Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Suché konce uší
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 11:31
- Nahlásit

Mám dotázek, naše jezevčanda měla v létě ukrutně vysušené uši, začala jsem jí dávat pupalkový olej s vit. E a betakarotenem. Vylepšilo se jí to téměř dokonale, vlastně jedinou chybnkou jsou naprosto vysušené okraje jajích "plácaček", má tam něco jako lupy a když v těch místech chytnu za chloupky, tak jdou dolů.
Co vy na to? Pupalku dávám skoro nepřetržitě od půlky října.

haha
# Zasláno: 23 Pro 2005 14:42
- Nahlásit

fromeli
tak když to měla už v létě tak to nevím lae mému psu vloni v zimě ušiska asi omrzly ,a srst šla taky dolů tak mě to vyděsilo a šli jsme na veterinu ,můj to měl fakt omrzlé ale jinak se jim to prý dělá i při cukrovce

Anonymní
# Zasláno: 28 Pro 2005 09:40
- Nahlásit

Tak přesně tenhle problém s vysušenými konci uší+chloupky dolů máme u naší zlaťandy už asi 2 roky, do teď jsem bohužel nezjistila o co kráčí, takže jakékoliv info uvítám.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2005 09:55 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Anonymní
a dělala jsi nějaká vyšetření?

Já půjdu v lednu pro tabletku na odčervení, tak o tom hodím řeč s vetem, ale i tak mě taky zajímaj zkušenosti jiných.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 16:37
- Nahlásit

Tak suché konce uší (kůže ne chlupů) máme stále, takže dneska vetka brala vzorek a bude dělat rozbor. Jsem zvědavá, jestli něco najde.

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:34
- Nahlásit

podobne problemy mel muj pes, mel tenkrat zakozku svrabovou, to bysl ale poznala

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:35
- Nahlásit

to by jí ale asi svědilo ne?

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:36
- Nahlásit

samozrejme ze to svedi, kuze se olupuje v supinkach, je to hnusny, tohle to asi nebude, ale mohl by to mozna byt jiny parazit, nevim

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:38
- Nahlásit

No uvidíme zítra dopo, co mi řekne.

pajinka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:40
- Nahlásit

Kazdoopadne, ma - li to uz pul roku, nebude to nic fatalniho jako je treba ta zakozka, ta vypada silene po par dnech...

Zdenka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 09:05
- Nahlásit

Když byly ty velké mrazy měly jsme stejný problém a ta naše malá netopýrka i když jsem jí je schovávala je měla stejnak hned ledový, tak vždycky když přijdeme z venku vezmu krém na ruce a mažeme packy a i konce oušek a pomáhá to.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 09:31
- Nahlásit

Zdenka
my už to máme od konce léta
Jinak jsem mluvila s vetkou, žádné parazity nenašla, takže to pro jistotu posílá na spešl laborku, uvidíme za 7-10 dní.

Endy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:57
- Nahlásit

Zdenka
Já mažu netopýrce do mrazu uši a packy nesoleným sádlem,ale ještě předtím,než jdu ven.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:29
- Nahlásit

A jakou pak máš netopýrku?Taky p.k?Já tu moc nebo spíš nikoho neznám chodímsem chvilku takže nevím kdo jakýho ho nebo jí má? Ale s tím sádlem jsi mě docela navnadil na chleba se sádlem a cibulí, ten sem neměla ani nepamatuju, ale to trochu odbíhám od tématu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:53
- Nahlásit

Endy
sádlem mažu tlapky, mohla bych to zkusit i na uši, ikdyž nevím, jak bych do vyřešila s její dlouhou srstí na uších, ikdyž jí to ostříhám, tak setjně tý srsti tam bude dost

Endy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:29
- Nahlásit

fromeli
Hm,to sádlo na chlupaté uši asi nepůjde.Co do chlupů vetřít trochu olivového oleje?Tak bude čubina chodit trochu umaštěnější,no.

Zdenka
Jo,taky mám krysařičku.O trochu mladší než ty.A dobrou chuť.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:32
- Nahlásit

Endy
no ten olej bych mohla zkusit, to mě nenapadlo.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:40
- Nahlásit

Tak už máme komplet výsledky a nic se nenašlo.
Takže to nejspíš bude horší prokrvování konečků jejích "plácaček". Takže podle rad jí to masíruju skorem každý den olivovým olejem a vypadá to, že se to lepší.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání