Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / odčervenie a zvracanie
Autor Zpráva
ppga
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 16:21
- Nahlásit

Dnes ráno dostal náš 3 ročný kríženec (8kg) odčervovaciu tabletu Drontal. Poobede asi 3krát zvracal, najprv nestrávené granule a potom už len číru tekutinu. Mohlo byť zvracanie spôsobené tabletou? Zvracal asi 6 hodín po podaní tablety. Má tableta účinok alebo treba odčervenie zopakovať? Ak hej, po akej dobe?

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 19:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

ppga
Ano, nam sa to stalo tiez (ale po Caniverme, Drontal naopak znasa velmi dobre a zvracal po dvoch hodinach), pes musel byt znova odcerveny po tyzdni.

ppga
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 19:22
- Nahlásit

No my striedame Drontal a Pratel a nikdy žiadnemu nášmu psovi z toho nič nebolo. Preto ma to zvracanie dosť prekvapilo.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:15
- Nahlásit

ppga
Pokial je v pohode, tak si tym hlavu netrap. Odcervi znova o par dni a uvidis, ze bude OK

ppga
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:26
- Nahlásit

pigie
A myslíš, že môžem znovu použiť Drontal, keď mu doteraz nič nerobil, alebo radšej zohnať tabletu inej značky? Naša vetka totiž predáva len Drontal, tak či mám ísť zháňať niečo iné po meste.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:05
- Nahlásit

ppga
Ja som to urobila tak, ze som zmenila a zase na dalsi krat som dala tu povodnu znacku... Pre istotu. Teraz to menim. Caniverm, Drontal... Odvtedy problemy neboli. Podla mna to suvisi aj s tym, co pes jedol, ako bol nazraty, ci nemal znizenu imunitu a pod. Ale to su len moje domienky Nabuduce mu po Drontale zase nic byt nemusi...

ppga
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:01
- Nahlásit

Otázku o zvracaní po odčervení som dala ešte na jedno fórum a tam veterinár vyjadril názor, že tableta podaná nalačno môže vyvolať zvracanie. On odporúča dávať tabletky na poloprázdny žalúdok, teda 2-3 hodiny po nažratí. Čo si o tom myslíte? Ja som doteraz počula, že sa má odčervovať zásadne len na prázdny žalúdok. Ako odčervujete vy?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:06
- Nahlásit

ppga
no mne tvrdili, ze je lepsi podavat tabletu, at uz odcervovaci nebo treba antibiotika, s trochou granuli. ze na lacny zaludek to fakt neni pry uplne dobry. vlastni zkusenost mam jenom s antibiotikama, kdy po ctvrtem dnu to na lacny zaludek uz neudrzela, ted kdyz to dostava s trochou granuli, tak bez problemu ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání