| Autor |
Zpráva |
ppga
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 16:21
- Nahlásit
Dnes ráno dostal náš 3 ročný kríženec (8kg) odčervovaciu tabletu Drontal. Poobede asi 3krát zvracal, najprv nestrávené granule a potom už len číru tekutinu. Mohlo byť zvracanie spôsobené tabletou? Zvracal asi 6 hodín po podaní tablety. Má tableta účinok alebo treba odčervenie zopakovať? Ak hej, po akej dobe?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 19:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
ppga
Ano, nam sa to stalo tiez (ale po Caniverme, Drontal naopak znasa velmi dobre a zvracal po dvoch hodinach), pes musel byt znova odcerveny po tyzdni.
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 19:22
- Nahlásit
No my striedame Drontal a Pratel a nikdy žiadnemu nášmu psovi z toho nič nebolo. Preto ma to zvracanie dosť prekvapilo.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:15
- Nahlásit
ppga
Pokial je v pohode, tak si tym hlavu netrap. Odcervi znova o par dni a uvidis, ze bude OK
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:26
- Nahlásit
pigie
A myslíš, že môžem znovu použiť Drontal, keď mu doteraz nič nerobil, alebo radšej zohnať tabletu inej značky? Naša vetka totiž predáva len Drontal, tak či mám ísť zháňať niečo iné po meste.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:05
- Nahlásit
ppga
Ja som to urobila tak, ze som zmenila a zase na dalsi krat som dala tu povodnu znacku... Pre istotu. Teraz to menim. Caniverm, Drontal... Odvtedy problemy neboli. Podla mna to suvisi aj s tym, co pes jedol, ako bol nazraty, ci nemal znizenu imunitu a pod. Ale to su len moje domienky Nabuduce mu po Drontale zase nic byt nemusi...
|
ppga
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:01
- Nahlásit
Otázku o zvracaní po odčervení som dala ešte na jedno fórum a tam veterinár vyjadril názor, že tableta podaná nalačno môže vyvolať zvracanie. On odporúča dávať tabletky na poloprázdny žalúdok, teda 2-3 hodiny po nažratí. Čo si o tom myslíte? Ja som doteraz počula, že sa má odčervovať zásadne len na prázdny žalúdok. Ako odčervujete vy?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:06
- Nahlásit
ppga
no mne tvrdili, ze je lepsi podavat tabletu, at uz odcervovaci nebo treba antibiotika, s trochou granuli. ze na lacny zaludek to fakt neni pry uplne dobry. vlastni zkusenost mam jenom s antibiotikama, kdy po ctvrtem dnu to na lacny zaludek uz neudrzela, ted kdyz to dostava s trochou granuli, tak bez problemu ...
|