Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes a zima
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 4 Led 2006 15:23
- Nahlásit

do kolika stupnů v zimě muže být pes u boudy aby neonemocněl?

Nairobi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 15:31
- Nahlásit

Takhle obecně se nedá odpovědět, protože vše záleží na velikosti psa, typu osrstění, celkové kondici. Jinak zimu snáší berňák a jinak buldoček.

barona
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 15:38
- Nahlásit

Nairobi
Buldoček vůbec nesmí být u boudy

Lea
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 15:40
- Nahlásit

Záleží jaký pes. Hlídací chlupáči raději přebývají celoročně venku za každého počasí a boudu využijou když to uznají za vhodné. My máme stále venku jak šarplanince, což je jim naprosto přirozené, tak i 2 NO. Kdyby přišly jó mrazy, řekněme okolo -20, tak jim v boudách zapneme topení. Obecně jestliže se jedná o krátkosrsté plemeno bez podsady, nebo s jen malou podsadou, asi by v mrazech být venku neměl. Když se nám loni v lednu narodila štěňata šarpl. fena je chtěla mít v boudě a ne u nás v kuchyni, tak tam šli hned druhý den a vyrůstali na sněhu.
Jo a ještě něco a netýká se to jen tebe - odpovídat anonymům mi vždycky přijde dost divný. I když přezdívky nejsou o moc míň anonymější, pořád je to adresné. Myslím, že není problém dole do toho rámečku něco naťukat

Nairobi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 17:05
- Nahlásit

barona
No, můj názor je, že žádnej pes nesmí být u boudy

Lea
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 19:53
- Nahlásit

No počkej, to mě vůbec nenapadlo, to jsi jako fakt myslel(a)
přivázat k boudě?

niniel
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:19
- Nahlásit

Psa bych nechavala venku jen v hodne dobre zateplene boude-to tam pak muze byt i kratkosrste plemeno, i kdyz ja bych ho tam nedala. Ale lidi maji venku dalmatiny, dobrmany, labradory a psi se neklepou a nemaji zadne nasledky. Asi bych teda do boudy na zimu v zadnem pripade nedoporucovala maleho psa, to si prece nemuze tu boudu ani "zadychat".

Lady
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 21:27
- Nahlásit

No já myslím, že jde i o typ boudy. Já mám NO kříženého s malamutem a ta přímo nesnáší být uvnitř. Měli jsme ji na štědrý den doma a vydržela to přesně 20 minut pak se slušně rozloučila a odkráčela do boudy.

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:04
- Nahlásit

Lady
Skorej nie o typ ale o kvalitu podsady

Tchor
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:09
- Nahlásit

niniel
Nevim dobrmani ty nasledky z nevytapeny boudy maj docela bezne, ale nastesti vetsina lidi co maj kratkosrsty plemena venku ma v boude topeni.

Lady
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:11
- Nahlásit

Pigie
Jo...to byla nedomyslena myslenka s tou boudou
U Lady jde fakt o tu posadu

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:13
- Nahlásit

Nairobijá bych taky měla doma i bernnardýna nebo berňáka

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:14
- Nahlásit

barona
Nairobi
souhlasím

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Led 2006 22:16
- Nahlásit

Lady
No já si myslím, že je to o zvyku, když máš doma pesana od štěníka, tak to nevadí ani berňákovi.

Nairobi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:15
- Nahlásit

suesie
Přesně tak, i podle mě to je o zvyku.

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:55
- Nahlásit

suesie
Nairobi
Jasne, ze je to o zvyku. Ved moj fundlak trieska hlavou do dveri, ked ho nasi vymknu vonku

Meta
# Zasláno: 5 Led 2006 10:49
- Nahlásit

pigie

To je ale hodný pejsek. Bert po dveřích skáče tak dlouho, až se mu podaří zmáčknout kliku. Než se strefí, pokryje celé dveře vrstvou bahna. To byste nevěřili, jak vysoko dosáhne půlroční štěně hovíka...Teď musíme zamykat, aby si neotvíral.

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:52
- Nahlásit

Meta
On by to isto robil, keby na dverach do zahrady zvonku bola klucka Oni sa vsak otvaraju len z vnutra, z vonka sa otvorit nedaju, ak ich niekto zavre. On celkovo do dveri len bucha (Nastastie!), lebo to sa naucil ako stena - chodit z balkona

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:53
- Nahlásit

Meta
Tak to nasi to nemusi zkouset naskoci na futra a zcela jednoznacne si tlapou zmacknou kliku otevrou na prvni pokus. )

handula
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:58
- Nahlásit

Meta

jo tak to buď v klidu. Vzhledem k tomu že mám stejné plemeno mohu potvrdit, že během krátké doby se naučil bravurně otevírat dveře tam i zpátky a dokonce i za sebou zavírat. Dokonce zkoušel i pootočit klíčem, kdybych to neviděla na vlastní oči, tak bych tomu nevěřila. Sice tohle se mu nepovedlo, ale hloupý teda opravdu nejsou....

Meta
# Zasláno: 5 Led 2006 10:58
- Nahlásit

Tchor

Nepochybuji, že štěně časem zlepší techniku...Ach jo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání