Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Víc aktivity,víc energie?
Autor Zpráva
Usanda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 11:21
- Nahlásit

Ahojda,
mám středního pinče,hodně aktivní pes,denně jsme tak 5x venku,aspon 1x za den nebo 2 dny velká procházka (1,5-2hodiny),kdy pořád běhá....no a taky agility(ted podle počasí-asi 1x týdně).Jinak má 9kg a 40cm.Krmím granulemi Calibra Adult-jehněčí. V létě jedeme na týden na agility tábor-denně dvoufázový trénink! myslítě,že mu mám pak pořídit granule pro aktivní psy,sportovní....s větší energií? nebo mu ta Calibra bude stačit? Na obalu je plánek pro dávkování mimo jiné i podle aktivity,jen jsem ta čísla času doma avenku moc nepochopila. To by pak jen stačilo teda zvýšit krmnou dávku? jenže on stejně moc nežere,tak myslím,že by to k ničemu nebylo.
Co myslíte?

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 14:03
- Nahlásit

Usanda
Klidne krmte granulemi pro aktivni psy. Rozdil je u nich ten, ze maji vic tuku. Takze pokud mate hubeneho psa a vite, ze to vybeha a nebude kynout, tak je kupte.

Usanda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 20:06
- Nahlásit

Díky. Nicméně by mě zajímalo: jaká zátěž pro psa už vyžaduje krmivo s větším podílem tuku? Myslím,jestli je to pro psy,co denně běhají 30km,denně na agility nebo trekingu. Anebo pes,který doma i venku pořád běhá, má vydatné procházky a agility? Nedokážu posoudit,jestli by zvýšený přísun tuku vyběhal nebo ne?!

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 20:10
- Nahlásit

Usanda
Asi takhle, pokud ti po granulích, co teď má, hubne, dej mu zátěžovku

Já mám ten problém, že můj pes žere zátěžovku, dostává o 200g víc, než by měl a nepřibýrá, je pořád hubenej

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 22:01
- Nahlásit

WhiteWolf
Ten problem jsem resila taky. Donutila jsem psa zrat o 300g denne vic, navic jsem mu pridavala maso, porad jsem mu pres den davala dobroty, rohliky, atd. A pribral. Po dvou letech, kdy nad nim jeho majitelka lamala hul.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 22:24
- Nahlásit

niniel
hmm rohlíky do něj cpu taky, jenže on sežere tak max. 3/den a končí. Dostává syrový maso, usmažený vajíčko, suchary... Uvidim, budu do něj cpát pořád nějaký věci..

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 22:51
- Nahlásit

WhiteWolf
Opravdu to jde. A kupte vysokoenergeticke granule. Jo, ja uz mu pak i mazala chleby se sadlem, proste byl jak vyzle a ted je fakt krasny.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 22:56
- Nahlásit

niniel
Máme granule s 30% proteinů a 30% tuků !

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 22:58
- Nahlásit

WhiteWolf
Teeda, tak to uz asi ani vic granule nemaji, ne? Kolik vazi a kolik ma vazit?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2005 23:10
- Nahlásit

niniel
Váží 46kg a kolik má vážit to nevím To se říct nedá, prostě z něj lezou kosti. Nevadí mu to a mně svým způsobem také ne. Jen by mu neuškodilo být až o 5kg těžší. Ty granule mu namažu i sádlem, ale to mu zas moc nešmakuje.

niniel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2005 00:05
- Nahlásit

WhiteWolf
Ne? Tomuhle jo, miluje jakykoli lidsky jidlo, takze krom sladkyho jsem ho proste cpala. Ryzi s kuretem, ryby a tak. Mel se lip nez ja

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2005 08:19
- Nahlásit

niniel
Neradši má syrové maso, ale to se mu bojim dávat ve větším množství, aby se nepozvracel nebo neměl srajdu. Půl roku jsme mu vařili hovězí s testovinama a vždy se na to tvářil, jak kdyby to bylo jedovatý

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2005 08:28
- Nahlásit

WhiteWolf
já jsem nejspolehlivějc vykrmila psa vždycky na intensivním tréninku stop...piškoty,sýr,masové konzervy a doma granule...

Jinak problém psa hubenýho jak šindel jsem řešila s dobrmanem a malinou v zimě,jelo se na Acana De Luxe(zátěžovka) přelejvaná v horký vodě rozpuštěnou konzervou Propesko....a přidaná polévková lžíce sádla...dvě ..tři co pes snesl...

niniel
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2005 09:45
- Nahlásit

WhiteWolf
Syrove maso jsme taky zkouseli, mel prujem. Jak na to nebyl zvykly...Kdyz uz maso, tak trochu, treba jen do tech granuli.

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 14:58
- Nahlásit

Když má pes velkou zátěž nebo v zimě při vysokých mrazech, tak se mi osvědčilo vařené žrádlo lépe než granule, byť byly sebelepší. Uvařila jsem většinou tučné hovězí s přílohou nebo zvěřinu a dávala alespoň dvakrát denně. Pokud už to pes nechtěl, tak jsem dala malou změnu, např. granule, ale ty jsem zalila trochou rozpuštěného sádla a nechala ztuhnout. Pes tak nemohl olízat jen sádlo, ale sežral celé granule. Jinak jsem mu valila syrové vejce s glukopurem (hroznový cukr) a vždycky tahle kombinace zabrala. Piškoty dávám jen jako odměnu. Měla jsem strach z toho cukru. Ovšem vepřové sádlo jako zdroj energie - výborné.Syrové maso je bezva, ale po tom příliš nepřibere. Potřebuje k tomu ty energeticky vydatné přílohy.

Ebony
# Zasláno: 7 Úno 2005 16:28
- Nahlásit

Tak to musím než potvrdit, letos mám poprvé trochu obalené i psy, kteří byli jen jako chrti, ale proto, že jsem začala vařit. Jeden z mých psů nereagoval na žádné sebeenergetičtější krmení a teď je jak medvídek. A hlavně mě těší, jak si mlaskají, i když vařit pro sedm velkejch psů je docela "sranda".

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2005 17:18
- Nahlásit

Ebony
My vařili, ale nic ...

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 13:50
- Nahlásit

No to se musí trochu experimentovat. Rozhodně nemůže základ tvořit libové maso. Musí to být tučné. Tuk má vysokou energetickou hodnotu, která by měla pokrýt zvýšené nároky. Taky přílohy je třeba přidávat, taktéž vysoká energ. hodnota. Samozřejmě se psovi musí zvýšit běžná dávka krmení a valit mu to víckrát za den do několika menších porcí. Větší porce večer, před spánkem, tj. když je pes v klidu a lépe živiny do těla ukládá. Večerní dávka je rozhodně důležitější než ranní. Ranní pes všechno během dne použije na normální chod + zvýšenou zátěž.Lepší ráno granule- vylepšené, třeba jak píše Sali (psí konzervou) nebo jak píšu já(sádlem) a večer větší porce vařeného. Samozřejmě kontrolovat stolici, když dostane průjem, snížit množství tuku nebo jeden den vynechat. Musí se to prostě zkoušet. Na každého psa zabírá něco jiného.A hlavně nečekat výsledky po týdnu vaření. Musí se taky vytrvat.

Ebony
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:05
- Nahlásit

Evicka
Přesně tak, já vařím, ať si odpůrci naříkají, převážně vepřové maso a těstoviny,a když nemám tak aspoň vývar z vepřových kostí do jiného masa. Ráno jdou granule, večer kopec vařeného, hodně vývaru a tuku, a žádné zažívací problémy, nic, i srst se mi u dvou psů zlepšila.

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2005 14:42
- Nahlásit

Odpůrců bude asi dost, ale co je to za život masožravce, když neviděl maso ani z rychlíku. Tím myslím granule. Masíčko je masíčko, to se to potom papá. A že je to pracnější. No to se nedá nic dělat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání