Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / celoroční pobyt venku?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:12
- Nahlásit

Jak se díváte, nebo jaké máte zkušenosti s celoročním pobytem venku psa - knírače ?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2005 20:16
- Nahlásit

Knírače měla léta venku Nikita,ta se určitě ozve....

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:49
- Nahlásit

Evík
našeho středního knírače jsme měli taky celá léta celoročně venku - přes zimu mu vždy narostla hustá srst, měl zateplenou boudu a plně ji využíval. Zhruba od jeho deseti let, kdy začal trpět artrózou, spí kvůli kloubům doma v chodbě na měkkém pelíšku....Teď je mu 14 let a je až na nějaké neduhy stáří vcelku v pohodě.
Knírač je pes velmi odolný - střeďáka a velkého lze mít celoročně venku, ale u malého bycho to rozhodně neriskovala.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:50
- Nahlásit

nevím, proč se mi tam vložilo moje jméno, ale můj příspěvek byl určen pro ANONYMNÍ

Evicka
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 11:36
- Nahlásit

Máme hladkosrsté plemeno a všichni naši psi, až na veterány a štěňata jsou praakticky po celý rok venku. Jen někdy jdou domů, když mají chuť nebo jsou mrazy, nebo tak různě. Dům pro ně není tabu, ale řekla bych, že venku jsou spokojenější. Pořád se kolem nich něco děje. Navíc jsou ve vynikající fyzické kondici, mají super srst, vynikající osvalení. Netrpí absolutně žádnými dýchacími potíži (nachlazení, rýma,atd.). Nutností ovšem jsou dobře izolované boudy, v létě i v zimě vystlané senem. Seno nebo sláma jsou vynikajícími izolačními materiály, jen se musí častěji měnit. Takže u knírače v tom nevidím žádný problém. Stačí dobrý kotec, závětří a dobrá bouda. My máme dvouvrstvé, mezi tím polystyren. Osvědčilo se.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:49
- Nahlásit

Anonymní
Souhlasim s tim, ze maleho ven ne. Jsem asi dost mekka i u tech strednich, ale je fakt, ze ti to zvladnou. Rozhodne investujte do poradne boudy. A taky hafany nestrihejte

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2005 11:54
- Nahlásit

Evička

jasně - plně souhlasím. Náš stř. knírač má taky dvouvrstvou boudu - taky s polystyrenem mezi. Teď už je knírač dědoušek a spí doma, boudu po něm zdědil mlaďoch choďák, ale ten v ní zásadně odmítá spát a i v dešti či sněhu raději leží na ní Je chlupatej jak medvěd a teplo mu vadí.... Teď v zimě si ale usmyslel, že chce spát s kámošem kníračem doma, takže oba pesani jsou teď přes zimu doma v chodbě na pelíškách - choďan ale opět místo pelechu radši leží na dlaždičkách....
Proto plně souhlasím, že pokud je pes v dobré kondici a má na to vzhledem k velikosti a srsti předpoklady, je pro něho lepší být venku - doma se psi nudí a dělají pak lumpárny....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání