Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vyškubávání srsti u kokra
Autor Zpráva
Alča K.
# Zasláno: 11 Úno 2005 18:08
- Nahlásit

Mám 8 měsíců starého anglického kokra. Spousta lidí mi radila, že přebytečná štěněčí srst by se měla vyškubávat. Pokud to prý psa bolí, tak to dělám špatně. Opatrně jsem vyškubávala srst hlavně na hřbetě a na zadních nohou. Štěněčí srst se uvolňovala snadno a pes nevypadal, že by mu to vadilo. Hlavu má však hustě porostlou srstí, která mu tvoří takovou stojící šošolu. Tato srst vůbec nejde vyškubávat a pes při tom hrozně naříká. Mám mu to i přes jeho nářky vyškubat? Není nějaký jiný způsob, jak se tého srsti zbavit?
Díky

niniel
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2005 20:23
- Nahlásit

Alča K.
Kokra tedy nemam, ale nedelala bych psovi nic, u ceho narika.

jindriska
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 09:26
- Nahlásit

Jestli to děláš ručně, zkus trimovací nůž. Lepší tupější, předejdeš tím, že by jsi chlup uřízla.

Alča K.
# Zasláno: 14 Úno 2005 19:20
- Nahlásit

A kde takový nůž seženu? V chovatelských potřebách?

Azoráček
# Zasláno: 14 Úno 2005 20:35
- Nahlásit

alčo jojo Já sem dnes vytrhávala taky, ale ne teda steneci srst, tu dávno nemáme Ale pesan držel krásně

gwen
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2005 19:50
- Nahlásit

Mám 8letou fenku am. kokra, mají se trimovat, ale nikdy jsem to nedělala. Od malička s ní chodím k psí kadeřnici, která si s ní skvěle poradí. Oholí, prostříhá trimujícími nůžkami a fenka nikdy nenaříkala. Když si trhám obočí, taky to bolí a tak bych jí nikdy srst nevytrhávala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání