Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kulhající štěně
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Pavel
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 00:06 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Prosím o radu. Mám 9 měs. štěně NO, psa s PP, oba rodiče mají RTG 0/0 pejsek již měsíc kulhá na přední nohu. Nemohu vysledovat důvod jeho kulhání. Kulhá velice nepravidelně. Jednou bez zátěže, jednou po běhání za starším psem. Nožku nijak nezvedá, nenadlehčuje, jen dopadá na tu druhou.Pejskovi podávám Alavis Singl a Alavis kloubní výživu. Včera opět silně kulhal, tak jsem ho vzal na RTG loketních kloubů. atd.atd... Nic se nezjistilo, RTG bylo negat. Pejsek dál kulhá. Prý by to mohlo být rychlejším růstem a u většiny psů se to s dospíváním vytrácí. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Janka
# Zasláno: 15 Pro 2005 06:58
- Nahlásit

Nám takhle kulhal jednou labrouš přibližně ve stejném věku. Ale nic to nebylo. Asi se namohl při hře s naším bratrance, který má přes 100 kg hodně se prali a honili, tak to zřejmě bylo z toho - veterinář mu pro jistotu dal nějaké injekce proti zánětu a musel mít pár dní klid - menší prochajdy atd. ... a taky jsme zároveň mazali popraskané polštářky, protože to prý mohlo být i od toho...pak to samo přešlo!!!!

viky
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:01
- Nahlásit

Kolegovi od nas ze cvicaku tak zacal kulhat pejsek asi v 5ti mesicich. Je to tim, ze rychle narostl ( moc rychle naskocil do vysky ). Vet mu na do dal nejaky vitaminovy prasky a asi behem 14 dnu se to zlepsilo.
Poslu mu sms a zeptam se jak se to jmenuje a potom ti jeste napisu.

Pajus
# Zasláno: 15 Pro 2005 07:57
- Nahlásit

U mé fenečky jsem do jednoho roku měla tento problém asi 2x - 3x...mělo by to být příčinou toho růstu. Vždy jsme zajeli na veterinu kde jí dali buď něco proti zánětu a nebo mi naplnili stříkačku a my jsme z ní každý den 1,5 kubíku stříkli na piškot a to měla zbaštit, bylo to proti bolesti a vždy to výborně zabralo! Jinak teď už je jí rok a půl a nekulháme

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:47
- Nahlásit

Pavel

Pavle, může se jednat o panostitidu, tj. zánět velkých kostí. Je to opravdu způsobeno rychlým růstem u štěňat velkých plemen. Mám ročního berňáka a taky to měl. Veterinář mu prohmatal velké kosti, pak udělal RTG, kde se panostitida potvrdila. Alavis jsem dávala taky, ale na tohle nepomůže. Protože je to prý pro psa dost bolestivé, dávají se léky od bolesti (Rimadyl - dost drahý, nebo Movalis - ten bral náš Sam). Po několika dnech kulhání ustalo a do dneška nekulhá. Ale údajně se může kulhání v době do cca 1,5 - 2 let opakovat. V tom případě se opět nasadí lék od bolesti. Ale je důležitý klid. V době kulhání Sam nesměl běhat, musel chodit jen na vodítku a nepřetěžovat.

Břetislava
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:02
- Nahlásit

Pavel
Přesně takové příznaky měl náš labrouš. Taky jsme byli na rentgenu a nic mu nezjistil, bere Alavis a stejně někdy na přední packu kulhá (je mu teď 1,5). Jeden veterinář mi doporučil, že mu máme nechat udělat krevní testy - prý to může být i borelioza nebo jiná nemoc, kterou zjistíš jen z krve.

Břetislava
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:04
- Nahlásit

Pavel
Přesně takové příznaky měl náš labrouš. Taky jsme byli na rentgenu a nic mu nezjistil, bere Alavis a stejně někdy na přední packu kulhá (je mu teď 1,5). Jeden veterinář mi doporučil, že mu máme nechat udělat krevní testy - prý to může být i borelioza nebo jiná nemoc, kterou zjistíš jen z krve.

sara03
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:06
- Nahlásit

Ahojky.
Náš Aránek jako štěně kulhal také.Měl zánět v kosti na zadní noze.Vet mu nejdříve kontroloval kolena,jestli to nejsou natažené vazy /ty z toho málem natažený měl/. Pak udělal RTG /to už ale pod částečnou narkózou / a potvrdil se zánět.Prý to opravdu mají hafové do dvou let.Taková štěněčí nemoc.Dostal injekci a od té doby to už bylo v poho.

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:28
- Nahlásit

sara03

My jsme sice měli RTG bez narkózy, jen jsme ho drželi, ale to asi záleži na veterináři.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:32
- Nahlásit

Taký istý problém ako Pavel sme mali aj my a perfektne zabral Artican. Dávame ho aj teraz preventívne a budeme ho dávať do 1,5 roka.

http://www.domacilekarna.cz/veter/produkt_arti.htm

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Anonymní

To je výživa kloubů. Pokud by se jednalo o zánět dlouhých kostí, tak na tu mu nepomůžou. To je informace od veterináře. Na panostitidu se dávají jen léky od bolesti.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:04
- Nahlásit

Taky bych potřebovala poradit, jestli s tím nemáte někdo zkušenost.
Mám štěně 4 měsíce staré (v dospělosti bude vážit asi 25-27kg) a zhruba před 14 dní jsem si všimla, že po probuzení obtížněji vstává na přední packy.Vždycky to musí jakoby rozchodit a teprve potom chodí normálně. Někdy i při delší procházce se mu jakoby podvrkne nožička. Zkoušela jsem prohmatat klouby a celé nožičky a je to bez bolesti. Nesetkal jste se s tím někdo? Mám nechat udělat hned RTG a nebo nejdříve začít přidávat nějakou kloubní výživu? A jakou? Dávám granule pro velká plemena.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:18
- Nahlásit

janina
Pavel nespomýnal žeby jeho psovi zistili zápal kostí.
Ja len, že môj hafo mal ten istý problém a bol aj na RTG a nič mu nezistili, mal to tiež z rýchleho rastu a veľmi mu pomohol Artican, 14 dní po nasadení prestal kulhat a nekulhá dodnes a drží sa už 4 mesiace.

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:25
- Nahlásit

Anonymní

Já vím, že to Pavel neříkal, ale napsala jsem mu, že by to mohla být panostitida a v tom případě výživa kloubů nepomáhá. Ale samozřejmě to může být cokoliv jiného

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

janina

janina
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:40
- Nahlásit

Anonymní

a nesměj se

Ghianika
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:48
- Nahlásit

Pavel
ahoj Pavle, s naším mladým (teď mu je 19 měsíců) jsem měla ten samý problém, jen s tím, že začal kulhat v šesti měsících. Jeli jsme s ním k vetovi do Plzně (z Prahy - na doporučení a hlavně protože se o nás vzorně staral, když jsme tam byli na táboře). Cairo v té době dostal injekci na bolest, vitamíny (neptej se mě jak se to jmenovalo) a hlavně změnu krmiva na doporučení. Začal dostávat Fitmin Leon a do týdne měl po potížích a od té doby už se neopakovaly. V dubnu jsme byli na RTG a od posuzovatele nám přišlo 0/0.
Pokud budeš chtít víc informací nebo kontakt na toho veterináře tak mi napiš na mejlíka

Pavel
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 20:12
- Nahlásit

Tak jsem zase tady. Díky moc za rady! Jsem už z toho docela špatnej. Je pravda, že muj pejsek asi trochu víc vylétl. je mu 9 měsíců a něco, v kohoutku má asi 66 cm a váží 35 kg. Na štěndo NO je to dost.Trochu jsem s tím počítal, protože matka byla obryně. Do-nedávna žral 4*deně. dnes do něj dostanu sotva jednu porci. Z ničeho nic se přestal takhle cpát. Mám podezření, že je to po podávání Alavisu. Před vetou tolik nekulhal, a na RTG nic nebylo, ani stíny naznačující panostitidu. Dlouhé kosti, klouby, vše O.K. Dělal mu 6 snímků. Psa jsem již podezříval, že simuluje. Dnaska, tj. 2 dny po prohlídce sotva chodí. Přišlo to zase z ničeho nic. Zaujala me rada ohledně Articanu a rada Ghianiky ohledně změny stravy. Můžete mi o tom napsat něco podrobněji? Díky moc

Ghianika
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 08:08
- Nahlásit

Pavel
ono podrobněji není co, Cairo měl v těch 6ti měsících 35 kg, teď má 48. Víš ono je těžké dělat diagnozu od počítače, já z toho byla taky špatná, hodně, dovedu si představit jak ti je, a je mi jasný, že si z těhle rad vybereš to co ti bude nejblíž, jen být tebou tak to konzultuji ještě s jiným veterinářem ne jen s jedním.
4 denně žrádlo je dost, já dávala 2x denně a doteď většinou dávám. Jinak já nedávala Alavis ale Caniviton, ale to je myslím jedno, oboje je na stejné bázi.
K tomu krmení najdeš ho tady http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=26&id=115 a všimni si tam složení. Je fakt, že "odpad" z něho šel opravdu velký, ale kulhání přestalo a měl už klid. Jinak dávku jsem mu dávala na spodní hranici doporučeného dávkování pro velká plemena ne pro obří.
Ono to uvidíš podle psa jak bude vypadat, jak se bude chovat...jinak teď už negranuluju, dostávaj maso, ale do toho roka byl na granulích.
Držím palce ať to dobře dopadne

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 14:52
- Nahlásit

Pavel
Opýtaj sa na ten Artican svojho veterinára. Mne ho poradila poradkyňa chovu a vetrinár mi ho schválil, že je to veľmi dobrá vec. Je to taká zelená nádobka s bielym práškom. Dáva sa 1 odmerka na 10 kg váhy. Ja mám 37 kg psa a vydrží mi asi 6 týždňov. U nás na Slovensku stojí okolo 1500 Sk. U Vás neviem.

evina
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 17:26
- Nahlásit

Bohužel řeším stejný problém.Dnes dělali hafovi RTG a zjistilo se,že má malý úlomek kosti v kloubu(snad to píšu správně)ve vřetenní kosti.Je mu 7.měsíců.Prý se tohle nedá řešit jinak než operací...Máte s tím někdo zkušenost?Měl někdy váš pejsek něco podobného?Musím říct,že jsem z toho trochu přešlá.Myslela jsem ,že když budu krmit kvalitním krmivem(purina pro-plan)a přidávat alavis msm,tak nám tyhle problémy pohybového aparátu až tak hrozit nebudou.Zvlášť když štěník je jen středního vzrůstu.

kejta
# Zasláno: 16 Pro 2005 19:23
- Nahlásit

Taky mi malá kulhá na pravou přední nohu,napřed si všichni mysleli,že to bude DLK,ale po RTG nám veterinář řekl,že jí začíná kostnatět chrupavka v lokti.Byl z toho docela v šoku,protože u šestiměsíčního štěněte to ještě nikdy neviděl.No a asi si dokážete představit,jak přešlá jsem z toho byla já. problém je v tom,že se to nedá nějak léčit a ani operativně vyřešit.teď musíme jen hlídat,aby se to nezhoršovalo,tak snad nebude.Doufám.

Anonymní
# Zasláno: 19 Pro 2005 19:51
- Nahlásit

My na kulhání dáváme Fortiflex a oproti Alavisu působí mnohem lépe.dává se jen jedna tableta denně a navíc je ochucená takže není problém s podáním.

pama
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:02
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může trvat kulhání z namožení? Náš 4,5 měsíční pejsa si hrál (dost vášnivě) se svým bráškou a večer jsem zjistila, že kulhá na levou přední. Nejvíc kulhá když vstane, pak to trochu rozchodí. Trvá to už 3.den, jinak je OK, baští a hraje si jako jindy. Nevím do kdy mám čekat s návštěvou veta.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:06
- Nahlásit

pama
a bolí ho to? Zkoušela si packu ohmatat? Zapohybovat?

pama
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:09
- Nahlásit

Zkoušela a ani necekne.

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2006 12:18
- Nahlásit

pama
Já bych počkala tak těch 5 dní, držela ho pokud možno v klídku, já vím, u štěníka je to problém, hezky v teple, žádný skákání po sedačkách, postelích (což má naše potvora v oblibě). No a potom, pokud by se to nelepšilo nebo horšilo, šla k veterináři.

Luu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:11
- Nahlásit

Včera jsme byli se štěňulí retrívra na výletě. Po 3 km nám začala kulkat na zadní nohu. Cestou se to zhoršovalo, tak jsme ji domů donesli a hned šli k veterinářce.
Malá se nám asi namohla, možná má něco s vazama, má prý dost volná kloubní lůžka. Když to za 3 dny nepřejde, půjdem rozhodně na RTG. Ale píšu kvůli tomuhle:
Veterinářka na mě koukala jak na vraha, že po 3 měsíčním štěndu chci tak dlouhé trasy. Normálně mi malá ale v pohodě ujde tak 8 km procházku v pohodě, celou cestu blbne, skotačí. To je prý špatně, koukala sem jak blázen, podle vet by to bylo tak na 20 min pomalu se projít a domů!!

Kolik chodíte se štěndama vy? Je na to snad nějaká tabulka?! Když malou nevylítám, udělá mi z bytu kůlničku na dříví. Teď má sice bolesti, ale je vidět, že by se chtěla vylítat, nemůžu jí udržet v klidu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:16
- Nahlásit

Luu
To je opravdu moc na 3-měsíční štěně.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2006 11:24
- Nahlásit

Luu
Fuuuha, my sme presli prvy kilometer asi tak v styroch mesiacoch... a aj to som mala vycitky svedomia.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání