Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / schi-tzu 7let
Autor Zpráva
pejsek
# Zasláno: 8 Úno 2005 16:59
- Nahlásit

pred rokem memu psovi zjistily na ekg ,ze ma slabe srdce.Kazdy den uz do konce sveho zivota bude brat jednu tabletku na tlak.Je stale stejne hravy,proto na nej musim davat pozor,protoze on vsechno zvladne jako driv,akorat ma problemy to potom udychat.

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 10:33
- Nahlásit

Ahoj, můj pejsek má též nemocné srdíčko, patrně vrozená vada, protože odmalička toho moc nenaběhal, ale diagnózu jsme zjistili až když šel pod narkózu v šesti letech. Od té doby bere prášky 2x denně Enap. Když jsme viděli rentgen, kde nám ukázali jeho obrovsky zbytnělé srdce skoro přes celý hrudník, hlídala jsem ho, usměrňovala a nakonec jsem zjistila, že je to k ničemu, že o sám si řekne a dá nám vědět, kdy má dost. Akorát to chce více obezřetnosti a předvídavosti, udržovat optimální váhu a nestresovat ho. Jinak v zimním období je čiperný bez jakýkoliv potíží, zato v létě! Opravdu se někdy táhne jak smrad... ), tak hodně zdravíčka Tvému pejskovi..

*sara*.
# Zasláno: 9 Úno 2005 10:57
- Nahlásit

Ahoj, tak to se k vám musím přidat . Mému psovi to zjistili ve čtyřech a půl letech. Problémy měl od tři a půl roku.Dřív neměl žádné příznaky. Při běhání, delší procházce a nebo vzrušení potom začal vyvrhávat hleny se slinama.Pořád ho vyšetřovali na všechno možné, já psala všude kam se dalo o rady a nic. Nakonec jsem změnila veterináře a ten řekl, že popisovaný problém souvisí se srdcem. Zjistil arytmii a na kardiologii mě řekli, že má těžký defekt srdce. Vrozenou vadu. Má otevřenou přepážku mezi levou a pravou komorou.Dírka je tam 6mm.Tak se mu tam mísí okysl. a neokyslič. krev.Dostal léky , také až do konce života. Betablokátory a ACE inhibitory/Prillium 300mg/, dále léky na lepší dýchání. On vůbec problémy nemá, jen při špatném počasí má to vyvrhávání hlenů a vždycky se mu zapění tlama. Doma vevnitř to vůbec nedělá. Musíme prý i hlídat bio předpověď, když je špatná, měl by být venku co nejmíň. Vet. mi řekl, že tenhle defekt je hrozný, má i zbytněné srdce a dá se udělat jen to, že se léky zabrání selhání a sníží se trochu ta námaha srdce. Prý má vést raději kratší a plnohodnotný život, než o něco málo delší a nic mu nedovolovat. To s veterinářem souhlasím.Takže normální procházky, na zahradě si běhá jak dokáže a ví sám.Vet. Dokonce vet. souhlasil s Chorvatskem, že tamní vzduch mu udělá dobře na to dýchání, jen musíme jet na přelomu května a června,kdy tam není tak horko, mít klima v autě a v pokoji.
U něj je nejhorší přechod z tepla do zimy a pak to přechodné období. Léto mu nedělá potíže, když není úplný pařák nebo nějaký blbý tlak vzduchu.A taky mi řekl, že hlavně bez stresů.
Přeji vašim pejskům šťastný a co nejdelší život!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání