| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:56 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Musím někam teď odjet, ale mám dotaz na chovatele. Prosím, když se narodí štěnda, tak do věku 8 týdnů, než opustí rodné hnízdo se jim děje kdy a jaké očkování a odčervení?
S tím souvisí i druhý dotaz, pokud si domů vezmu mimi, tak do té doby, než bude samo naočkováno trojkombinací a vzteklinou (příp. dalšími vakcínami), tak se může od mého dospělého (samozřejmě očkovaného) psa nakazit, tím, že by případné viry přinesl dospělý pes domů?
Děkuji.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:36
- Nahlásit
Garfield
Odčervení se asi bude lišit u různých chovatelů - záleží prakticky na nich. Já odčervuji ve věku 2, 4 a 6 týdnů. V šesti týdnech se štěňata poprvé očkují - další očkování je za 3 týdny, čili v devíti týdnech.
Myslím, že riziko nakažení štěňátka není od pravidelně očkovaného psa nijak zvlášť velké (vyloučit se asi nedá nikdy, ale totéž bys mohla mít strach, že se ti nakazí třeba když půjdeš na veterinu na to očkování). Se štěňátkem můžeš i normálně ven, jen se vyhýbej místům, kde se psi venčí hodně koncentrovaně (kolem paneláků, parky a tak). Naopak byla by asi škoda a i chyba do budoucna držet štěňátko doma v izolaci až do skončení vakcinace.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:56
- Nahlásit
Terka
Na co se štěnda očkují poprvé v těch šesti týdnech? Já fakt nevím.
A víte někdo co obsahuje vakcína pod označením Eurican DHPPI2-L?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:57
- Nahlásit
Aha už to vím:
D - psinka
H - hepatitis
P - parvoviroza
L - leptospiroza
Pi - parainfluenza
stačilo mrknout do očkováku. No jo.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:07
- Nahlásit
Garfield
Ty si chceš pořizovat ke Gafovi štěňátko? Nebo se ptáš kvůli těm svým známým, kterým sháníš štěňátko pudlíka...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:12
- Nahlásit
Syska
Jo kvůli známým, protože pár hodin bude štěndo u nás. Tak abych neohrozila jeho zdraví.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:15
- Nahlásit
Garfield
Uff, tak tohle sem nikdy neřešila, psinu jsem normálně tahala na návštěvy i k lidem, co měli psi, o kterých jsem věděla, že jsou očkovaní a odčervení.... a žádnej problém jsme nemělí
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:48
- Nahlásit
Garfield
No štěnda se očkují vakcínou, která je kombinovaná právě proti těm nemocem, které jsi sem vypsala, prostě celý základ kromě vztekliny, ta se očkuje až při třetím očkování.
Myslím, že nakažení štěňátka u vás za pár hodin se rozhodně nemusíš bát
Už jsi to správné štěndo sehnala?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:52
- Nahlásit
Terka
Pojedu se mrknout a hrozně se na bubátko těším. Já když vidím Gafovi štěněčí fotky, tak bych ho hodila do stroje času a mašíroval by zpátky:
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 13:00
- Nahlásit
Jo jo, štěňulky jsou všechny krásný, moji malí bíglíci už mají taky svoje páníky a já se teď už jen v klidu kochám nad fotečkama, který mi posílají...
|