Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Divná srst - hnědnutí čumáčku
Autor Zpráva
Serifus
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 18:36
- Nahlásit

Dobrý den! Mám 8,5 letého voříška. Je o něco větší, než jezevčík. Má černou srst, u tlamy s různými motivy (Jako Bernský salašnický pes.). Za poslední rok mu kožich začal hnědnout... zejména na hlavě od kořínků chlupů. Totéž i na čumáčku. Ten má hnědý odlesk (jako by hrabal v hlíně.). Čím je toto způsobeno? Nevíte někdo, prosím? A jak tomu zabránit? Je to snad stářím??? Děkuji předem.

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 20:25
- Nahlásit

Serifus
to je divne, bylo by dobre se na to poptat veterinare. Vycesavas ho pravidelne? Nezmenili jste stravu? nesetkala jsem se s tim, ze by sediveni probihalo hnednutim, vzdy to jakoby prokvetalo bile v srsti, ale nepopiram to, ale radsi bych se na to poptala veta, aby to nebyla nejaka metabolicka porucha. treba ti to sednuti potrvrdi a budes mit klid.

Serifus
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:19
- Nahlásit

Už jsem se na to ptal. Řekl, že prej to může bejt stářím... ale ten veterinář je spíš řezník a ví prd. Takže, než půjdu k někomu, kdo tomu rozumí, tak jsem se chtěl zeptat

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Naší jezevčandě začne brát srst nádech do rezavohněda, když jí delší dobu dávám pupalkový olej s betakarotenem. Taky to nemá rovnoměrně po celém těle, je to patrný hlavně v jednom místě na krku.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 11:08
- Nahlásit

Na zhnědnutí černé srsti má vliv voda, sluníčko a betakaroten v jídle. Vzhledem k hnědnutí od kořínků bych tipla ten betakaroten, nezměnili jste granule nebo nepřidali mrkev? Taky to může být genetické, černý pes s vlohou pro hnědou barvu, ale jeslti je možné, že by se to poprvé projevilo až v tomhle věku, to nevím.

Barča
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 14:30
- Nahlásit

S tím betakarotenem je to pravda.Rodiče změnili granule a ze sněhobílého pejska se stal takový naoranžovělý.Když konečně zjistili příčinu,přešli na ProFormance a vše se na 90% upravilo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání