| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:22
- Nahlásit
Poradí někdo, jak ulevit 4měsíčnímu štěňátku od rýmy (aniž bychom hned museli letět k vetovi pro antibiotika...). Děkuji.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:32
- Nahlásit
Syska
dej mu céčko, b-complex, můžeš koupit kapky do nosu pro malý děti. Klidový režim, teplo a v těchto mrazech jen krátký procházky.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:37
- Nahlásit
fromeli
Díky... S těma krátkýma prochajdama už jsme začali, jenom tak na vyčůrání a vykakání a mažem domů...ale slyšela jsem, že ty lidský kapky do nosu pejsci špatně snáší...no ale možná pro děti, to by šlo...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:40
- Nahlásit
Syska
kapky pro děti nám poradil i vet, jen jsem v nich namočila tu tyčinku do ucha a zlehka vytřela nosní dírku.
Kup si ty kapky pro nejmenší děti, určitě Ti v lékárně poradí, který to jsou.
Když se to během 3-5 dnů nezačne lepšit, jdi k vetemu. Ale osobně jsem dost proti ATB, takže pokud to jde, řeším vše bez nich.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Led 2006 09:41
- Nahlásit
já teda nevím, ale pes není člověk a ne všechny lidské léky se můžou psům dávat.Navíc fr. buldoček s placatým čumákem má s rýmou asi dost problémy, takže bych šla k vetovi, zase taková prkotina to není - nikde přece není psáno, že mu vet dá hned antibiotika
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:42
- Nahlásit
Pokud třeba pokašlává, tak můžeš dát i jitrocelový sirup, ten maj hafani dost rádi.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:44
- Nahlásit
No ono to není zas tak hrozný, je to sice poznat, že to není úplně ok...proto bych chtěla vyzkoušet jí od toho pomoci nejprve něčím mírnějším.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:45
- Nahlásit
fromeli
Nekašle vůbec....ona spíš ta rýmina se projeví, když vyjdeme ven, z toho tepla do zimy, tak si říkám, že to zatím není tak akutní...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:48
- Nahlásit
Syska
no tak to bych asi zkusila jen dát víc vitamínků
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:52
- Nahlásit
fromeli
Jo, ten celaskon jí zkusím koupit...je fakt, že ji do žádného oblečku nenavlíkám, když jsou takovýho mrazy, jdeme většinou jen na čůrando a kakando. Ono se jí ani nechce...jinak je veselá a papá normálně.. A ty dáváš Tvojí jezevčandě v těchto mrazech nějaký obleček? Jezevčíci trpí na páteř, proto se ptám....my měli kdysi taky jezevčandu, jednou se v lese rozběhla za srnkou a potom nemohla asi 4 dny na zadní nožky...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Led 2006 09:54
- Nahlásit
při přechodu z tepla do zimy a naopak teče z nosu úplně každému , to není rýma, jen reakce sliznice na prudkou změnu teploty, jestli pejsině nevisí zelená nudle jako oprať, ale venku jen pofrkává a doma je bez problémů, tak bych to nechala být
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 09:59 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Syska
no zrovna dneska ráno obleček měla. Dávám jí ho hlavně na vodítkovou prochajdu, když teplota klesne pod těch -5. Jinak až půjde odpoledne lítat na louku, tak ho mít nebude. Ale u pomalých procházek ve velkých mrazech ho dávám.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 10:03
- Nahlásit
Je to vlastně taky po rozhovoru s vetem. Je narozená v dubnu a svoji první zimu měla stále nějakou rýmu apod., všechno se zmáklo bez ATB, ale vet nám právě doporučoval ten oblek, takže jsem poslechla a od té doby víceméně nachlazení neznáme
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 10:03
- Nahlásit
Každopádně ji asi zkusím pro jistotu ňáký ty vitamínky dát...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 10:08
- Nahlásit
fromeli
Tak teď nevím.... Ty oblečky už se tu řešily. Tak teď jsem na vážkách, jestli jí teda taky něco pořídit tady do těch mrazů? Kámoš mě od toho odrazoval, že prý když nasadili obleček jejich feňuli, odmítala se hýbat, byla jak "svázaná" a v oblečku se odmítala dokonce i vyčůrat...ale to je asi o zvyku. Naše malá skočila už od malinkata přímo do zimy, takže doufám, že bude otužiloučká....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2006 10:15
- Nahlásit
Sysko
no když obleček padne, tak v tom žádný problém nevidím. Nesmí nikde škrtit apod.
|