Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vypadávání srsti
Autor Zpráva
arsiela
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 16:18
- Nahlásit

Mám problém u fenky po porodu(papillon),před týdnem se začala drbat a vypadávali ji celé plochy srsti,nejdříve u ocasu,potom záda,teď i hrudník.U veta jsme samozřejmě byli,udělali se stěry,nic se nenašlo.Dostala kortikoidy,situace se na dva dny zlepšila,potom opět stejné,takže zase stěry se stejným výsledkem ,injekce kortikoidů a specielní roztok na vykoupání.K tomu šampón s ichtamolem na denní koupání.Závěr zněl hormonální změny po porodu.fena se sice drbe méně,strupy se odlučují,ale ta kůže je stále trašně suchá a zarudlá.napadlo mě ještě jestli se nemůže jednat o reakci na krmivo.Vzhledem k tomu,že měla obtížný porod,volila jsem na doporučení veta krmivoAdvance pro březí a kojící feny.Co ještě dělat aby se fena vyléčila?Měnit veta se mi moc nšechce,ale už zvažuji i tuhle možnost.

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 17:35
- Nahlásit

arsiela
Je přece úplně normální, že fena po porodu téměř kompletně vyplešneZávěr veta "hormonální změny po porodu" zní akorát víc vědecky. Strupovatění naše feny tedy ještě neměly, kůže se jim při poporodním vylínání někdy taky loupe (prostě lupy), ale jinak nic, to je fakt. Jestli ty stěry nic neukázaly, nechala bych ji v klidu, dala jí kvalitní žrádlo (radila bych např. FirstMate Lamb+Potato, viz. www.firstmate.cz) a přidávala spoustu biotinu na rychlejší obnovu kůže.

Rejpalka
# Zasláno: 14 Led 2006 18:46
- Nahlásit

Vyplešnutí feny po porodu normální není.Je třeba hledat příčinu.Taky bych to viděla na hormonální poruchu.Ta si vyžádá delší léčení.

Lea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 18:55
- Nahlásit

Tak asi nemáme normální feny Chováme asi 20 let), a pokaždé fena po porodu, nebo teda ne hned, ale za pár týdnů, přijde o většinu srsti, hodně vylíná, že může být místy vidět kůže. Potom se srst začíná zase normálně obnovovat. Nebo byly vždycky všechny naše feny nemocný?

arsiela
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 21:41
- Nahlásit

Pokud by to bylo pár týdnů zhruba okolo sedmého týdne věku štěňat,tak bych to taky bral normálně,minule mi fenďule vopelichala dokonale,jiank se to nazvat nedá.Ale tohle je po okrscích a navíc se strupama,který po léčbě ustupují a intenzivním v podstatě neustálým škrábáním do krve,které taky pomalu ustupuje.Proto mi to moc normální nepřišlo.Navíc štěnkům bylo něco přes 14 dní,když to začalo.Léčíme to 14 dní.krmivo už měnit nechci,mám ji na tom,které měla před porodem,tu Advancku už nedávám.

Endy
# Zasláno: 14 Led 2006 23:58
- Nahlásit

Nebylo by lepší ji vařit?Kdysi dávno mi poradil vet recept na hormonální poruchu u feny.Krmit čtrnáct dní jenom dršťky.Nedat opravdu nic jiného a vydržet to.Feně to chutnalo a opravdu se srovnala.Pokud máš malé plemeno,jde to zvládnout i finančně.

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 10:32
- Nahlásit

Nejde o finance,to opravdu neřeším,pro naše pusiny se klidně i zadlužím,pokud by to bylo nutné.Ladyska by to určitě baštila to 100% ale ještě kojí tak nevím,jestli by ji nechyběla energie a další látky,které potřebuje pro štěnka a i pro sebe.Už jsem koukala jestli Hils nedělá nějakou dietu pro tyhle případy,ale zatím jsem nic nenašla.O tom vaření se poradím s vetem,co dodávat na pokrytí minerálů,aby nedošlo ještě k dalším komplikacím.Možná by stačil jen minerální doplněk od Beepharu zítra zkonzultuju a uvidím.Děkuji za typ,s těma drškama to slyším poprvé.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání