Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pupeční kýla
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 6 Led 2006 18:50
- Nahlásit

Mám 5-měsíčního pejska s pupeční kýlou.Veterinář mi doporučil ji raději odstranit.Prý je jen tak na 2 až 3 stehy.Nezdá se mi ale cena za zákrok.Stálo by to 1400Kč.Přijde mi to trochu moc vzhledem k tomu,že 2 stehy jsou za chvíli a pejsek váží 4kg- anestetika bude třeba jen trochu. Neznáte někdo nejakého levnějšího veterináře poblíž Prahy.Jsem z Prahy 14.

nefer
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 18:53
- Nahlásit

osobně bych spíš ještě zákrok konzultovala s jiným veterinářem. Obecně se ale doporučuje co nejdéle s operací počkat. Mojí feně ji operovali až ve 14 měsících.

Pupy
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 19:07
- Nahlásit

Anonymní
jo zo je trochu moc já za ní platila 500. Moje fenka byla operována asi ve 4-6měsících. Zkus bulku jemně masírovat, někdy to pomuže a někdy ne.

Endy
# Zasláno: 6 Led 2006 19:31
- Nahlásit

Masírování nepomůže.Je to neuzavřená břišní stěna a masírováním se neuzavře,pouze se nacpe dovnitř bulka a při pohybu zase vyleze.Operovat se dá v jakémkoliv věku,není to nic náročného a určitě bych vyhledala levnějšího veterináře.

Tonda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 20:10
- Nahlásit

Anonymní
My mame pupecni kylu za sebou.Byly mu tri mesice a stalo to 500kc.Masirovani nepomuze.Cim driv,tim lip.Rikali me taky,ze to budou dva,tri stehy,nakonec jich bylo sest.Uz na druhy den se maly choval jako kdyby mu nic nebylo,az jsem mel strach ze se mu to nejak rozjede.Behal,skakal a dovadel jako vzdy.Za tyden mu vytahli stehy(zdarma) a bylo po zakroku.

Tonda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 20:14
- Nahlásit

nefer
Nam veterinarka rekla cim driv,tim lip.Pry to male stene lepe snasi.A muzu potvrdit,ze si ani stehy netahal,ani se potom neboji navstevovat ordinaci.Proste to zvladl prekvapive v pohode.

nefer
Člen
# Zasláno: 6 Led 2006 21:04
- Nahlásit

no vidíš, co veterinář to názor. podle mě je ale opravdu lepší počkat, pokud není operace neodkladná. narkóza není nic moc a myslím si, že do takového prcka nepatří (pokud to není samozřejmě bezprostředně nutné, to je bez komentáře).
a já ti můžu zase potvrdit, že i moje fena si netahala stehy a nebojí se do ordinace. tohle není zrovna jen o věku.
a i když to není žádná složitá operace, konzultovala bych ji s více veterináři. právě proto, abych měla lepší představu, jestli je nutná už teď nebo se může počkat. což se opravdu většinou může a občas se to i hodí. já jsem nechávala rovnou udělat i RTG kyčlí - hezky při jedné narkóze za což jsem ráda. hodně bych si totiž rozmýšlela dávat psa do narkózy za chvíli zase, v podstatě zbytečně.

Anonymní
# Zasláno: 6 Led 2006 23:02
- Nahlásit

Přidám naši zkušenost - když jsme si brali štěně, fenku BSP, tak měla taky pupeční kýlu. Zkoušeli jsme zatlačovat, ale vždy vylezla ven ... Ptala jsem se na názor dvou veterinářů, názor jednoho "když je to fenka, tak kýla musí pryč, kvůli možnému ohrožení při březosti ", druhý veterinář řekl, že by počkal, že je na to čas vždycky,že je jedno v jakém věku se to případně odoperuje. Takže jsme čekali, postupně jsme zatlačovali míň a míň, až jsme jednoho dne zjistili, že to už zatlačit nejde- tak jsme zase jeli k veterináři, a ten nám řekl, že břišní stěna zase srostla, jen zůstala venku ta "tuková boulička", takže je vlastně všechno ok. s operací jsem jinak taky chtěla čekat až na rtg kyčlí, že bysme to vzali při jedné narkóze ...

Anonymní
# Zasláno: 7 Led 2006 18:26
- Nahlásit

Tak díky za radu.Asi s tou operací ještě počkám.Mohl by jste mi kdyžtak někdo poslat nějaký kontak na levnějšího veterináře v okolí Prahy.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání