Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Buvolí kosti, hrtany, prašečí uši ap.
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:20
- Nahlásit

Dáváte svým miláčkům tyto "dobroty".Četla jsem, že se na nich mohou udusit...A ten náš je má tak rád

A je to pro ně něčím zdravé????Nebo jen na zabavení

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

To jsi četla teď na webu tech naháčů, že jo - já taky. My dáváme občas uši, nemyslím, že jsou zdravé, možná na žvýkací svaly , ale zábavné určitě

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:30
- Nahlásit

podle mě tato "žužlátka" jak tomu říkám obecně mají dobrý efekt na zuby a ty žvýkací svaly, ale co se týče výživné hodnoty, tak je lepší ovařená vepřová packa či ouško než to sušené. V čím přirozenějším stavu, tím pro psa snadnějis travitelné.
Jinak já ta žužlátka psům dávám taky, ale vždy jsem někde poblíž (mám tu zkušenost, že mlaďoch všechno hltá, takže toho hlídat musím)

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:08
- Nahlásit

Z hlediska výživy to asi význam mít nebude, ale lidi taky nejedí jen to, co má nějaký smysl, tak proč by hafuša nemohla mít taky nějaký pošušňání, zvláš't ty smradlavý věci jí jedou, už má pytel připravený pod strom

Kalliope
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:10
- Nahlásit

já to dávám pejskovi tak 4x do týdne je to rotvík, ale slyšela jsem, že je to dost slané, tak mám obavu, jestli to s tm nepřeháním. Dávám to taky na zábavu, ne na jídlo, ale i tak..... nechci mu nějak ublížit.

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:15
- Nahlásit

Já svým psům dávám uši, šlachy, záuší...
Milují je. Ani jeden nehltá, je to pro ně zábava a pro mě taky, protože se musím smát, jak oba leží, mají ucho mezi packami a poživačně ho žvýkají.
Myslím, že je to srovnatelné s vařeným uchem nebo packou, oboje má stejnou výživnou hodnotu. Tedy podle mě. A určitě mají v sobě takové ty klihovité látky (nevím, jak to jinak pojmenovat), které dáváme psům taky většinou v různých doplňkových věcech - (co obsahují chondro... na klouby)
Rozhodně je to lepší, než ty lisované tyčinky, kroužky, atd, které mě tedy připadají jak umělé. Taky je moji psi nechtějí.
Ale "proti gustu žádnej dišputát" říkávala babička. Prostě každý dává něco jiného. Výborné jsou telecí kostičky, ale kde je dneska vzít a nekrást - co?
Pes je musí kousat, takže posiluje žvýkací svaly, čistí si tím zuby, a žaludek pracuje víc než při trávení granulí
Takže já jsem jednoznačně pro uši, záuší, ....

cernota
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:15
- Nahlásit

Já je psovi taky kupuju, aspoň si vyčistí zoubky, pochutná si a ještě si s tim vyhraje.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 17:28
- Nahlásit

Jojo dávám taky, ale od doby kdy jsem našla psa jak se dusí, po tom, co se pokusil spolknout zbytek bůvolí kosti, tak ho s většími žužlátky hlídám.

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:16
- Nahlásit

birma
jenže buvolí kost je právě už něco jiného, ty já vůbec nedávám, moji psi je ani moc nechtějí, je to bez chuti a bez zápachu. Ale sušený uši, hrtany, nožičky apod. se koušou normálně, netvoří takovou tu rozslizlou hmotu jako věci z buvolí kůže, která mi stejně připadá nějaká umělá......stejně jako ty různé tyčinky, botičky a jiné hrůzy....

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:24
- Nahlásit

U nas jednoznacne vedou praseci usi. Dostanou je tak 2 - 3x do mesice, vic ne, je to tucny a za chvili by byly jak koule. A jeste holkam koupim obcas suseny plice - ale to je strasnej smrad.

ola
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:51
- Nahlásit

Já kupuju v Hornbachu takový pytlíčky, ve kterých je směs těch žvýkacích smradlavin. Jsou tam uši, packy, šlachy, plíce atd. Děsně to smrdí a čuba to miluje. Už jen když zašustím pytlíkem, tak se může uvrtět. Jednou mi někde v Zooobchodu říkal prodavač, že nejhodnotnější z toho všeho je taková ta "krkavice" - roura hrtanu (nevím, jak to jinak nazvat), že obsahuje vápník?! Nevím, ale fakt je, že čuba má svoje oblíbené a jiné leží někdy dost dlouho bez povšimnutí (právě např. buvolí kost apod.).

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:52
- Nahlásit

Fifi
tučný? naši je chroupou skoro každý den a jsou jak lunti, ale ještě raději mají uši hovězí, ty vepřové jsou tak na tři kousnutí.....

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:04
- Nahlásit

to mexa miluje pouze plíce a sušený slepičí pařáty, což mi připadá nechutné)) uši milovala, ale jednou se něco prostě změnilo a prostě si ucho vzala a šla si ho zaharbat do sedačky..od tý doby je nežere

joli
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:11
- Nahlásit

Taky jsme Harykovi kupovali uši a libovali si jak mu chutnají a divili se jak rychle je dokáže sežrat.....až jsme zjistili, že je vůbec nežere - zahrabával si je na zahradě Takže máme zahrabaných tak cca dvacet uší a jednu uvařenou vepřovou nožku, tu taky mrcha zahrabal.....

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:56
- Nahlásit

Ebony

u nás je to to samý, rozhodně po tom netloustnou, mají je každý den,
buvolí kůži a jak jsi řekla všechny ty hrůzy, ty naprosto ignorujou, nevzali by to do huby, jen se na mě vyčítavě koukali. Už to nekupuju.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:05
- Nahlásit

Vyrobky z tzv. bielej koze Hugo miluje, tie zvlastne nazltle veci nevezme do papule. Uska, hrtany, pluca, si vypyta kazdy den po veceri, presne tak isto ako po ranajkach si vypyta rozok

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:06
- Nahlásit

Ebony
Jasně s přírodníma věcma mám lepší zkušenosti - když pominu to, že pes kus užvejká, ten spolkne a pak vybleje, že je to moc velký.... On totiž neumí žužlat a chce všechno co nejdřív spolknout, takže beze strachu dávám akorát uši a pak ty velký hovězí nohy (po těch větrám tak tři dny byt....)
On má rád i ty blbosti z buvolí kůže - sem tam je koupim a to hlavně proto, že mu dýl vydržej a v tom bytě jsou přecejenom praktičtější.....

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:06
- Nahlásit

Majda
Tak to náš Cllif miluje všechno co se dá žvýkat, ať už jsou to uši nebo buvolí kostičky. Všechno ho to zabaví ta hrozně moc dlouho.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:12
- Nahlásit

Ebony
No, me to tak prijde - ale asi to bude tim, ze staci, aby se jedna moje fenule podivala na prazdnou misku a ma kilo navic.. Tak je radsi vahove hlidam vsechny..

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:29
- Nahlásit

Moji psi po večeři jdou k nádobě, kde mám tyhle dobroty a čekají, dokud jim nedám alespoň něco malého, jinak by nebyly celí. No a ráno, když jdu do práce, tak dostávaj něco většího, třeba ucho nebo šlachu a jsou spokojený.

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:41
- Nahlásit

Majda
A nebojíš se je s tím nechat samotný? Slyšela jsem, že by se mohli udusit... Ty máš ale asi větší pesany, že?

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:47
- Nahlásit

Mám německé ovčáky, neměla jsem s tím nikdy problémy, ale je fakt, že nejsou ani jeden hltaví. U malého psa je to možná větší problém. Napadá mě, co takhle ucho rozpůlit (přeseknout)?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:56
- Nahlásit

suesie
pokud to jenom žužlá, tak se ti neudusí - udusit se může takovej pes jako ten můj, co bude zkoušet spolknout něco, co mu prostě do krku neprojde a už mu to nepude ani vydávit ven ( v našem případě to byl zbytek buvolí kosti tak 15*5*3cm (mám velkýho psa. Ale nehrozí, že se otočíš a pes se najednou udusí - napřed bude slinit a snažit se to vydávit. Udisil by se akorát kdyby to mělo na jednom konci o hodně menší průměr než na druhym - zasunul by si tu úzkou část do krku a ta široká by mu ucpala dýchací trubici. Ale myslim že třeba ušima to prostě nehrozí

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:06
- Nahlásit

Majda
To je celkem dobrej nápad
birma
No u toho našeho třeštidla člověk nikdy neví.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:07
- Nahlásit

suesie
spíš se udusí malou věcí než velkou....

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 10:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Čtu tu různé názory "jak často". Dávám našemu lopatky a nožky (prasečí), které vařím (vývarek pak do granulí). Sem tam, když chci mít pokoj na delší dobu, tak koupím velkou buvolí kost a jedna věc mu strašně chutná - taková tyčka údajně ze zvěřiny. Tak tu rozdělím na 4-5 částí. Vypadá to jako čabajka
Nikdy mu to nedávám když zůstává sám, je to také spíš hltavec.

Kosti by neměl mít každý den, že, ale třeba tu prasečí nožku? Je štíhlý, pohybu docela dost (teda on by chtěl mnohonásobně víc, ale panička nestíhá ).
Akorát z toho druhý den docela hodně kadí...

Mika
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 15:26
- Nahlásit

ja som svojmu psovi kupila u reznika veprovu packu ale dala som mu ju normalne surovu, nevarila som ju.. musi sa to ovarit? co potom s tou kostou?
navyse mam hrozny problem. odkedy krmim psa surovym masom, tie zuvacie kosti z byvolej koze ktore predtym miloval, mi uz do pusy nevezme.. myslite ze to mas suvis?

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 15:45
- Nahlásit

Mika

musi sa to ovarit? - nemusí
co potom s tou kostou? - zkus popelnici
myslite ze to mas suvis? - možná, šel za lepším

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání