| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:35
- Nahlásit
Mému štěndu je 5-měsíců. Většinu zoubků už má nových, ale jeden dolní špičák nějak nechce vypadnout. Problém je v tom, že už mu vedle něj začal růst nový. Co s tím? Mám ještě počkat, jestli mu nevypadne, nebo ho jít k vetovi vytrhnout?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:50
- Nahlásit
Měli jsme u pudlíka stejný problém, jen ty špičáky takhle rostly všecky 4. Vet tady u nás říkal, že vypadne sám, nic s tím nedělat. Dopadlo to tak, že maličký pudl měl v hubě 8 špičáků stejně velkých a my je jeli na kliniku pod narkozou staré špičáky vytrhnout. Takže myslím, že bude lépe myšák vytrhnout.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:58
- Nahlásit
suesie
Já to mám úplně přesně tak!!! Akorát má už vyrostlí horní špičák a vedle pořád ten starý Asi před 14-ti dny jsem byla u veta a ptala jsem se ho na to. Řekl, že je to naprosto v normálu a je ještě čas, aby vypadl. Prý nějak do 7měsíce. Pak mám kdyžtak přijít
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:00
- Nahlásit
suesie
Jo a ještě říkal, že kdyby nevypadl, tak se pod jemnou narkózou vytrhne a že je to banální zákrok takže se nemám prý vůbec ničeho bát...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:01
- Nahlásit
Niko
Já se na to ptala ještě na fóru mujpes.cz a tam mi nějaká holčina řekla:
Jděte na trhání hned, ať Vám nový špičák neroste na křivo. Trhání mléčných zubů nebolí. Vet zoubek jemně vyvyklá a pak vytrhne. Celá procedura trvá (pokud nemáte pejsky hysterika a je zvyklý si nechat šahat do tlamy) max. 10 vteřin.
Tak nevím, asi zkusím napsat vetovi maila.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:01
- Nahlásit
Niko
taky jsem to měla u pinče a vet to pod lehkou narkózou vytrhl kolem půl roku aby mu ten nový nerostl potom křivě. Trhal mu takhle oba horní
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:08
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =1236
My měli stejný problém. Vet říkal hned vytrnout, ale měla jsem hrozný strach z narkózy. A protože nás ten vet už jednou zklamal, tak jsme změnili veta. A ten druhý řekl, že máme počkat. Když je ten starý bílý - živý, tak hrozí že ho tam při vylamování kus zůstane a pak ho musí "dolovat". Nám vyrůstaly za sebou, takže mu skus ten starý neovlivňoval. Dávali jsme mu hodně věcí na kousání a snažili se s ním trošku kývat. Vypadl mu v skoro v osmi měsících , to už začal být takový žluto-šedý.
Ale kamarádka měla ten samý problém a také mu je nechala růst. Ale u ní to ovlivnilo skus a zoubky má štěnda teď křivé. Proto nechodí na výstavy a zřejmě by jí ho asi ani neuchovnili.
Je to u každého případu jiné, nejlíp by měl posoudit vet
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:08
- Nahlásit
Ghianika
Ty máš malýho hladkostrstýho pinče?? Pátrám, pátrám, ale tady asi mít nikdo Německýho nebude .
Vet na špičák koukl a prý v pohodě. Snad by ho vytrhl, když by se mu zdálo, že bude tomu novému lézt do cesty...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:09
- Nahlásit
Zapomněa jsem se přihlásit
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:11
- Nahlásit
Anonymní
Mému taky rostou u sebe a bet ví, že budeme jezdit na výstavy, tak by snad zakročil . Taky řikal, že se s ním máme přetahovat, aby mu tím vypadl...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:16
- Nahlásit
Ten anonymní co se tak rozepsal jsem já
Niko
Pokud je to dobrý vet, tak by to měl vědět nejlíp. Nebo se můžeš zkusit zeptat ještě nějakého jiného veta a uvidíš
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:22
- Nahlásit
Niko
jj. Faustíčka
Německýho má Michala, ale ani nevím jestli sem chodí
tady má stránky [url=]http://www.dobrmani.websnadno.cz[/url]
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:23
- Nahlásit
hergot co dělám špatně že se mi ty stránky nikdy neobjeví jako odkaz???
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:38
- Nahlásit
Ghianika
Díky! Už jsem tam mrkla, ale našla jsem jen pár fot...všechno tam má o Dobrmanech škoda...
Hezoučkej haf!!
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:39
- Nahlásit
www.rot.estranky.cz
já tam to url nedávám vůbec... ale zadám jen adresu
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:40
- Nahlásit
Takhle:
http://www.dobrmani.websnadno.cz
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 09:58
- Nahlásit
Niko
no to je fakt, ona dělá dobrmánky, ale pinče má taky
jinak dík za radu už to snad půjde
Jinak ty stránky máš udělaný opravdu hezky
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:20
- Nahlásit
Ghianika
Díky za pochvalu
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:22
- Nahlásit
suesie
Tak jestli vetovi mailneš, tak mi dej vědět, co on na to, jo... Já tomu mýmu budu prostě věřit. Stejně má ten novej špičák už velkej a tak je to už prakticky jedno... Jinak má taky už všechny zuby venku
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:25
- Nahlásit
Rozhodně nechte zoubek vytrhnout. Zvláště, když už vedle roste nový. Ten se pak špatně zařazuje do zubního oblouku. Navíc pamatujte, že špičák je zub s nejdelším kořenem a jeho pozdější zařazování je složitější. Někdy se může stát, že k přirozené resorpci (ubývání) kořene mléčného zubu nedojde, zoubek zůstane a mimo řadu narostlé stálé zuby se pak zafixují ve špatné poloze. Je to podobné jako u lidí. Jsem z oboru. DR
|
Endy
|
# Zasláno: 13 Pro 2005 11:29
- Nahlásit
suesie
V pěti měsících vůbec neuvažuj nad tím,že dáš zub vytrhnout.Vet to tak brzy ani neudělá.Tvůj pes má nejspíš vyměněné řezáky a druhé špičáky mu teprve začínají růst.První se klube ten dole,ale ostatní budou mléčné,nemohou být ještě vyměněné.Takže pěkně počkej,až se pes přezubí komplet a pak to řeš.Spodní špičáky vypadnou téměř vždy,problém bývá s horními.Se psem se často přetahuj o peška,dávej kousat buvolí kostičky a zoubky viklej.Často drží pevně a vypadnou až v desátém měsíci.S trháním spěchej,když vidíš,že se mění skus nebo roste špičák do dásně.Ale je zbytečné dávat pejska do narkózy,když zub může sám za pár dní vypadnou.Jinak mléčný špičák má strašně dlouhý kořen a je křehký,takže trhání bez narkózy většinou končí tak,že se zub uštípne a kořen tam stejně zůstane.Není to nejlepší řešení.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:21
- Nahlásit
Endy
Díky za radu, asi to tedy ještě nějakou tu dobu nechám být. Jina už mu opravdu rostou všechny špičáky nové a mléčný má akorát ten jeden dole. Připadá mi nějaký předčasně vyvinutý dokonce už začíná i zvedat nožičku
|