| Autor |
Zpráva |
zoufalec
|
# Zasláno: 17 Led 2006 14:46
- Nahlásit
Chci se zeptat, jestli někdo nemáte bezpapírového šarpeje se všemi možnými nemocemi jako já, včetně alergie nevím na co.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 14:59
- Nahlásit
myslím že spoustu problémů se šarpejemi mají všichni a nezáleží na tom jestli má PP nebo né. Mají to nejspíš dané nebo jsou přešlechtěné
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 15:27
- Nahlásit
zoufalče- nevěš hlavu, v rodině máme dva a oba mají rekace na cokoliv........podívej se na www.mujpes.cz tam je diskuze nba šarpíky a docela rychlá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 16:03
- Nahlásit
Já jednoho šarpíka bez PP mám. Co má ten tvůj za nemoce a alergie?
|
zoufalec
|
# Zasláno: 17 Led 2006 16:36
- Nahlásit
Kromě toho, že má tříselnou kýlu, kterou musíme asi nechat vyoperovat, tak má právě tu alergii,kterou doprovází problémy: zarudlá kůže, neustálé záněty očí a uší, zahnisané a páchnoucí záhyby na tlamě, vypadávání srsti na ocase. Léčíme Prednisonem, strava jen granule, nesmí hovězí ani vepřové maso, mléčné výr. a pod.
Jinak rozháráné hárání, nějaký nedoléhavý kyčelní kloub, operovaná oční víčka
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 16:59
- Nahlásit
Ty jo, tak toho má chudinka hodně. Můj měl taky operovaná víčka. Bohužel v té době mi nebylo známo svorkování, takže veterinář mu udělal operaci víček.Hovězí a vepřové maso nesmí více psů. Šarpejovi bych to nedávala ani zdravému, šarpejovi vyhovuje kuřecí a jehněčí. Já dávám jehněčí granule a občas uvařím kuřecí maso s těstovinami a zeleninou. Náš naštěstí žádné alergie nemá. Musím zaklepat. Zase má ale bohužel srdeční vadu. Na ten zánět uší pomáhá dobře Chronicin a oči vymývej světlíkem, ten je dobrý na oči.
Od čeho má ty zahnisané a páchnoucí záhyby? Co řekl veterinář?
A kolik jí je?
|
zoufalec
|
# Zasláno: 17 Led 2006 17:32
- Nahlásit
Bude mít 5. Záhyby mám vysušovat, ale jinak prý na to nic není.Ale docela mi pomáhá Tea tree oil, čistím to tím.Granule dostává taky jehněčí, jinak těstoviny, rýži,ovoce(miluje),zeleninu, ryby a jinak nic, což nemůže pochopit rodina a neustále se jí snaží nacpat nějaký salám.Oči i uši jsou důsledek alergií-jeden veterinář, nebo prostě to je šarpej- druhý veterinář.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 17:53
- Nahlásit
No s těma veterinářema to nebudu komentovat. Nám než taky přišli na to, proč mi občas ublinkne sliny, tak to trvalo taky dlouho.A nejvíc mi dovedl naštvat vet, když mi řekl, že jsem se snad zbláznila, koupit si takové náchylné plemeno. Ale to si nevybereš. Je spousta šarpíků i s PP, co mají nemoci a nejen šarpíci. Známá má RR s PP po výborných rodičích a už neví co s ním. Alergie snad na úplně všechno- od pylů, roztočů až k potravní alergii.
Ten Tea tree oil je dobrý, o tom jsem taky slyšela.
|
zoufalec
|
# Zasláno: 17 Led 2006 18:16
- Nahlásit
No, tak nám taky řekla sestra,jak jsme šli poprvé na veterinu, že do dvou let ho přijdeme utratit.No coment.Tak asi nemá smysl zjišťovat, na co tá alergie je,že? Taky nám říkali, že to bude na více věcí a dělat testy jsou vyhozené peníze.A čím ty alergie léčí? Jinak díky všem za podporu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Led 2006 18:26
- Nahlásit
Já bych jistě změnila veterináře. Tohle když řekne sestra od veterináře, tak to je bomba! To už bych tam nešla.
Jo a klidně pokecej na www.mujpes.cz, na šarpejích, jak tě tady někdo radil. Sice tam teď na všech fórech řádí nějaká praštěná Markýza, ale pokecat se dá, snad jí to přejde.
|
zoufalec
|
# Zasláno: 18 Led 2006 11:57
- Nahlásit
Dík, už jsem se na to dívala, je fakt, že odbočují od tématu, počkám, až je to přejde.
|
haha
|
# Zasláno: 18 Led 2006 12:18
- Nahlásit
chudinky pejskové, známí měli jednoho byl fakt chytrej ,ale taky musel na operaci těch očí ,pak asi ve 3 letech mu odešly ledviny prý se to u nich někdy stává ,teď mají nového a je zatím zdravý ,taky říkají že nesmí nic jiného než to speciální krmení pro ně ,bylo mi ho líto ,když jsme grilovali mí psi stláskaj co jim kdo dal a on chudák slintal a nesměl ,myslela jsme že přeháněj ale asi je to tak ,proč mají tolik nemocí?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Led 2006 22:02
- Nahlásit
Jsou prostě přešlechtění, zase za to můžou lidi.Naše fenečka je taky hrozně chytrá - vyčůraná, ale je to ideální domácí pejsek.Nikdy doma nic neprovedla, nerozkousala, nezničila, ani nikoho nekousla. Akorát neovládá své lovecké pudy, tak ji nemůžeme nikde pustit. No a sice nesmí různou stravu, ale zase ji to vynahrazujeme jinak.Spí s náma v posteli a má výsadní postavení v celé rodině.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2006 23:57
- Nahlásit
Na tyhle problémy s kožními nemocemi se mi osvědčilo dermatologické mléko Cortizeme.Doporučuji vyzkoušet.
|