Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / První "dospělácké" očkování - apatie
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:58
- Nahlásit

Ahojky. Včera jsem byla se svou fenkou (Boloňák, 3 měsíce) na prvním "dospěláckém" (jak řekl vet) očkování. Asi hoďku a půl po něm řádila jako dřív, ale pak usla a po probuzení byla strašně apatická. Vypadala hodně zmateně a ani se při venčení nevyčůrala (což udělá vždy, samozřejmě...:biglol. Jedla a pila normálně, ale když jsme jí vzali do náruče, tak se strašně bránila a tlapkama nás odstrkovala. Dneska ráno už bláznila jako dřív, ale po pár hodinách je to zase jako předtím. Když řeknu "ke mně", tak se jakoby bojí a nechce přijít. Když se s ní chci přetahovat, tak ty ponožky chytne, ale není nadšená jako vždy a po chvíli ji to omrzí. Pořád jen spí. Když ji zmáčknu na to místo vpichu, tak kňukne, takže jí to trochu bolí nebo je to jen citlivé....
Je takové chování po očkování normální? Nebo mám navštívit veta?
Díky!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 11:17
- Nahlásit

Verca
no ®onie si taky moc dobre pamatuje, kdo ji drzel, kdyz ji pan doktor ublizoval a tak dva nasledujici dny mi to dava poradne sezrat. Hraje si se mnou, ale treba zvednout se nenecha (to ma nabeh na absolutni hysterii), na zada se taky nepovali, abych ji mohl skrabat na brisku. Proste ma chvili strach, protoze si pamatuje, ze jsem ji drzel, kdyz ji ublizovali ... Myslim si, ze nekteri pesani proste jen chytnou hysterickou naladu ...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:07
- Nahlásit

Myslela jsem, že když při očkování ani nekňukla, tak byla v pohodě. Spíš jsem "doufala" v nějaký postočkovací šok... Ona za mnou taky přijde, ale jakmile se k ní začnu natahovat, abych si ji vzala do náruče, tak hned zdrhá, zatímco, s každým jiným by se hned mazlila. Asi máš pravdu. Mám se jí teda vnucovat nebo čekat až přijde sama?

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:12
- Nahlásit

Verca
I moje fenky jsou po ockovani unaveny a spavy, tak 5 dnu by po ockovani meli mit psove klid a minimalni namahu.. Ale jinak jsou v poho, tak asi mas doma citlivku..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Verca
ja na to sel pomalu, nebral jsem ji nahoru, ale nechal ji prvni vecer lezet na gauci u mych nohou a u toho ji skrabal, potom jsem ji nechal kdyz jsem byl v drepu at se sama vydrape na moje koleno a az casem jsem ji zkusil opatrne zvednout ... takze neco napul mezi vnucovanim se a cekanim az prijde sama ...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:15
- Nahlásit

Fifi
A to mi doktor neřekl(o tom klidu). Dokonce jsem se zapomněla zeptat, za jak dlouho začne působit... Je to ta vakcína, po které může pes přijít do styku s ostatními psy, aniž by ji mohli nakazit? Nebo chrání až ta další, která se dává po 3 týdnech? Kruciš, že já sklerotická baba se nezeptala veta hned...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:17
- Nahlásit

Jirikovo
Myslím, že u nás to bude taky tak vypadat. sice jsem jí už do náruče chytla a moc se nebránila, ale ještě to není moje malá....

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:24
- Nahlásit

Verca
Jestli budete mit jeste jedno ockovani - to bude asi vzteklina, ktera se dava naposled. Mezi pejsky bych s hafikem zatim moc nechodila, 3 mesicni mimco by mohlo neco chytnout... Ale az bude komplet naockovany, tak muzete vyrazit mezi kamose.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:27
- Nahlásit

Verca
zalezi podle me co je to za ockovani. takova ta klasicka trojkombinace se snad ockuje dokonce na trikrat a pes je uplne chraneny az po tom poslednim preockovani. ale myslim si, ze muzes pesana vzit nekam mezi klidne psy, ktere dobre znas (treba od kamaradu) aby se zacal seznamovat a nebal se. protoze pokud neni uplne naockovanej, tak stejne neco muze chytit i kdyz bude ocuchavat a olizovat venku cokoliv ...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 12:54
- Nahlásit

Fifi
Jirikovo
No my chodíme normálně ven už asi 4 týdny. Nechám ji s některými pejsky očuchat (většinou se jí stejně každý bojí, je to takový andílek s ďáblem v těle:biglol, i když je neznám, ale jsou s páníčky a na vodítku. Myslím, že na sídlišti moc nenaočkovaných psů nebude....
Byla dvakrát naočkovaná a doktor říkál, že jí to jen chránilo a jako by teď vůbec nebyly. Takže včera dostala první dospěláckou, která jí nějak tvoří tu imunitu (nebo spíš posiluje). Pak říkal, že 19.1. máme jít znovu,ale nevím, jestli je ještě nějaká do třetice... a pak jsem myslela, že už jen ta v 6 měsících (vzteklina?)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:12
- Nahlásit

Verca
no kdyz uz byla dvakrat pred tim, tak to potom nevim. ja myslel jako trikrat celkove, ty tady ted mluvis vlastne o ctyrech ockovanich a to uz presahuje moje znalosti ... my byli trikrat a potom az v pul roce vzteklina.
ale jinak si myslim, ze uz se sidlistnich a domacich psu bat nemusis, horsi asi je, aby nezrala nic co po sobe zanechaji toulavy kocky a psi. ale to si snadno pohlidas, obzvlaste ted na snehu je dobre videt, k jake pochutine se pes zene ...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:15
- Nahlásit

Jirikovo
Je to zvláštní, protože štěndo bylo naočkované u chovatele proti parvoviróze a psince a pak ještě jednou u mě. Teď jsme začali nějakou sérii dospěláckých vakcín. Ach jo, to jsou složitosti.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:18
- Nahlásit

Verca
na druhou stranu lze predpokladat, ze veterinar tomu rozumi vic nez my dva dohromady a tim padem asi vi co dela.

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:18
- Nahlásit

Jirikovo
no to každopádně!

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:53
- Nahlásit

Jirikovo
Verca
Kazdy stene by se melo ockovat: Poprve v 6 tydnech, podruhe v 8 - 10 tydnech a potreti ve stari 12-15 tydnu. Tohle vsechno jsou vakciny proti psince, parvo, leptospiroze, adenoviru atd. No a pak je jeste ockovani proti vztekline - to se muze klidne spojit se treti vakcinaci, ale nekdo dava vzteklinu az dyl.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 13:57
- Nahlásit

Fifi
no takhle to my meli, i kdyz vzhledem k jejimu puvodu o tyden posunuty. proto me zarazi v podstate ctyri ockovani, o kterych mluvi Verca a patou vzteklinu ... protoze i to stari tech 3 mesicu by odpovidalo te treti davce zakladniho ockovani ...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2005 19:56
- Nahlásit

Lidičky, že bych to tak pletla? nebo chce náš vet vytáhnout z nás jen prachy? On nám říkal, že očkovat začínáme teď, že jakoby ty dvě vakcíny nebyli....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání