Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bradavičky
Autor Zpráva
Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 14:37
- Nahlásit

Ahoj! Včera jsem při čištění zubů zjistil, že má Handy uvnitř tlamy(na pysku zevnitř) takové malé nažloutlé bradavičky. Samozřejmě dneska ještě půjdem k vetovi, ale chci se zeptat i vás:nemáte s tím někdo zkušenosti a nevíte co to je???

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 14:48
- Nahlásit

Ahojky, naše Anne měla ty bradavičky zvenku na pysku - ale těžko říct, jestli to byly ta samý, co u vás - u veta jsme byli, říkal, že kdyby se to zvětšovalo, musel by jí to vyříznout. Taky říkal že se to může přenášet mezi psy, takže po tu dobu jsme nechodili na cvičák. Naštěstí se časem ztratily samy.
Kamarádčin pes je měl taky, vet zvolil léčbu injekcemi, pes měl navíc nějakou alergii a celej opuchl. Takže kamarádka vyhodila hafo peněz za nic a příště, až pesan ty bradavičky zase měl, už to vetovi nešla a taky zmizely samy.

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 15:18
- Nahlásit

Tak to doufam, že to není to samý, protože bychom nemohli na ten srazík labroušů v Praze.

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 15:27
- Nahlásit

pak napiš, co řekl vet, to jsem teda zvědavá....

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 15:38
- Nahlásit

jj, večer to nahlásim

grendel
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 15:49
- Nahlásit

měli jsme stejný problém, a pokud se to nebude zvětšovat, nemělo by to dělat problémy...já jsem to jen tak nechala a zmizelo to

fromeli
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 16:02
- Nahlásit

Handy
něco podobnýho má nalezenec, ketrého se ujala moje kolegyně, vet jí řekl, že na to trpí mladší pejsci, je mu asi 10 měsíců a že pokud to neporoste, tak s tím nic dělat nebude.

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 16:49
- Nahlásit

No Handymu je právě taky jenom 9 měsíců...

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 19:26
- Nahlásit

Tak jsou to infekční bradavice, které nejčastěji postihují mladé psy. Přenáší se to olizováním, takže ze srazu nic nebude(nejspíš)...

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 20:18
- Nahlásit

Hm, tak to je blbý, to má přesně to, co měla Anne. Taky vám na tom nic nedal ????? Že máte počkat, jestli se to bude zmenšovat ????? Anne to měla tak 3 týdny.....

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 20:32
- Nahlásit

No jenom mu píchl injekci pro zvětšení imunity...je to docela drahý, příští týden jdeme na kontrolu a pokud se to bude pořád zvětšovat, zvětšovat a zvětšovat, půjde se na to chirurgicky.

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 20:56
- Nahlásit

Tak držím palce, ať je brzy OK a vy můžete na vycházky s ostatníma labinama

Handy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 21:18
- Nahlásit

Fakt mě to docela mrzí, tohle by byla naše první taková akce..

Jozka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 10:34
- Nahlásit

Našemu biglíkovi /3,5 měsíce - s PP / se vyrazili 2 bradavičky po obou stranách tlamičky a třetí zespodu tlamičky. Teď mu z nich začaly růst tvrdé dlouhé fousky. K veterináři jdeme na 3 očkování příští týden, ale nevíte někdo co s tím. Je miloučký a celkem hodný, ale začíná mu to dávat vzezření zuřivého pejska. Dík za rady.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání