| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 07:36
- Nahlásit
Tak jsem z toho docela špatná. Včera jsme šly na večerní venčení, jako obvykle jsem malou vzala do náruče, sešla s ní schody, venku ji postavila a najednou koukám, běží se vyčůrat a jakoby začala napadat na levou zadní nožku. Stalo se nám to už jednou, když skočila z gauče, ale do rána do bylo dobrý...dnes ráno opět to samé co večer. Je to takový zvláštní, spíš jakoby tu nožku sem tam nadlehčovala...je jí necelých pět měsíců. Prohmatávali jsme, ani nepípla a vraženého v tlapce taky nic nemá. No a na to, že by se u ní projevila nějaká vrozená vada kloubu...ani nechci raději pomyslet!!! Pořád se uklidňuju tím, že kdyby to bylo to, čím trpí hlavně labrouškové (teď nevím, jak se tomu říká...dys....????), tak že by se to projevilo už dřív, od dvou měsíců, co ji máme, vyrostla hodně a nikdy nic. Uklidňuju se tím, že si sama skáče z gauče a mohla si něco způsobit takto...nebude-li to zítra lepší, pojedem k vetovi. Jsem z toho špatná....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 07:44
- Nahlásit
Syska
mohla špatně skočit, dala bych jí pár dní klidu, tedy pokud nevypadá, že by jí něco bolelo, když ji prohmatáváš, mohla ustydnout v těch mrazech.
A pokud by se to nezlepšilo, šla bych k vetemu.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 07:46
- Nahlásit
fromeli
Právě, že vůbec nevypadá, že by jí to bolelo...normálně lítá i za hračkama, za míčkem...jen si sem tam u toho tu nožičku nadlehčí. Musím jí v tom skákání z postele zabránit, aspoň teď ji chvíli hlídat....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 07:50
- Nahlásit
Syska
nám se to taky jednou stalo, když byla jezevčíková malá, během 2 dnů to zase bylo v pohodě.
Kámoška takhle lítala po veterinách se svou kříženkou ovčouna, zdálo se jí, že semotamo kulhá, nikde nemohli nic najít, preventivně dostala nějaký přípravek na klouby.
Nakonec jednou si všimla, že když přijde domů hafana s páníkem z vycházky, lehne si na boh a páník jí utírá nohy, jenže ty nohy zvedal do strany, takže jí občas hnul nohou a teď je po starostech.
Držím palce )
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 07:58
- Nahlásit
Jejda....já ji taky po každý prochajdě utírám tlapky, tak je možný, že jsem jí tu zadní mohla nějak špatně zkroutit...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:09
- Nahlásit
Nám štěnda blbě skočil z gauče a jednu nožku si taky nadlehčoval. Měli jsme strach aby neměl vrozenou luxaci čéšky - asi moc čtu...Druhý den jsme letěli na veterinu, nožku mu zrentgenovali a naštěstí jí měl jen naraženou. Třetí den už na ní zase normálně hopkal
Dva tři dny bych počkala a pak raději zajela k vetovi - možná zbytečně, ale alespoň budeš v klidu
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:51
- Nahlásit
Syska
tak ji nech zrentgenovat klouby a vysetrit, budes mit klid, tou nemoci labrousu jsi myslela panostitidu?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:54
- Nahlásit
dejavu
Nevím, jak se to přesně nazývá...pročítala jsem starší témata, tak snad dysplazie....??
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 08:54 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
dejavu
já myslím, že spíš myslela dysplazii
Já bych stejně pár dní počkala, RTG se dělá v přispání ne?
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 09:05
- Nahlásit
Já říkám že moc čtu...a pak plaším
http://www.kchmpp.cz/vet.htm
On si tu nožičku chvílemi jen nosil.
fromeli
RTG jsme také kvůli tomu přispání nechtěli, ale vet řekl, že když ho přítel podrží tak ho přispávat nemusí.Mě poslali ven - když bych prý byla náhodou těhotná. Ale teď už bych ty tři dni ještě počkala, protože štěnda při tom RTG kničel, že to bylo slyšet i ven Naštěstí to bylo v poho a ten třetí den běhal jako dřív
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 09:07
- Nahlásit
JERDA
aha, tak to záleží asi na vetovi, švárova labice je přispaná kvůli každýmu prdu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 09:13
- Nahlásit
nevím, třeba je to blbost, ale někde jsem slyšela, že to štěnda občas dělají. Jak rostou rychle, tak si třeba nějakou zpacek nadlehčujou. Píďa to měl taky, trvalo to asi jen týden, vet říkal právě něco o tom růstu, a že se to srovná, teď už je to O.K. tak nevím......
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2006 09:15
- Nahlásit
Dala bych tomu pár dní a koukala jestli se to nelepší. Pejsa takhle jednou pokulhávala ale měla to jen naražené.
|
andy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 09:33
- Nahlásit
Můj labrador, když mu bylo asi 10 měsíců, tak začal kulhat na přední končetinu, ale normálně běhal, hrál si. Po návštěvě veteriny, kde jsme dostali nějaký prášky a klid se to nezlepšilo ani za týden. Šli jsme na jinou veterinu, na RTG a vyklubala se z toho osteochondróza (odlamování kousků chrupavky). Museli jsme jít na operaci a teď je vše v pořádku.
|
PavelB
|
# Zasláno: 19 Led 2006 14:34
- Nahlásit
Andy - jak jste zvládali klid po operaci? my na ni jdeme příští týden, tak mám z toho strach.
|
andy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 14:55 - Změnil/a: andy
- Nahlásit
PavelB
Jak už jsem ti psala v příspěvku o Operaci lokte, část rekonvalescence byl pes ve výcvikovém centru (asi 14 dní po operaci, takže tam nevím co dělal)a potom už byl u nás. Bydlíme v domku se zahradou, tak pesan asi dva týdny nevyšel nikam jinam než na zahradu.Jen vykonat potřeby a domů. Pak jsme pomalu začali chodit na kratší procházky (nejdřív na vodítku). Trochu jsme ubrali krmnou dávku, protože by jsme měli labradora kouli. Nejhorší to bylo s tím, že pes nebyl vyběhanej a doma dělal psí kusy, takže jsme si s ním víc jak kdy jindy hráli, dostával zvýkací kosti.
|
PavelB
|
# Zasláno: 19 Led 2006 15:15
- Nahlásit
Taky jste byli celí oholení?
|
PavelB
|
# Zasláno: 19 Led 2006 15:17
- Nahlásit
z těch psích kusů doma mám také strach, máme doma ještě jednoho divočáka, tak asi bude muset být v kleci, když začne vyvádět...
|
andy
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 15:20
- Nahlásit
PavelB
oholená noha plus hrudník, všechno v pohodě zarostlo akorát ti nepovím za jak dlouho, už si to vážně nepamatuju (jsou to už 2 roky).
|
PavelB
|
# Zasláno: 19 Led 2006 15:45
- Nahlásit
Andy - a bylo to operováno klasicky nebo taky artroskopicky?
|
Janka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2006 08:33
- Nahlásit
andy
Sice píšu trochu s opožděním, ale i mně se stalo to samé -osteochondróza u štěněte NO 10 měsíců starého, po operaci - sice to trvalo delší dobu, běhá, skáče je celkem v pohodě
(mimochodem operace přišla asi na 12 tisíc).
|