagoval na potravní alergeny typu A (pšenice, kukuřice, sója, mléko a vejce). Což bych musela vyloučit snad všechna krmiva na našem trhu a proto jsem si nechala udělat ten podrobnější rozbor.
Není to levná záležitost. Ten první vzorek krve mě stál něco přes tisíc korun jenom výsledek a čekala jsem na to 3 týdny. Ty druhé testy nevím na kolik by vyšly. Kromě toho na ten druhý rozbor znova již asi 2 týdny čekám......
Myslím, že je to rychlejší, než zkoumat to změnou krmiva, protože po změně asi 4-6 týdnů trvá, než se z těla vyplaví všechny alergeny z minulého krmiva. Ale je fakt, že 4-měsíční štěňátka by na potravinovou alergii ještě trpět neměla. Nám se to začlo projevovat kolem 11 měsíce.
Ale myslím, že u tebe to bude jen nějaké podráždění a za chvíli to přejde, uvidíš...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání