| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2005 11:31
- Nahlásit
Mám dotázek, naše jezevčanda měla v létě ukrutně vysušené uši, začala jsem jí dávat pupalkový olej s vit. E a betakarotenem. Vylepšilo se jí to téměř dokonale, vlastně jedinou chybnkou jsou naprosto vysušené okraje jajích "plácaček", má tam něco jako lupy a když v těch místech chytnu za chloupky, tak jdou dolů.
Co vy na to? Pupalku dávám skoro nepřetržitě od půlky října.
|
haha
|
# Zasláno: 23 Pro 2005 14:42
- Nahlásit
fromeli
tak když to měla už v létě tak to nevím lae mému psu vloni v zimě ušiska asi omrzly ,a srst šla taky dolů tak mě to vyděsilo a šli jsme na veterinu ,můj to měl fakt omrzlé ale jinak se jim to prý dělá i při cukrovce
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 09:40
- Nahlásit
Tak přesně tenhle problém s vysušenými konci uší+chloupky dolů máme u naší zlaťandy už asi 2 roky, do teď jsem bohužel nezjistila o co kráčí, takže jakékoliv info uvítám.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 09:55 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Anonymní
a dělala jsi nějaká vyšetření?
Já půjdu v lednu pro tabletku na odčervení, tak o tom hodím řeč s vetem, ale i tak mě taky zajímaj zkušenosti jiných.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 16:37
- Nahlásit
Tak suché konce uší (kůže ne chlupů) máme stále, takže dneska vetka brala vzorek a bude dělat rozbor. Jsem zvědavá, jestli něco najde.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:34
- Nahlásit
podobne problemy mel muj pes, mel tenkrat zakozku svrabovou, to bysl ale poznala
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:35
- Nahlásit
to by jí ale asi svědilo ne?
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:36
- Nahlásit
samozrejme ze to svedi, kuze se olupuje v supinkach, je to hnusny, tohle to asi nebude, ale mohl by to mozna byt jiny parazit, nevim
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:38
- Nahlásit
No uvidíme zítra dopo, co mi řekne.
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 18:40
- Nahlásit
Kazdoopadne, ma - li to uz pul roku, nebude to nic fatalniho jako je treba ta zakozka, ta vypada silene po par dnech...
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 09:05
- Nahlásit
Když byly ty velké mrazy měly jsme stejný problém a ta naše malá netopýrka i když jsem jí je schovávala je měla stejnak hned ledový, tak vždycky když přijdeme z venku vezmu krém na ruce a mažeme packy a i konce oušek a pomáhá to.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 09:31
- Nahlásit
Zdenka
my už to máme od konce léta
Jinak jsem mluvila s vetkou, žádné parazity nenašla, takže to pro jistotu posílá na spešl laborku, uvidíme za 7-10 dní.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:57
- Nahlásit
Zdenka
Já mažu netopýrce do mrazu uši a packy nesoleným sádlem,ale ještě předtím,než jdu ven.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:29
- Nahlásit
A jakou pak máš netopýrku?Taky p.k?Já tu moc nebo spíš nikoho neznám chodímsem chvilku takže nevím kdo jakýho ho nebo jí má? Ale s tím sádlem jsi mě docela navnadil na chleba se sádlem a cibulí, ten sem neměla ani nepamatuju, ale to trochu odbíhám od tématu.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:53
- Nahlásit
Endy
sádlem mažu tlapky, mohla bych to zkusit i na uši, ikdyž nevím, jak bych do vyřešila s její dlouhou srstí na uších, ikdyž jí to ostříhám, tak setjně tý srsti tam bude dost
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:29
- Nahlásit
fromeli
Hm,to sádlo na chlupaté uši asi nepůjde.Co do chlupů vetřít trochu olivového oleje?Tak bude čubina chodit trochu umaštěnější,no.
Zdenka
Jo,taky mám krysařičku.O trochu mladší než ty.A dobrou chuť.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:32
- Nahlásit
Endy
no ten olej bych mohla zkusit, to mě nenapadlo.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:40
- Nahlásit
Tak už máme komplet výsledky a nic se nenašlo.
Takže to nejspíš bude horší prokrvování konečků jejích "plácaček". Takže podle rad jí to masíruju skorem každý den olivovým olejem a vypadá to, že se to lepší.
|