Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Tenisáky a zubní sklovina!?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:32
- Nahlásit

Můj pesan miluje tenisáky. Ale teď jsem se dočetla, že ničí zubní sklovinu
http://mujkong.gigawebshop.com/launch.php?s=product&IDproduct=44

Co si o tom myslíte Pája

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:36 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Né, že bych tomu rozumněla. Ale dle mého soudu je zubní sklovina tak odolná a pevná záležitost, která musí vydržet neustále obmílání potravou živočišného i rostlinného původu, kostí, kyselin a různých trávicích enzymů, že nějaké umělé vlákno tenisáku ji nemůže uškodit. Co sklovině škodí jsou silně kyselé látky, které "leptají", což je hodně nepřesný výraz a pak látky obsažené v antibiotikách (tetracyklin). To je zkáza pro sklovinu, ale tenisák?

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:00
- Nahlásit

nejoblíbenější hračkou jednoho mého hafa je nerezová miska na žrádlo - pořád by jí nosil, chce jí házet jak lítací talíř, když mu jí nikdo nehází, tak jí aspoň honí po dvoře a vyzpěvuje u toho Tomu říkám záhul na zuby (přitom, co s tím on dělá) a přesto je má normální a zdravé
Ta hračka vypadá, že je z úplně stejného matroše jako tenisák, jen jiný tvar....to je zas tahák na lidské peněženky

Joker
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:47
- Nahlásit

Já četla, že psům vadí na zuby to, čím se tenisáky napouštějí. A to zu několika stran. Takže každou novou várku míčků cpu do pračky a vyvařuju. Preventivně.

Pavla
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:42
- Nahlásit

Anonymní
To co je ve tvém odkazu není klasický tenisák. Psům vadí klasické tenis.míčky, protože chlupy z nich se jim dostanou mezi zuby, zamotají se a může tak dojít k zánětům.

Endy
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Tak to mě tedy zaujalo.Čubina nosí a cupuje tenisáky pět let.Zuby zatím v pohodě.No tenisák je několikanásobně levnější než zmiňované hračky,tak v tom to nejspíš bude.Prodejce si pouze chválí svoje zboží a při tom jen tak nadhodí,že rozšířený tenisák je škodlivý.A důkazy?Asi by nám je neposkytl.

Meta
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:44
- Nahlásit

Pavla

Už jsem to někde četla. Ale furt mi to nejde do hlavy, schválně jsem ten tenisák zkoumala, jak by se ty kraťoulinké chlupy na ty zuby namotaly? Stalo se to někomu z vás?

Pavla
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:45
- Nahlásit

Endy
Já tenisáky neprodávám. To že jsou škodlivé jsem někde četla, ale vzhledem k tomu, že mám možnost vidět, jak takový tenisák (podotýkám, že kvalitní) vypadá po tenisovém zápase, mohu zodpovědně napsat, že to vypadá spíše jako chumel zacupovaných nitek. Tak bych se nedivila, kdyby se jim to na ty zuby namotalo.

Endy
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:15
- Nahlásit

No právě,že jsme kdysi dostali celý pytel tenisáků určených na kurt(byly úpně nové),tak je doděláváme ještě dnes.Blbnou s nima mí tři psi a další dva podarovaní a nikdy jsme nějaké namotání na zuby nepozorovali.I po moknutí na zahradě,vyválení v blátě a koupání ve vodě je balonek trvanlivý,pouze ta krásná barva vzala za své.Jednou za čas na něj dostane čubina vztek a začne ho cupovat,že by z něj ty chlupy lítaly,ale to jí zase nenechám.Mně přišlo mnohem nebezpečnější,když se pustila do cupování takového nítěného uzle pro psy,to jsem jí našla kousky nití v tlamě.

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:59
- Nahlásit

Dobrý den, můj čtyřletý pes má od denního aportování tenisáků u zubů uhoblované špičky, u špičáků určitě půl centimetru. Četla jsem, že vlákna jsou umělá a způsobují obroušení zubů.
Na omotané vlákno z tenisáku kolem zubu jsem taky nevěřila, až do doby kdy jsem ho minulý týden našla zastrčené mezi řezáky. Vlákna jsou dost dlouhá na to, aby se omotala - a odstranit šlo dost těžko. (nevím jak to je s cenou u tenisáků, ale tenhle ze kterého bylo to vlákno, stál Kč 50,--)
Linda L.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:05
- Nahlásit

Já taky četla, že škodí ta látka, kterou napouštějí tenisáky (jen ty dražší). Jako prevence prý stačí tenisák hodit do pračky....

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 16:52
- Nahlásit

Endy
Tie uzle su z cistej bavlny. Takze by nemaly sposobit problem, aj keby sa ich podarilo prehltnut...

U Huga je to jedina hracka, ktora vydrzala od jeho 2mesiacov az doteraz. A ma ju velmi rad.

Tenisak nepodavam odvtedy, co som zistila, ze mu nerobi problem zhltnut tak isto velku lopticku z gumy.

Anonymní
# Zasláno: 18 Pro 2005 19:51
- Nahlásit

ptal jsem se na toto tema naseho vycvikare,ktery uz je v oboru nekolik desitek let a take me potvrdil,ze tenisaky skodi zubum.pry je to na zuby neco,jako smirgl papir a obrusuje to zuby.
petr

jindriska
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2005 09:12
- Nahlásit

a jaké by jste tedy doporučili balónky? Koupila jsem teď celý gumový, je z tvrdé gumy, ale je dost těžký a přitom velikostně menší než tenisák. A taky jsem někde četla, že gumové hračky škodí zubům, zdraví. Tak jaké? Ve zverimexu koupené barevné tenisáky zas vydržely tak cca 3 dny.

Anonymní
# Zasláno: 19 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

guma tolik nevadi,jen aby nebyl micek malej.mohl by mu zaskocit.muzes z toho tenisaku oloupat ten filc a hazet mu ten vnitrek.
petr

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání