| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:06
- Nahlásit
Můj pes má často zánět v uších.Co s tím?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:11
- Nahlásit
jít k vetovi
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:14
- Nahlásit
Anonymní
my to taky meli a az pri treti nebo ctvrte kontrole vet zjistil, ze ma usniho svraba ... no a na nej jsme dostali specialni vodicku a bylo to v pohode.
takze skutecne doporucuju stejne jako jana33 navstevu ordinace a to konkretne veterinarni ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:35
- Nahlásit
hodně často ouška čistit a kontrolovat
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:38
- Nahlásit
Anonymní
my to tak delali, ale ten maz a nasledny zanet se objevil hned po dvou dnech znovu, chudak ®onie chodila a zoufale trasla hlavou, tak jsme ji to zase vycistili a za dva dny to bylo opet stejny.
pomohla az ta vodicka proti svrabu, pry ten svrab to drazdi a tim se produkuje maz, ktery psovi vadi ...
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 17:48
- Nahlásit
Po poradě s vetem přeléčit antibiotiky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 20:30
- Nahlásit
moje fena měla záněty z alergie na krmivo, než jsme na to přišli měla zánět každého půl roku .......na dietě pak už žádný
|
_DAVE_
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:26
- Nahlásit
Jirikovo
A jak se ta vodička jmenuje? Náš hafan má taky často záněty, léčíme to a udělá se mu to za chvilku znovu. A jak na to vet přišel, že má svrab? Nějaký rozbor krve??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:30
- Nahlásit
_DAVE_
je to nejaky specialni usni svrab, ktery se jinde nedrzi a prisel na to tak, ze se ji poradne za pomoci takoveho pristroje jako maji na lidskym usnim podival do ucha ....
na nazev te vodicky si ale uz asi nevzpomenu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 07:20
- Nahlásit
čistit- jako na špejli a vatou-tak to právě vůbec ne!!!!!!
čím častěji se v uchu něčím vrtáš, tím to je horší......nanejvýš koupit Ote free-doufám,že název je dobře- koupíš u vete, nakapeš,pes si binec z ucha vyklepe sám,jen otřeš boltec potom.
Pokud ale nemoc už propukla, vete dá nějaké kapání...většinou se zažíná chronicinem...pokud jde tedy jen o běžný zánět ucha.
Se svrabem zkušenost nemám.žanda
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:50
- Nahlásit
My na prevenci používáme Epiotic, veterinář nám ho doporučil o osvědčil se nám.Jen se to nakape do ucha a promne no a ještě jsme nikdy s ušima problém neměli.
|
MARTAN
|
# Zasláno: 8 Led 2006 19:04
- Nahlásit
Mame asi podobny problem,ma uplne cerveny jeden boltec zevnitr.Ale druhe ucho naprosto v pohode.Uvnitr cerny maz.Ten svrab-jsou to nejake vyrazky nebo jen zarudnuti?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 20:59
- Nahlásit
Můj měl jako mladý často problémy s ušima.Bohužel na veterině nejdříve řekli,že je má v pořádku.Když jsem naléhala,že se mi skutečně v pořádku nezdají,tak paní doktorka otráveně,že je to plíseň.Často se mu to opakovalo a pokaždé u jiných vetů jiná diagnóza.Až na stará kolena pan doktor řekl,že je to chronický zánět zvukovodů.Hlavou neklepal,jen se mu často tvořil maz.Tímto chci jen říct,že přesto,že jsem s ním po vetech chodila a léčila,tak byl zánět chronický.Trošku jsem tímto zanevřela na některé vety.
|
kejta
|
# Zasláno: 8 Led 2006 21:19
- Nahlásit
Já holkám jednou za čas,když si zrovna vzpomenu dám do ucha spešl vodu na běžnou údržbu uší Nolvasan Otic. Cinknu jim to tam,začvachtám jim v s ní v uchu a pak je nechám zaklepat hlavou a zbytek,co jim zůstane venku na boltci jim otřu vatovým tamponkem. Ze šťourání špejlí v uchu mám strach, abych jim nějak neublížila nebo aby jim tam ta vaty nezůstala. Tahle metoda s občasným vyplachováním Nolvasanem se nám osvěčila a nikdy jsem s ušima svých psů neměla nejmenší problémy. Používala jsem to i u svých předchozích psů a taky jsme byli bez problémů (s ušima).
|
kejta
|
# Zasláno: 8 Led 2006 21:21
- Nahlásit
O veterinářích se raději vyjadřovat nebudu, nejsem schopná zaručit, že bych k tomu využila slušné mluvy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 20:06
- Nahlásit
Trochu me vydesilo vseobecne spatné mínení o vetech. Je pravda, ze mám také negativní zkusenosti s nekterými vety - vseobecne se jedná o vety "zlatokopy". Myslím, ze vetu je dost abychom pro nase milácky vybrali toho nejlepsího. Ale zpet k tematu - se zanetem vnejsího zvukovodu u psa mám velmi bohaté zkusenosti. Vzdy je velmi dulezité zjistit prícinu! Coz musí provest veterinár - nejlépe výterem a dukladnou prohlídkou ucha. Tím se zjistí jestli prícinou je cizí telísko ve zvukovodu, které drázdí a zpusobuje zánet nebo usní parazité
ci bakterie nebo jiná mikroskopická havet. Na základe výteru se zjistí citlivost na léciva. Pryc od veterinare, který bez okolku na svedící, zarudlé ucho s výtokem automaticky napíse sirokospektré antibiotikum - tím se ve vetsine prípadu zadelává na rezistenci vuci lécivum a tím i na chronické tezko lécitelné zánety. Výborná vec v predcházení zánetu jsou ruzné cistící emulze (napr.: Nolvasan Otic ...), ale pouze do zdravých usí. Problémem mohou být "usi dolu" - usi casto preklapejte, aby vetraly. Cistení se nebojte! Pri zánetu je naprosto nezbytné, aby se odstarnoval vyprodukovaný maz, protoze je zivnou pudou pro bakterie a usní roztoce, vzdy pred pouzitím léku odstrante maz na boltci vatovým tamponem a ve zvukovodu detskou vatovou tycinkou - zálezí na velikosti ucha, já u bloodhounda cistím zvukovod vatou namotanou na peanu. Nemejte obavy sahnout do zvukovodu - má tvar L - takze vás zastaví zalomení zvukovodu abyste neposkodili vnitrní ucho. Léciva uvádet nebudu - to je na vetetinári. Hodne uspechu v lécení!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 21:47
- Nahlásit
Vylecit usi je fakt veda, predevsim musis vedet, co v tech usich je a od toho maji veterinari mikroskop, aby ti to rekli a pak zvolili spravnou lecbu. Lit neco jen tak do ucha, to mu muzes jeste ublizit a zhorsit tu nemoc, muze byt taky na nejake kapky a roztoky alergicky.
Veterinar ti udela rozbor a pak si nech presne vysvetlit co a kde ja jak casto mas v tom uchu cistit
|
anonym
|
# Zasláno: 11 Led 2006 22:22
- Nahlásit
kejta
Hlavně že ty máš určitě vysokou školu veterinární. Proč sis ji tedy neudělala, když máš pocit, že jsou špatní. Když je psovi ouvej, tak jdou "špatný zkušenosti" asi stranou, že????
|
kejta
|
# Zasláno: 12 Led 2006 21:30
- Nahlásit
anonym
O mých zkušenostech s veterináři víš tři byliny a jednu sedmikrásku, tak buď tak laskav(a) a sklapni.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 21:40
- Nahlásit
Jestli to bude alergií na krmiva, tak pomáhá First Mate Lamb+Potato.
A nehádejte se tu!
|