| Autor |
Zpráva |
Axa1
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 17:27
- Nahlásit
Prosím o radu. Můj 1,5letý zlaťák líná jak o závod. Přidávám mu tablety biotinu. Je teď na takové mohutné línání vhodná doba? Dosud jsem měla a mám pudly, tak zkušenosti s chlupy moc nemám.
Moc díky za radu.
|
Axa1
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:20
- Nahlásit
Prosím, prosím, líná někdy v zimě psisko ještě někomu z vás???
|
Endy
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:31
- Nahlásit
Líná.Zrovna si mamča stěžovala,že jí špicka hrozně pouští chlupy a to už línala před dvěma měsíci po hárání.Já doufám,že to přejde.Možná mají ty neustálé teplotní změny vliv i na psa.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:34
- Nahlásit
Axa1
Ja som mala komplet zhodeneho psa v januari minuleho roku. Tento rok sa poponahlal, takze zhadzoval v oktobri. Zije ale v byte...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:35
- Nahlásit
Axa1
I kdyz se mnou feny zijou v dome, linaji vzdy asi 4-3 tydny pred haranim, takze nam to vychazi na jaro a podzim. Jestli mas pejsu v byte, muze byt na vine radiatorove teplo a teplotni rozdily byt - vychazky... Psi zijici v byte linaji celorok, proste vzit mopa, koste a kartac a cesat a cesat...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Fifi
To mas pravdu s tym celorocnym plznutim, ale mam pocit, ze 2x do roka proste je tych chlpov asi tak na 3-4tyzdne o doooost viac
|
Nicoletta + Nero
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:41
- Nahlásit
No , může línat proto , že hárá . ( pokud je to fena )
Pokud je to pes , tak to vážně nevím .
|
Axa1
|
# Zasláno: 27 Pro 2005 20:42
- Nahlásit
Jste moc hodní. Já smejčím jako divá, nejde mi o ty chlupy, ale o zdraví psa. Tak snad to je v pořádku.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 21:41
- Nahlásit
Mám psa, je celoročně venku, je to NO, asi před 14 dny začal docela vehementně línat. Vyčesávám podsadu, zakládá na zimní srst. Myslím, že je to normální
|
ira
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 08:06
- Nahlásit
Náš labrouš taky teď začal hrozně línat,prostě chlupy všude!
Vysávám,vysávám,je to do zblbnutí.
Pes s námi žije v domě,ale snažím se udržovat teplotu doma do 18 st. Taky se mi velmi osvědčil ROBORAN H ,který přidávám do granulí.
|
abiambra
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 21:47
- Nahlásit
Prosím jestli někdo může poraďte mi.Mám fenku šarpeje už 5 let a mám pocit, že neustále líná, někdy to je síla.Mám pocit, že bych z těch chlupů udělala 2 psy.Jinak je zdravá a velice ráda papá, ale nepřekrmuji ji.díky moc.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2006 21:58
- Nahlásit
Mě normálně líná i knírač.Předtím mi ani jeden knírač nijak nelínal-to už musel být jak koule.Teď ale trimuju a trimuju a líná stejně.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 06:24
- Nahlásit
Axa1
Nemůže měnit štěněcí srst za dospěláckou?
Jinak naše fenka taky začíná línat, ale u ná je to po období potencionálního porodu, je 2 měsíce po hárání, a to začne línat vždy.
Jinak ten biotin se projeví při delším podávání.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 07:02
- Nahlásit
Můj mladý pejsa začal pořádně línat někdy po létě a skončil zhruba v prosinci a na zimu vůbec nenahodil zimní srst a zjevně se k tomu ani nechystá, přestože je venku (doma akorát spí a to ještě na chodbě, kde je tak 10-max.15 stupňů....)....
Dokud má srst pěkně lesklou, tak si z toho nic nedělám....Biotin je dobrá věc, ale jak píše fromeli, projeví se to až po delším podávání. Mému pejsovi během toho silného línání dost pomáhal....Taky jsem přidávala syrový žloutek...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 08:53
- Nahlásit
Můj líná, ale to je nejspíš tím, že je to štěndo, ne?? Srst má krásnou...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 08:55
- Nahlásit
A co říkáte na mořské řasy??? Pomáhají? Taky mám pocit, že se z mojí zlaťačky stane skinhead...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:16
- Nahlásit
mořské řasy jsme zkoušeli - přípravek GAG....bylo to ale na klouby a ty účinky na srst tam byly psány jen jako "vedlejší"....na ty klouby to pomáhalo a pejsova srst taky byla (a je) pěkná.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:18
- Nahlásit
Evik
Ahoj Evo, písneš mi prosím na můj mail adelarichterova@seznam.cz, já ten tvůj nový mail nemůžu najít.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:19
- Nahlásit
Jandula
morske rasy rozhodne pomahaji. kdyz ti nevadi ze budes mit zeleneho psa, tak je muzes nalepit na mista odkud uz vylinaly vsechny chlupy ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:24
- Nahlásit
Evik
Já mám něco jiného, přímo jen na srst od Beapharu (ale jak se to jmenuje nevím...)
Jirikovo
dík za radu, už jsem měla psa hnědého (od čeho asi, že), oranžového (po desinfekci při operaci)... zelená se bude hodit...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:29
- Nahlásit
Jandula
jen nevim, jak se Sara srovna s tim, ze se chce pridat k hnuti skinheads a po aplikaci morske rasy z ni udelas privrzenkyni punkove hnuti, ktere jak znamo ma se skinheadskym ponekud odlisne nazory .... vis ja jen abys ji nejak nerozpoltila osobnost timto zasahem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:34
- Nahlásit
Jirikovo
ona už je rozpolcená i tak... jako každý labilní stvoření...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:40
- Nahlásit
Jandula
no ale timto krokem ji tu situaci rozhodne neulehcis .... jak myslis ... hlavne ji nezapomen s tim punkovym ucesem vyfotit a poslat fotku
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:54
- Nahlásit
Jirikovo
já jí nic ulehčovat nechci, já to chci ulehčit sobě, protože si fakt připadám jak debil, neustále ze sebe shazuju chlupy, chuchvalce chlupů se mi válí po celým bytě a je jedno, jak často vysávám...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 09:57
- Nahlásit
Jandula
neustále ze sebe shazuju chlupy
vim, ze je to veta vytrzena ze souvislosti, ale co takhle dojit si ke kadernikovi ...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 16:22
- Nahlásit
My máme 6 letého labradora a dost líná celoročně.Neschází mu něco nebo nepřebývá?Krmíme Royal Caninem.Už si s tím nevíme rady.Nemáte někdo nějakou zkušenost nebo radu?Veterinář tvrdí,že to nic není,ale věř jim
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:16
- Nahlásit
Mi před měsícem vylínala perská kočka. Je jak oškubanec. Zlaťáka bych nechala otrimovat a ostříhat. Sama to dělám a výsledky jsou. A taky každý den kartáčovat. Ovčanda mi línala v prosinci.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:31
- Nahlásit
Mucholabka
perské kočky línají? Mě právě někdo říkal,že jediné kočky nelínají...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 21:34
- Nahlásit
Verca Jo, tak to říkají chovatelé, kteří na ně nemají odbyt. S mým přítelem astmatikem může žít jen proto, že ji jednou týdně koupu, dvakrát denně češu a neustále vytírám. Z té kočky je tolik chlupů, že je dávám pískomilům do terária, aby měli v čem bydlet
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2006 22:31 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Mucholabka
tak z toho jsem jelen. a je nějaká kočka, která nelíná? Možná jsem to popletla.
|