| Autor |
Zpráva |
JanaK
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:11
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, zda-li u svých feneček vypozorujete, že se blíží hárání. Nebo alespoň to první. Moje 11 měs.fenka ještě nehárala, teď v noci nějak pokňukává, včera zvracela, častěji chodíme čůrat. Tak nevím jestli je to signál, že už...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:14
- Nahlásit
JanaK
Naše venku značkuje, často se olizuje.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 11:51
- Nahlásit
JanaK
Já myslím, že jo. Naše labradorka hárala poprve v 11,5 a měsících a taky hrozně často venku čůrala, značkovala - že jsem volala vetovi, jestli je to normální, jestli nemůže bejt nachlazená..... a ona to byla předzvěst hárání. Kňukání taky v normně, zvracení nevím..... naše nezvracela.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2006 12:37
- Nahlásit
A když jsou v domě fena a pes? Já mám fenku pět měsíců a starší pes už asi tři dny na ní naskakuje a očichává jí. Dřív ho to vůbec nenapadlo, jen si spolu hráli. Myslíte, že se to nějak blíží? Taky budeme mít první hárání, fenku mám poprvé, tak se bojím, abych nic nepropásla.
|
andy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 12:39
- Nahlásit
tím, že značkuje - to být signál hárání, ale taky může být jen nastydlá. Poznáte to taky podle toho, že začne venku psům více vonět, naduří se jí vulva, více a častěji se olizuje. Akorát to zvracení mi k hárání nesedí.
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 07:10 - Změnil/a: JanaK
- Nahlásit
Tak to opravdu byl signál a hárání včera začalo. Pejsina je z toho nějaká celá smutná, a aby jsme neměli všude kapičky, tak jsem ji včera dávala kalhotky, jenže ji pořád padali. Byla taky trošku víc nervozní a taky pěkně "voní". Ráno z ní bylo smradu jako v cařihradu, ale nějak to přetrpíme. Kastrovat bych ji nikdy nedala, pokud by to nebylo z nějakých zdravotních důvodů. Jinak jsem ji utěšovala že jsem na tom stejně, akorát na rozdíl od ní já 12x do roka, a ona jen 2x. Tak je na tom o poznání lépe.
A Vy zkušenější - takto je to opravdu celých 21 dní, nebo je to slabší a silnější?? Asi mě v těch kalhotkách 21 dní nevydrží!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 07:14
- Nahlásit
JanaK
A máš spešl kalhotky na hárání?
A co máš za plemeno?
Naše jezevčice při prvním hárání zlikvidovala dvoje kalhotky, furt si je ze sebe rvala, ale teď už je to v pohodě a trpělivě si nechá kalhotky nasadit a anemá tendence je sundavat.
Jinak hárání u nás trvá ty tři neděle, protože je s náma v posteli má kalhotky v noci po celou dobu, přes den je doma nosí jen v ty nejsilnější dny, tedy asi ty 2/3 hárání, prostě do dnů než chce psa
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 07:17
- Nahlásit
JanaK
Spíš počítej s tím, že celých těch + - 21 dní z ní bude pořád něco kapat. Ale částečně se dá naučit, že fena po sobě uklízí a pořád se čistí. Naše černá labradorka to dovedla k takové dokonalosti, že jsem vždycky musela číhat jak ostříž, abych vůbec zjistila, že a kdy začala hárat. Pořád se čistila, když ukápla hned to po sobě uklidila...Hlavně si ji hlídej, ať ji někdo nenakryje.
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 08:15
- Nahlásit
No nás to čeká taky a docela se toho bojím.Amy je zvyklá pořát ležet na svátlé sedačce,tak mám strach hlavně v noci,Vím,že ty kalhotky jsou super,jen doufám,že si je nechá je to strašnej poděs.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2006 08:20
- Nahlásit
A po jak dlouhé době,se hárání fenky opakuje? Nedokážu to přesně určit...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 08:25
- Nahlásit
Anonymní
to je individuální, obvykle se uvádí 6 měsíců, ale naše jezevčanda hárá zhruba po 8 a ohařka kolegyně po 11 měsících.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 08:52
- Nahlásit
JanaK
Co máš za plemeno?
Jinak to s tím smradem bylo u nás taky, až jsem se obávala, jestli náhodou nemá v sobě nějaký zánět... Ke konci hárání to ale úplně vymizelo... Pomáhalo mi oplachovat jí ty chlupy vodou...
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 12:56
- Nahlásit
fromeli
Jandula
Mám jezevčici a kalhotky jsem ji koupila spešl,ale pořád ní padají. Tak jsem ji dala bomby po dětech, na bocích rozstřihla a zavázala na suky. No pokud chodí po čtyřech tak to docela drží,ale pokud se postaví a někam sápe, tak ji jedou dolů. Máme všude koberce, takže to hledání kapiček je hrůza, ani to nevidím a ona protože je to ještě holka nezkušená, tak se zas až tak moc neolizuje, ještě asi neví co se děje.
Jinak pejsky budeme hlídat, štěnátka zatím nepřipadají v úvahu. Asi by mě trefilo, kdyby se to nějakýmu povedlo.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 12:58
- Nahlásit
JanaK
tak naší jezevčandě seděj nejlíp kalhotky od firmy Pohoda, je tam na obrázku taková pudlice, maj otvor na ocásek ve tvaru "kapky" a v pase je guma se suchým zipem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2006 13:59
- Nahlásit
fromeli
Díky moc, ty nemám, ten suchý zip tam asi dělá hodně, protože ta guma jede dolů. A velikost nevíš jakou máš??
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 14:02
- Nahlásit
fromeli
Zapoměla jsem se přihlásit. A nevíš kde je koupit? Na netu nic nevidím, tedy firmu Pohoda.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 14:06
- Nahlásit
naše Bela dostala bombarďáky, které jsem vyhrála v tombole
nejvíc se mi osvědčilo je vzadu roztříhnout až pod ocas a nad ocasem zavázat:
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 14:06
- Nahlásit
JanaK
Já je koupila ve zveráči, jedny v Praze 1 v Dlouhý a druhý u nás na Spořilově, kalhotky jsem odzkoušela a nesla na výměnu protože jsem netrefila velikost.
Ono ta Pohoda má tu díru na ocásek vlstně hned pod tou gumou se sucháčem, měla jsem i taková, kde byla dírka kulatá ale nebyla hned u toho rantlu a to jezevčici nesedělo. Tenhle typ sedí i labradorce.
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 15:11
- Nahlásit
Holky všem Vám děkuji za rady a fotky. Moc jste mne pomohly.
Díky a posílám velkou pusu vašim pejskům!
|